Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

MI nie pozostaje już nic innego jak tylko sam fakt wyśmiewania takich ludzi krytykować i ośmieszać.

to czemuż to nie zająkniesz się słowem krytyki gdy ulman ,,komplementuje"np Andrzeja jako to ,, życiowego niedojdę i gamonia "

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Przecież to koledzy  , dwa anty.... 

Piesek suki  nie ugryzie 🤭

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

to czemuż to nie zająkniesz się słowem krytyki gdy ulman ,,komplementuje"np Andrzeja jako to ,, życiowego niedojdę i gamonia "

Bo on jest życiowo nie zaradny. Sam o tym już kilka razy pisałem. nawet mi tu odpisywali, że nie prawda, że chytry i udaje. Można go nazwać niedojdą czy gamoniem. @Ulman po prostu nazwał rzecz po imieniu raz i tyle. A tutaj co niektórzy co dzień to samo wypisują. Nie wspomnę już o wypominaniu tej zbiórki, że durnie dają, że odwiedzają same pijaki, i innych tym podobnych pierdół. Naprawdę Jest różnica w tym jak to tłumaczy @Ulman a tym, że tu niektórzy nie stworzone historie o nich piszą a wiedzy żadnej nie mają. I jeszcze jako wzór dają drugiego takiego samego lenia, że niby gospodarz dobry. A bałagan tu i tu taki sam.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Ale czym się różni Andrzejek od tej patologii co idzie po socjal? On to właśnie taka rolnicza patologia co bez rolniczego socjalu czyli dopłat by nie miał na chleb... On żyje dla dopłat, zbiera 3t z ha i chce przejść na ekologię, bo myśli że dalej będzie zbierał 3t z ha tak jak Jurek z Ciełuszek, do tego nie wyda na nawozy i większe dopłaty dostanie 🤦

• Like 1
Opublikowano

Już tłumaczyłem czym się różni od tych co biorą socjal. Socjal jest z moich i innych ludzi podatków. Nie mamy wpływu na to co rząd robi z naszymi pieniędzmi i komu daje. Natomiast Andrzejowi dają prywatni. Jako osoba prywatna możesz mu dać, możesz nie dać. Masz wybór.

Jeśli chodzi o rolniczy socjal tj dopłaty. Rolnictwo dotuje cały świat. USA czy Rosja czy UE. Nie wiem co myśli Andrzej nie moja sprawa. Niech robi jak uważa. Ale gdyby nie te dopłaty nie tylko taki Andrzej by to odczuł. Każdy kto gospodarzy na wyższym poziomie wie ile kosztują środki do produkcji, opryski, nawozy itd. Dla mnie jak chcą niech znoszą te dopłaty z gospodarki nie żyję. Ale wiem jedno nawet ci dobrzy gospodarze by to dotkliwie odczuli nie tylko taki Andrzej. Inna sprawa, że w jego przypadku z tej gospodarki nic nie ma. Ale w serialu jest jeszcze kilku bohaterów z których gospodarek nic nie ma. I jedni to sami przyznają, ze mają g tylko ze zwierzaków u innych widać.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

MI nie pozostaje już nic innego jak tylko sam fakt wyśmiewania takich ludzi krytykować i ośmieszać. Bo robią to osoby będące na poziomie Andrzeja i tutaj to pokazałem. Osoby, które sam oglądają serial nakręcają się na te zbiórki i belarkę a potem wylewają żale i frustracje w necie. Że on ma za darmo a oni musieli ryć i być może jeszcze takiej nie mają i nie beką mieli.

Już ci mówiłem nieraz, z takich jak ty się śmiejmy że wierzą jaki to bidulek i mu dają, a on to umie wykorzystać,  :P a ten dalej ta sama nuta.   xD

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Już tłumaczyłem czym się różni od tych co biorą socjal. Socjal jest z moich i innych ludzi podatków. Nie mamy wpływu na to co rząd robi z naszymi pieniędzmi i komu daje. Natomiast Andrzejowi dają prywatni. Jako osoba prywatna możesz mu dać, możesz nie dać. Masz wybór.

