Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, kris91 napisał:

Ciekawe czy teraz tam nagrywają, jak jest ten stan wyjątkowy 🤔

Plutycze kilkadziesiąt km od granicy. Zresztą ten stan wyjątkowy w niczym nie przeszkadza. Tam można legalnie jeździć.

15 godzin temu, bratrolnika napisał:

Jak @extrabyk to z dwa kilometry od granicy mieszka, u niego na podwórku jak staniesz to dostajesz na telefon smsa że "witamy na Białorusi" od operatora sieci telefonicznej

Ostatnio jeździliśmy z kumplami popatrzyć co się na granicy dzieje. Zubacze Tokary Koterka. Możesz sobie sprawdzić. Granice gołym okiem widać i żadnych sms ów nie było.

14 godzin temu, Bercik92 napisał:

A co robią uchodźcy z jego krowami? 😏

Nie oglądałeś filmu pokazywanego przez Kamińskiego i Błaszczaka. Chociaż tam chyba koń był. Zresztą uchodźcy pewnie też nie oglądali to może nie wiedzą co z tymi krowami robić.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
15 godzin temu, kris91 napisał:

To extrabyk mieszka bliżej granicy od Gienka? 🤔 Toć oni więcej po rusku gadają niż extrabyk, a dalej mieszkają 🙆‍♂️

Wielu prawosławnych rozmawia między sobą tak ni to po rusku ni to po polsku. Nawet to nie białoruski.  W okolicach Siemiatycz tez jest wiele wsi gdzie prawosławni tak ze sobą rozmawiają. Są też wsie gdzie prawosławni rozmawiają po polsku ze sobą. Nie wiem od czego to zależy.

1 minutę temu, kris91 napisał:

Ale jak to do krowy sięgnąć, nie mówiąc już o koniu 🙆‍♂️ chyba drugi za krzesełko robi, a później wymiana 🙊😂

Tym kolesiom jak byś pannę z okładki playboya przyprowadził to po tygodniach w lesie na zimnie i głodzie nie wiem czy by skorzystali.

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Nie oglądałeś filmu pokazywanego przez Kamińskiego i Błaszczaka. Chociaż tam chyba koń był. Zresztą uchodźcy pewnie też nie oglądali to może nie wiedzą co z tymi krowami robić.

Gdzie można znaleźć ten film 

Opublikowano (edytowane)

No tak tak nazywają chachłacki. Taki wymyślony by upodobnić się do białoruskiego.

18 minut temu, KarolTD90 napisał:

Gdzie można znaleźć ten film 

Nie wiem czy to jeszcze gdzieś znajdziesz. CI geniusze tj Kamiński i Błaszczak sami gdzieś z netu to ściągnęli (w sensie ich podwładni). Ale po tym jak wyśmiał ich cały kraj chyba ciężko będzie znaleźć nagranie z tej konferencji prasowej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Granice gołym okiem widać i żadnych sms ów nie było.

Ale ja nie pisze o innych miejscowościach, tylko o podwórku u Maćka, gdzie byłem osobiście i wtedy takiego SMS i ja, i żona dostaliśmy, za drugim razem również. Widocznie tam białoruska sieć jest mocniejsza, i odczytują że jesteś już na ich terenie 

Z resztą, sam Maciek o tym mówił, że musi mieć manualny wybór sieci w telefonie bo inaczej go za roaming naliczają

Opublikowano

To od tej elektryki i podła w oborze. Powymyślali i ja teraz niebieską tracę. Potriebne to? Tyle lat trzymane bez elektryczności i wody a tyle co założone to krowa padła.

• Haha 2

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Przez gregorius
      Tak więc ten temat ma być o ulubionych książkach, które kiedykolwiek czy ostatnio przeczytaliście, podzielcie się tytułami, streszczeniem, lubianymi autorami, tak aby rozpropagować czytanie owych lektur bo "Czytanie jest dla umysłu, tym czym gimnastyka dla ciała". Jakie gatunki u was przodują na półkach, ile czasu dziennie poświęcacie na czytanie i co jest dla was najważniejsze w czytaniu (poznawanie świata, nauka, doświadczenia życiowe)?

Mam nadzieję, że ten temat się przyjmie i będziemy mogli podzielić się spostrzeżeniami

Ja ostatnio przeczytałem "Myśli nowoczesnego endeka" Rafała A. Ziemkiewicza a teraz jestem tak w połowie "Ziele na kraterze" Melchiora Wańkowicza

Pierwsza opowiada o zmianach społecznych po 89 roku, o Polakach, o tradycji endeckiej, o zagrożeniach dla nas Polaków, o sytuacji politycznej obecnie, o tym dlaczego nie możemy podnieść się po upadku komuny i trwamy dalej w poprzednim ustroju...

Druga mówi o rodzinie jej nadrzędnych wartościach, o domu jako wspólnocie, o dorastaniu dzieci, które mimo ciężkich warunków wraz ze wzrostem zamożności rodziców dojrzewają i poznawają nowy świat, akcja toczy się w latach 20 XX wieku wtedy to rodzi się Krysia....

pozdrawiam gregorius
  • Dodaj nową pozycję...
v