Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Po raz kolejny pokazałeś, że masz głupią przypadlość bezrefleksyjnego łykania wszystkiego co ci ktoś napisze. Byle by było po twojemu. Jeśli pasuje do twojej wizji łykniesz wszystko. Bez cienia wątpliwości, ze ktoś może ale nie musi mieć nie sprawdzone info czy zmyślać. A jak nie po twojemu to odrzucasz wszystko pomimo, że podane są argumenty dlaczego tak może być.

Za to ty pokazujesz że nie wierzysz nikomu oprócz swojej chorej intuicji i celebrytom, @nynka87  czemu niby mam jej też nie wierzyć? nawet nie znasz kobiety, a już ją podejrzewasz że kłamie jak wszyscy inni bo zazdrości, ogarnij się człowieku. Łyknąłeś co ci dwaj klepią i wierzysz im ślepo, a mi wmawiasz że czemu wierzę innym bo z pewnością kłamią.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

Jak zawsze się zgadzam, to teraz się nie zgodzę. Może pole jest w pół drogi pomiędzy jednym a drugim??? Może Bogdan ma zaraz obok swoje pole, I te skosił i tak już tam będąc

O tym nie pomyślałem. Masz racje, może tak być.

• Thanks 1
Opublikowano

no jak Anżej mówił że ma 5 tys za bizona płacić, to i Bogdan chętny.

Opublikowano
20 minut temu, deSilva napisał:

Za to ty pokazujesz że nie wierzysz nikomu oprócz swojej chorej intuicji i celebrytom, @nynka87  czemu niby mam jej też nie wierzyć? nawet nie znasz kobiety, a już ją podejrzewasz że kłamie jak wszyscy inni bo zazdrości, ogarnij się człowieku. Łyknąłeś co ci dwaj klepią i wierzysz im ślepo, a mi wmawiasz że czemu wierzę innym bo z pewnością kłamią.

Ale fokusowi o to chodzi żeby łyknąć to co podają i jak kreują swoich bohaterów. 

Bogdan a Andrzej to dwa różne światy. Bałagan bałaganem, ale Andrzej na nic "nie ma papierów" nawet żeby deskę do obory przybić i spierdziela jak trzeba cielaka łapać 🤦 o czym tu rozmawiać? Emilka kobieta lepiej sobie z tym radziła niż on. 

Opublikowano
46 minut temu, deSilva napisał:

Nie przyrównuj Bogdana do Andrzeja nawet, jak ma tak ma, ale chłop ma jakieś pojęcie, nie jedno potrafi zrobić, a ten kompletnie nic i jeszcze w prostych sprawach jawnie mówi kto to zrobi, no weź przestań panie.

Bzdury piszesz dalej, jak bez masek? nie byli sami swoi, nie widzisz na filmie ile obcych? zresztą ktoś tą policję nasłał z jakiegoś powodu, czemu fałszujesz fakty jak ci pasuje? Wszyscy jako tako stosują się do nakazów czy zaleceń, a ci dwaj do niczego nie muszą, obojętnie policja, weterynaria,  co by nie było to oni nic nie muszą i wielce pretensje bo coś ktoś wymaga.

Jeśli chodzi o lenistwo obaj są tacy sami. Bogdan ma pojęcie szkoda tylko, że robić u siebie nie chce. A przed kamerami to już tak. Bo za nagranie płacą. Jak ktoś u nich był bez masek to czemu policja tych ludzi jako obcych nie legitymowała. Dobrze, że przynajmniej napisałeś, że wszyscy jako tako się stosują. Bo Jak widać od jednych się wymaga od innych nie.

36 minut temu, dsbh napisał:

Skoro zbiórka trwa nadal, to chyba logiczne że jeszcze nic nie kupili. Może chcą kupić praso owijarkę full wypas aby nie tylko wieś zazdrościła ale cała Polska 😛. Jeżeli jednak prasa jest już kupiona a zbiórka trwa nadal na ten cel, to jak to nazwiesz ? Przedsiębiorczość czy wyłudzenie ? Poza tym tam na płocie wyraźnie widać cel tej zbiórki i nie jest to mieszkanie w mieście. Dla mnie Andrzej i Agrounia przestali być wiarygodni w tym momencie.