Jeśli chodzi o rolniczy socjal tj dopłaty. Rolnictwo dotuje cały świat. USA czy Rosja czy UE. Nie wiem co myśli Andrzej nie moja sprawa. Niech robi jak uważa. Ale gdyby nie te dopłaty nie tylko taki Andrzej by to odczuł. Każdy kto gospodarzy na wyższym poziomie wie ile kosztują środki do produkcji, opryski, nawozy itd. Dla mnie jak chcą niech znoszą te dopłaty z gospodarki nie żyję. Ale wiem jedno nawet ci dobrzy gospodarze by to dotkliwie odczuli nie tylko taki Andrzej. Inna sprawa, że w jego przypadku z tej gospodarki nic nie ma. Ale w serialu jest jeszcze kilku bohaterów z których gospodarek nic nie ma. I jedni to sami przyznają, ze mają g tylko ze zwierzaków u innych widać.

Dla mnie czym innym jest dotkliwe odczucie braku a czym innym dopłata jako w zasadzie jedyny dochód. Bo on ani zboża za wiele nie sprzeda, ani za zwierzęta za dużo nie dostanie. 

I do budżetu UE z którego idzie na dopłaty też dokładasz z własnej kieszeni, tak jak na socjal. 

Kogo masz na myśli pisząc jeszcze kilku? Maciej i?

• Like 1
Opublikowano

Buźka nie przesadzaj bo czytasz i po nocy ci się śni 

3 godziny temu, nynka87 napisał:

Ale czym się różni Andrzejek od tej patologii co idzie po socjal? On to właśnie taka rolnicza patologia co bez rolniczego socjalu czyli dopłat by nie miał na chleb... On żyje dla dopłat, zbiera 3t z ha i chce przejść na ekologię, bo myśli że dalej będzie zbierał 3t z ha tak jak Jurek z Ciełuszek, do tego nie wyda na nawozy i większe dopłaty dostanie 🤦

Czy by złamał prawo? Myślę że nie a tym co żyją z uprawy też by się nie polepszyło ale im więcej takich to lepiej  

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Można go nazwać niedojdą czy gamoniem. @Ulman po prostu nazwał rzecz po imieniu raz

no ciekawy jesteś ,ulman nazwał rzecz po imieniu,ale jak ktoś inny powie to samo to jest wyśmiewanie ,ból d*py i co tam jeszcze.Odkąd czytam wasze pisanie ,Twoje i ulmana nie zauważyłem nigdzie i nigdy byś miał odmienne zdanie ,wy to jakieś papużki nierozłączki?

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Chłop potrafi pisać z sensem ALE za często celowo obiera odwrotną postawę, jak Kargul z Pawlakiem. Tak, wiemy, to dla zabawy, taki rodzaj sportu dla sportu i  jak jesteście przeciw to on musi być "za". Nie raz dał do zrozumienia że mieszkający daleko gówno wiedzą a mieszkający blisko zazdroszczą co moim zdaniem jest mega błędnym założeniem ale jakże wygodnym dla jego celów. Niby nie chce nikogo wyśmiewać ale jednak to robi  względem innych piszących i to z różnym skutkiem,

Moją opinię  odbiera jako wmawianie sobie  czegoś O.o , ale jak odniesie się do siebie to tego określenia nie użyje. nie lubi jak się atakuje słabszych przy czym nie wie jacy są ci na których najeżdża. Nie rozumiem celu jaki chce osiągnąć wiedząc że to i tak nic nie da, nikogo nie zmieni ani nie wpłynie na czyjeś zdanie bo każdy ma własne tak jak własną d*pę

Teraz się odniosę to wątku Ten temacik  jest publiczny a nie  prywatnym czatem  i jestem cholernie  ciekaw  jak to  odbierają inni czytający  w tym bohaterowie tego show,  producenci z Fokusa a także różni dziennikarze zajmujący się opisywaniem reakcji widzów - w sumie nas też. Tak ONI WSZYSCY to czytają i na pewno jest jakąś wskazówką w jakim kierunku należy iść by swoje cele osiągnąć m.in.  błotniaki  rozgłos, ci bardziej ogarnięci uznanie, tv fakus oglądalność a komentatorzy mediów portalowych poczytność.

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
1 godzinę temu, karolr2 napisał:

Czy by złamał prawo? Myślę że nie a tym co żyją z uprawy też by się nie polepszyło ale im więcej takich to lepiej  

Ale czym ma złamać prawo? Nie rozumiem o co chodzi, wybacz. 

