Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, kasia0122 napisał:

To raczej powinieneś się złościć na tego kto pyta. Mnie by pytali to też bym mówiła że nowa torebka by się przydała lub sukienka. Tylko szkoda że nikt nie pyta 😤😤😤

Jak wręczali mu tę prasę to sam wyskoczył z nową  kosiarką  dyskową i zgrabiarką,  umknęło? :P

Mi też wiele by się  jeszcze przydało, jak zapracuje i odłożę to będę  z czasem miał.

Z torebką tak samo zrób :)

• Like 2
Opublikowano
slawek74 napisał:

akooo napisał:

A do czego ty sam doszedłeś?

zapraszam to pokaże

Wiesz ja czyjegoś nie pilnuje masz to dobrze niech ci Pan Bóg błogosławi ale nie lubię szydzenia. Na początku nawet mnie śmieszyły te delikatne docinki ale teraz co tu się wyprawia to szok. Macie to dobrze ale po co szydzić z innych. I co wy tacy wrażliwi o opinię polskiej wsi, od zawsze tak było na wsi a ze 20 lat temu co 2 gospodarstwo było takie jak u Andrzeja teraz tak nie ma bo i gospodarstw już nie ma.

masa24 napisał:

12 minut temu, akooo napisał:

A do czego ty sam doszedłeś?

A ty ? Szkole średnia już chociaż skończyłeś ?

Ukończyłem i jakoś powoli daje sobie radę, jestem wdzięczny za wszystko co mam. Gdyby nie rodzice to 70% z tego co mam to bym nie miał podobnie jak większość ludzi tutaj i na świecie. Wiec nie ma się co puszyć czego to się nie podorabialo tutaj.

Opublikowano

No i widzisz, chłop ze swojego braku zaradności jest 20 lat do tyłu  albo i więcej. Zbiórka pomoże zmodernizować  co nieco ale co z tego jak go nie będzie stać na utrzymanie nowego sprzętu bo nawet nie potrafił wymienić prostej rzeczy jak tarcza sprzęgłowa w Ursusie i to przez rok !  Pomijam ubezpieczenie prasy .

Opublikowano

No i dobra to jego sprawa jak se gospodarzy. Na swoje jakoś wychodzi i nie gadajcie że lenie bo przy tyłu sztukach trzeba się narobić a porządek swoją drogą. Lenie w hodowle się nie bawią

Opublikowano

ale to nic nie da 🤪 pół lipca w większości rośnie trzeci pokos a tam trawy tyle co nic z pół kilometra jechali zanim tą belę ''utoczyli'' nawozu używa tyle co nic gdzie wspierać taką patologię ....

Opublikowano
23 minuty temu, debrzyna napisał:

Najbardziej podniecony Kołodziejczak 😅 

Opublikowano

Marcin i Ty krzycz może Ci traktor dadzą 😁 durnia z siebie rób jak widać działa 🤪🙈

akooo napisał:

No i dobra to jego sprawa jak se gospodarzy. Na swoje jakoś wychodzi i nie gadajcie że lenie bo przy tyłu sztukach trzeba się narobić a porządek swoją drogą. Lenie w hodowle się nie bawią

to zabawa a nie hodowla ....

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, akooo napisał:

Jak nie radzi sobie za kawalera to przepadnie jak rodzinę założy albo gdy Gienka zabraknie :ph34r: 

Co do zbiórek to nawet dał się na to namówi Grzesiek z 'Gra o plon"  od niego Andrzej mógłby się bardzo dużo nauczyć.

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano (edytowane)

E tam przesadzasz... Potem to wskoczy +500 i jakoś to dalej będzie 

graoplon to nie wiem czy dobry wzór dla Andreja. 

Edytowane przez oniak
Opublikowano
55 minut temu, debrzyna napisał:

Z tego co widać serwis Sipmy popiera Agrounię. Szacun dla organizacji, wykupiła ubezpieczenie aby się Andrzej nie musiał martwić. ( tu bym wstawił odpowiednią emotę ale mi się nie chce ). Ciekawe czy pomogą Gra o plon ?

38 minut temu, Pigmei napisał:

No i widzisz, chłop ze swojego braku zaradności jest 20 lat do tyłu  albo i więcej. Zbiórka pomoże zmodernizować  co nieco ale co z tego jak go nie będzie stać na utrzymanie nowego sprzętu bo nawet nie potrafił wymienić prostej rzeczy jak tarcza sprzęgłowa w Ursusie i to przez rok !  Pomijam ubezpieczenie prasy .

Pewnie ubezpieczyciel gdzieś daleko i trzeba by było słynnym autobusem jechać :P. W tym przypadku to ważniejsze będzie chyba OC rolnika.

"Będę fanem" Andrzeja i wrzucę kolejny film.