Opublikowano
6 godzin temu, karolr2 napisał:

Tym że na ekologie chce przejść.

20210527_234954.jpg

Nie o to mi chodzi, bardziej o jego płytkie myślenie. Gospodarstwo ekologiczne to nie takie hop siup. Czy on, zamknięty na cokolwiek innego niż on chce, poradzi sobie, spełni wymagania, żeby potem znów Gienek urzędników z widłami nie ganiał, i żeby nie było że każą robić coś inaczej niż jak on chce. Gospodarstwa ekologiczne które znam wszystkie mają konkretny pomysł na swój byt i konsekwentnie to realizują. 

Zresztą na razie i tak nie może. 

• Like 3
Opublikowano
38 minut temu, slawek74 napisał:

prawdziwa ekologia jest dużo trudniejsza i pracochłonna także to nie dla lenia !

No właśnie o to mi chodzi. Jeśli on myśli że dalej będzie wszystko robił jak robi tylko że przestanie sypać nawozy a plon będzie ten sam, to się grubo myli. No ale większe dopłaty są najważniejsze.

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

bo to o darmochę tylko chodzi nie ważne że ''stary'' na glebie aby kasa chciwy leń z tego psełdo rolnika 😉

No cóż, Ty to wiesz, ja to wiem. W co wierzą inni to ich sprawa 🙂

Opublikowano
16 godzin temu, deSilva napisał:

Już ci mówiłem nieraz, z takich jak ty się śmiejmy że wierzą jaki to bidulek i mu dają, a on to umie wykorzystać,  :P a ten dalej ta sama nuta.   xD

Ty się możesz sobie śmiać. Ale póki co sam z siebie. Bo samego siebie tutaj ośmieszasz swoimi bzdurami. Gdzie ja piszę, że wierzę w to jaki on bidulek i mu daje? Weź zacytuj. Bo póki co to sam się ośmieszasz. I pokazujesz, ze jak Andrzej jesteś. Bo nie potrafisz dyskutować na argumenty. Tylko klepiesz w kółko własne wizje, których udowodnić nie umiesz. 

16 godzin temu, nynka87 napisał:

Dla mnie czym innym jest dotkliwe odczucie braku a czym innym dopłata jako w zasadzie jedyny dochód. Bo on ani zboża za wiele nie sprzeda, ani za zwierzęta za dużo nie dostanie. 

I do budżetu UE z którego idzie na dopłaty też dokładasz z własnej kieszeni, tak jak na socjal. 

Kogo masz na myśli pisząc jeszcze kilku? Maciej i?

Nie wiem ile zboża on sprzedaje ile za zwierzęta dostaje. Raz coś mówił, że ma  10 ton do sprzedania. Nie wiem czy prawda czy nie. Wiem jedno dopłaty są do powierzchni a nie plonu. Niech zrobią dopłaty do plonu. Ale wtedy nie tylko Andrzej zapłacze. Ale i wielu tutaj czy ogólnie w rolnictwie.

14 godzin temu, slawek74 napisał:

z tym typem jak z anżejem ''ale to nic nie da'' 😛

2 😁🤦‍♂️🤭

przestałem czytać te wypociny odrazu 2 😁

Jak zawsze na swoim poziomie piszesz. Zero merytoryki ale do pyskówki i wycieczek osobistych pierwszy jesteś. W końcu każdy pisze jak potrafi.

12 godzin temu, Bercik92 napisał:

3t? Aby tyle zebrać to trzeba chociaż trochę w to włożyć... 🤷‍♂️ Na forum o cenach mleka mamy Grzesia a u rolników hubertus..

A co ci nie pasuje? Mogę tu tak samo pisać jak ty. Ile tam tych krówek masz. Bo ja proponuję dać dopłaty do krów takim jak Tomek. Bo małym się nie opłaca bo to socjal. Może być?

12 godzin temu, witejus napisał:

no ciekawy jesteś ,ulman nazwał rzecz po imieniu,ale jak ktoś inny powie to samo to jest wyśmiewanie ,ból d*py i co tam jeszcze.Odkąd czytam wasze pisanie ,Twoje i ulmana nie zauważyłem nigdzie i nigdy byś miał odmienne zdanie ,wy to jakieś papużki nierozłączki?