Wytwórnia gdy wyprodukuje film to najpierw umieszcza go w kinach, potem na DVD i płatnych platformach a na końcu po 2 - 3 latach pojawia się w bezpłatnej tv. Tu jest podobnie, najpierw Facebook, potem kanał organizacji i na końcu kanał właściciela :P.

Opublikowano
49 minut temu, Pigmei napisał:

Co do zbiórek to nawet dał się na to namówi Grzesiek z 'Gra o plon"

Teraz Grzesiek ogłosił zbiórkę na komornika, i idzie do sądu z firmą która zarobiła na bykach i na nim.

Opublikowano
11 godzin temu, Pigmei napisał:

Noo złośliwość bo jeszcze tur "nie powstał " xD  w kolejce jeszcze jest kosiarka, zgrabiarka i obora za milion :P

A co w tym dziwnego, ze mówi co by mu się przydało? Ty nie mówisz nie planujesz? 

3 godziny temu, pafnucy napisał:

bo najgorsze jest to, ze patologie stają się normą.

różni celebryci i tacy tam wystawiają na widok publiczny swoje prywatne życie, często ciało(najczęściej kobiety), a ludzie chętnie za to płacą.

Każdy zarabia jak umie. Tylko część z was nie rozumie, że świat się zmienia i pieniądze można mieć nie tylko z pracy fizycznej. Dlatego widać, że od tego świata odstajecie i go nie rozumiecie.

3 godziny temu, pafnucy napisał:

jednak Anżej to moim zdaniem też patologia. patologia polskiego rolnictwa. wystawia bardzo kiepski obraz nam, rolnikom.

Skoro się z nim utożsamiasz to możesz tak czuć. Ludzie wiedzą jak jest na wsi. Widza różnych rolników. A takich gospodarstw jak Andrzej jest cała masa. Tylko może właścicielom wydaje się, że są lepsi.

2 godziny temu, masa24 napisał:

powiem krotko, te 2 brudasy to jest patologia i lenistwo. Nic wiecej. Czekam na hejt wielbicieli dziadostwa

Ty w ogóle rozumiesz znaczenie słowa hejt? Bo widać, że nie. Właśnie sam dopuściłeś się hejtu wobec nich. 

1 godzinę temu, Pigmei napisał:

Jak wręczali mu tę prasę to sam wyskoczył z nową  kosiarką  dyskową i zgrabiarką,  umknęło? :P

Mi też wiele by się  jeszcze przydało, jak zapracuje i odłożę to będę  z czasem miał.

Z torebką tak samo zrób :)

No ale czy on wyskoczył i mówił by kolejne zbiórki robić? Szukasz problemów, których nie ma. Mówił co mu potrzebne. Ty nie planujesz nowych zakupów czy inwestycji? Nie rozmawiasz z kolegą czy sąsiadem mówiąc ,że to czy tamto by się przydało kupić?

1 godzinę temu, Pigmei napisał:

Połowa rolników tego sama nie zrobi. A z tej połowy co myśli, że umie to jeszcze połowa albo zrobi to nie do końca dobrze np nie wyreguluje lub przy okazji coś innego spieprzy. A mimo to gospodarstwa prowadzą. Tak więc chybiony przykład z tym sprzęgłem.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Każdy zarabia jak umie. Tylko część z was nie rozumie, że świat się zmienia i pieniądze można mieć nie tylko z pracy fizycznej. Dlatego widać, że od tego świata odstajecie i go nie rozumiecie.

Na szczęście nie każdy musi chwalić takie coś. 

Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał:

Ciekawe czy pomogą Gra o plon 

Z tego co czytałem komentarze to wątpię bo ten co go niby go oszukał jest w dobrych stosunkach z AU . 

Zrzutkę (11tysi już ) zrobił to wpłacać mu.

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Mopsy, 500+ i inne zasiłki, pieniądze można mieć nie tylko z pracy fizycznej. Dlatego widać, że od tego świata odstajecie i go nie rozumiecie.

No i widać że tacy jak Ty, nie rozumieją, że pieniądze można mieć nie tylko z pracy fizycznej.

13 minut temu, hubertuss napisał:

Ty w ogóle rozumiesz znaczenie słowa hejt? Bo widać, że nie. Właśnie sam dopuściłeś się hejtu wobec nich.

Od kiedy słowo hejt jest w słowniku języka polskiego ? Małpujemy wszystko z zachodu.

13 minut temu, oniak napisał:

Z tego co czytałem komentarze to wątpię bo ten co go niby go oszukał jest w dobrych stosunkach z AU . 

Zrzutkę (11tysi już ) zrobił to wpłacać mu.

Czyli się przejedzie na tej współpracy. Chyba źle zrobił, że nagłośnił całą sprawę. Mógł wynająć adwokata, przygotować się, zaatakować i dopiero nagłośnić całość a tak druga strona się przygotuje i po ptokach.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, hubertuss napisał:

A co w tym dziwnego, ze mówi co by mu się przydało? Ty nie mówisz nie planujesz? 

Planuje, zbieram i mam  a nie jak ten nieborak,, w chwili otrzymywania podarunku  wymyśla co jeszcze  potrzebuje. Jak dla mnie totalny brak taktu i ambicji

23 minuty temu, hubertuss napisał:

No ale czy on wyskoczył i mówił by kolejne zbiórki robić? Szukasz problemów, których nie ma. Mówił co mu potrzebne. Ty nie planujesz nowych zakupów czy inwestycji? Nie rozmawiasz z kolegą czy sąsiadem mówiąc ,że to czy tamto by się przydało kupić?

Szukam problemów? xD  Jest cel w takim jego gadaniu i  w taki sposób  wymyśla kolejny powód zbiórki, a to mu się już baardzo opłaca.

Rozmowy i dyskusje w bardzo małym gronie /koledzy, sąsiedzi/  to tylko  konsultacja, bez zalecenia  by dołożył się czy   zasponsorował.

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano

Mnie zastanawia fakt dlaczego Andrzej nie ma samochodu. Jak masz gospodarstwo i coś się zepsuje to samochód jest niezbędny żeby pojechać po części. Dobra Jędrzej korzysta z usług PKS. Ale nie oszukujmy się. Nie wierzę że w Plutuczach jest tak dobrze rozwinięta komunikacja i autobusy i busy jeżdżą co godzinę. W czasie żniw czy sianokosów jak pogoda niepewna to każda minuta jest cenna. Gienek w jednym z odcinków wspominał że miał dużego fiata. Czyli prawko ma. Tyle że sam wspominał że on już się nie nadaję co osobiście szanuję bo jeżeli sam zdaję sobie sprawę że może stwarzać zagrożenie na drodze to dobrze o nim świadczy. Ale Andrzej? Jest w sile wieku. No chyba że prawka nie ma.

Opublikowano

Jeśli Andrzej ma problem z używaniem piły.. strach pomyśleć co zrobiłby samochodem, przecież Ursusem też Jarek wracał z tamtego remontu a Andrzej najwyżej na pole dojedzie.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dsbh napisał:

Mopsy, 500+ i inne zasiłki, pieniądze można mieć nie tylko z pracy fizycznej. Dlatego widać, że od tego świata odstajecie i go nie rozumiecie.

No i widać że tacy jak Ty, nie rozumieją, że pieniądze można mieć nie tylko z pracy fizycznej.

Od kiedy słowo hejt jest w słowniku języka polskiego ? Małpujemy wszystko z zachodu.

Czyli się przejedzie na tej współpracy. Chyba źle zrobił, że nagłośnił całą sprawę. Mógł wynająć adwokata, przygotować się, zaatakować i dopiero nagłośnić całość a tak druga strona się przygotuje i po ptokach.

Czyli jednak nie rozumiesz. Piszesz o zasiłkach a ja pisałem o dzielności różnych celebrytów. Nie rozumiesz różnicy, że ktoś cos dostaje bo mu się nie chce pracować. Od tego, że ktoś coś robiąc pracuje ale nie fizycznie i ma z tego forsę.

Co do hejtu pytaj tego co o nim zaczął pisać przy okazji używając go w stosunku do innych.

6 minut temu, Pigmei napisał:

Planuje, zbieram i mam  a nie jak ten nieborak,, w chwili otrzymywania podarunku  wymyśla co jeszcze  potrzebuje. Jak dla mnie totalny brak taktu i ambicji

Szukam problemów? xD  Jest cel w takim jego gadaniu i  w taki sposób  wymyśla kolejny powód zbiórki, a to mu się już baardzo opłaca.

Rozmowy i dyskusje w bardzo małym gronie to tylko  konsultacja bez zalecenia  by dołożył się  zasponsorował.

Zbierasz? Serio? Oj co by to było jak by Andrzej powiedział to słowo? On tez planuje, może sam teraz nazbiera. Może mu nazbierają. Szukasz po prostu czegoś czego nie ma. Dorabiasz sobie własną wersję z którą zaraz się będziesz kłócił. No bo on pewnie zbiera. W tym leży problem tego tematu. Kilku dorabia wersje po swojemu, której nie ma. A reszta z ta wersją się kłóci i krytykuje np tego Andrzeja za coś czego on nie robi. A co ktoś taki jak ty np zmyślił.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał:

Dokładnie a tak to szumu narobił (za wcześnie) adwokat powiedział mu że jest szansa a nawet tej jego umowy nie widzial (czyli jak zobaczy może zmienić zdanie ewentualnie jak będzie chciał kasę wyciągnąć to będzie dalej mówił że jest szansa)  Szczerze to wątpię aby takie firmy miały byle jaka umowę, ona na bank jest dobrze napisana pod jedną stronę czyli pod nich.