Ale jakie to samo? Popatrz ile tu ludzie pomyj leją. Wczoraj pstrykałem po kanałach. A tu Rolnicy lecą i Andrzej nawozy sieje lejkiem. I mówi, że duzi gospodarze mają dwutarczowe a on mały i ma na jedna tarczę. Ze dwa tygodnie jak nie dalej jakiś geniusz tutaj próbował z tego zrobić, że on dużym zazdrości bo jest leniwy i ma tylko lejek. A on normalnie tylko opisywał, ze duzi gospodarze mają rozsiewacze dwutarczowe. A tu już ktoś zrobił z tego scenę, że zazdrości. O takie przykłady mi chodzi. Że tu ludzie dopowiadają różne bzdury.

12 godzin temu, Pigmei napisał:

Chłop potrafi pisać z sensem ALE za często celowo obiera odwrotną postawę, jak Kargul z Pawlakiem. Tak, wiemy, to dla zabawy, taki rodzaj sportu dla sportu i  jak jesteście przeciw to on musi być "za". Nie raz dał do zrozumienia że mieszkający daleko gówno wiedzą a mieszkający blisko zazdroszczą co moim zdaniem jest mega błędnym założeniem ale jakże wygodnym dla jego celów. Niby nie chce nikogo wyśmiewać ale jednak to robi  względem innych piszących i to z różnym skutkiem,

Moją opinię  odbiera jako wmawianie sobie  czegoś O.o , ale jak odniesie się do siebie to tego określenia nie użyje. nie lubi jak się atakuje słabszych przy czym nie wie jacy są ci na których najeżdża. Nie rozumiem celu jaki chce osiągnąć wiedząc że to i tak nic nie da, nikogo nie zmieni ani nie wpłynie na czyjeś zdanie bo każdy ma własne tak jak własną d*pę

Teraz się odniosę to wątku Ten temacik  jest publiczny a nie  prywatnym czatem  i jestem cholernie  ciekaw  jak to  odbierają inni czytający  w tym bohaterowie tego show,  producenci z Fokusa a także różni dziennikarze zajmujący się opisywaniem reakcji widzów - w sumie nas też. Tak ONI WSZYSCY to czytają i na pewno jest jakąś wskazówką w jakim kierunku należy iść by swoje cele osiągnąć m.in.  błotniaki  rozgłos, ci bardziej ogarnięci uznanie, tv fakus oglądalność a komentatorzy mediów portalowych poczytność.

A ty znowu się żalisz. Wpadłeś tu kilak dni temu od razu z pretensją i atakiem do mnie. Odpisałem ci i odpowiedziałem na twoje pytania. I dalej jest jakiś problem i dalej nie rozumiesz. Na jakiej podstawie oceniasz, ze mieszkający blisko wiedzą wszystko? Skoro mi piszesz, ze to jest błędne założenie. Na jakiej podstawie wiesz jakimi pieniędzmi Jarek płaci za mieszkanie i czy je wynajmuje? To są plotki sąsiedzkie. Co ty nie wiesz jak ludzie potrafią plotkować i zmyślać nawet ci z za płotu? Tłumaczyłem jak to działa. Jak np wieźli mu tę belarkę to ktoś mógł faktycznie widzieć i w to można uwierzyć Ale kto widział co robi Jarek dokładnie z forsą z puszki?

Pytasz jak ta dyskusje odbierają inni czytelnicy forum. A no także nie wchodzą tutaj. Bo tu grupka frustratów obrzuci g każdego bohatera. Każdy nie pasuje i każdy robi źle. Babka z tych Ciemnoszyj czy jak. Jak ktoś tu pisał do obory nie chodzi czy tam raz w tygodniu. Nie wiem na jakiej podstawie to wie. Ale może i nie chodzi. Bo od tego ma ludzi a ten co to pisał musi sam ryć i gól skacze. Tomek zły bo ręce w kieszeni czy kredytów nabrał.  O Andrzeju to już nie ma nawet co pisać. Bo nawet jak mówił, ze duzi mają dwutarczowe rozsiewacze co jest prawdą to i to jakiś kretyn zazdrosnego z niego zrobił. Kto takie szambo chce czytać? Emilce też nie raz się dostało.

Ludzie z focusa i producenci z całym szacunkiem dla tego forum nawet nie wiedzą o jego istnieniu. A z bohaterów to tylko Maciek chyba. Ale i to już tu nie wchodzi bo nie chce czytać tego szamba jakie ludzie leją po osobach, które jak by nie było razem z nim występują w jednym serialu.

Opublikowano

Przestań pierd&%*ć  ja tu się nie zalę a z lekka wkurzony pokazuję  twoją głupią postawę i jak inni się nie zgadzają z tobą to oznazca że sobie coś wmawiają, i są frustratami... no chłopie daruj sobie albo idź na e-wizytę do  lekarza. Zadałem kontr opinię względem  mieszkających daleko i blisko,  i jak to naświetliłeś właśnie? Ty  masz prawo a ja lub inni nie ? Co ty mi tu z Jarkiem wyskakujesz, napisałem coś o nim lub o jakiś pieniądzach? Jprld,  chłopie masz urojenia ! Czyżbym był jakimś kosmitą i nie wiem jak ludzie potrafią plotkować?  Niczym się od takich nie różnisz

Zacząłem tu pisać boś mnie sprowokował chorobliwą chęcią do prowokowania, wmawiania innym swojego punku widzenia  nie biorąc poprawki że i ty możesz się mocno mylić.  więcej myśl , mniej pisz, tu nic nie zmienisz a tym z programu ani nie zaszkodzisz ani nie pomożesz. Mam nadzieję że jasno się wyraziłem.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Pigmei napisał:

nie lubi jak się atakuje słabszych przy czym nie wie jacy są ci na których najeżdża.

Wiem, że są tu słabsi szczególnie intelektualnie. To widać bo sami to pokazują. Ale ze względu na to co robią z człowiekiem, który nawet nie ma szans się bronić bo go tu nie ma. Czuję się moralnie usprawiedliwiony pokazując im to co sami o sobie tutaj piszą i jakie świadectwo sami sobie swoimi wpisami wystawiają.

Tak tak ja ciebie sprowokowałem. Wszyscy winni tylko nie ty. Tak sobie wmawiaj i żal się dalej. Ty mnie zaczepiłeś pierwszy kilka dni temu nie ja ciebie. Więc o co teraz ta pretensja. Zacząłeś to dostałeś odpowiedź proste jak cep.

Wiesz jak ludzie potrafią plotkować? To dlaczego nie bierzesz tej poprawki w przypadku Andrzeja, któremu wielu zazdrości belarki i zbiórek.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Tylko czy taki potrzebuje obrony i czego obrony, Moim zdaniem pasuje mu wszystko i inie prosi o twoje wsparcie.

Ja tam cię nie zaczepiłem, po prostu wyraziłem swoje zdanie, zadałem kilka pytań dostałem dostałem też odpowiedzi z których wynika m in. że komentujesz komentarze broniąc niby słabszego i jednocześnie robisz sobie bekę z innych piszących, ot interpretacja moralności .

Co do wiedzy o tym temacie to pamiętam że były na tym forum  chyba 2 osoby z programu ale później usunęły konta, a sam  fokus bada oglądalność i odbiór programu, to normalna rzecz. Jak do tego dodasz możliwość rozmowy bohaterów z producentem to możesz być już w zasadzie  pewien o tym ze wiedzą o takim Agrofoto

Edytowane przez Pigmei
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nie wiem ile zboża on sprzedaje ile za zwierzęta dostaje. Raz coś mówił, że ma  10 ton do sprzedania. Nie wiem czy prawda czy nie. Wiem jedno dopłaty są do powierzchni a nie plonu. Niech zrobią dopłaty do plonu. Ale wtedy nie tylko Andrzej zapłacze. Ale i wielu tutaj czy ogólnie w rolnictwie.

Widzisz tylko to co w serialu. O swoich plonach i sprzedaży zwierząt mówił na yt. 

O tym co robią z kasą ze skarbonki pisała jego własna siostra na FB. Ale nie musisz jej wierzyć, możesz przecież Andrzejowi, o to mu chodzi właśnie. 

Edytowane przez nynka87