@nynka87 nie masz wyjścia. Abyśmy Ci uwierzyli, musisz sobie zrobić zdjęcie z Andrzejem na tle nowej prasy :). Ale to pewnie będzie drożej niż 20 zł z tak sławną prasą.Tylko uważaj na Eugeniusza, gdybyś chciała sobie z nim zrobić zdjęcie :ph34r:.

Hubertussie a nie wydaje Ci się dziwne, że Bogdan przyjechał kombajnem ponad 20 km aby skosić hektar czy 2 owsa ? Tam bliżej kombajnów nie było ? Temat ogrodzenia przemilczę bo w najbliższej okolicy nie ma osoby, która umiała by wbić kołek w ziemię i rozwiesić taśmę. Dopiero Bogdan podołał tej pracy 😛. To się chyba reżyseria nazywa.

Coś Ty się tego ciągnika tak czepił. Ciągnik służy do pracy a nie do wyglądu.

W Polsce jest podobnie. Jeżeli rozmawiasz normalnie z policją to ona normalnie rozmawia z tobą. Oczywiście są wyjątki które chcą pokazać jaką to mają władzę ale to raczej margines. No i jeszcze jedno, spróbujcie coś przetłumaczyć pijanemu jak on wie lepiej i tak zrobi po swojemu.

Przecież Andrzej sam mówił że ich zaprosił do siebie. Czyli albo też chcieli zobaczyć te słynne krowy albo przypadkiem przejeżdżali tamtędy a Andrzej widząc ich, rzucił się na maskę radiowozu aby ich zaprosić do siebie 🤣

Daj już spokój z ta zbiórką. Tyle razy pisałem, ze mi to wisi, kto im daje za co daje i ile daje i do kiedy. Sprawa tych co dają. To, że prasa jest już kupiona to tez nie wiadomo. Jeśli prawda, że im wieźli to mogli wieźć jakąś na testy itd. Każdy chyba wie, że taka opcja jest powszechna. Dla ciebie Andrzej i Agro unia nigdy nie byli wiarygodni więc nie pisz, że przestali być. Tłumaczyłem już, że ludzie mogli widzieć jak belarkę wiozą i to może być prawda. Ale wątpię by ktoś widział co jarek z kasą z puszki robi.

Nie wydaje mi się dziwne. Bo Bogdan wziął kasę za koszenie i Andrzej mówił, że musi mu zapłacić. Do tego wziął kasę za występ w tv. Grodzenie było na tej samej zasadzie. Zapłata za występ w tv. Jak by zapłacili to i podwórko by posprzątał swoje i traktor umył. Tak umył. Bo jak by u Andrzeja taki stał to byście tu jechali od rana do nocy jaki to leń. I nie pisz bzdur, ze służy do pracy a nie wyglądu bo mycie to codzienna konserwacja i dbanie by mógł pracować.

Andrzej nie zaprosił policji. Pozwolił im wejść. Ale do póki oni nie mają nakazu to on dyktuje warunki takiego wejścia. A nie ,ze pozwolił to oni teraz mogą wszystko.

24 minuty temu, deSilva napisał:

Mam nadzieję że Hubertus tylko w necie jest taki niewierny Tomasz, bo jak w realu toż to masakra by była z takim człowiekiem, tacy ludzie to nawet sobie nie wierzą w końcu.

Moja wina, że nie łykam kitów jak ty bo ci ktoś coś powie.

13 minut temu, deSilva napisał:

Za to ty pokazujesz że nie wierzysz nikomu oprócz swojej chorej intuicji, @nynka87  czemu niby mam jej też nie wierzyć? nawet nie znasz kobiety, a już ją podejrzewasz że kłamie jak wszyscy inni bo zazdrości, ogarnij się człowieku.

Już ci to kilka razy tłumaczyłem. Belarka to nie igła. Ona mogła widzieć jak im wiozą inni mogli widzieć. Ale co kto widział co Jarek z kasą z puszki robi? Skąd wiesz czy nie wyciąga kasy i nie zbiera w domu i czy nie płaci tą kasą za mieszkanie? Mieszka ona razem z nim, że to widzi. Tłumaczę ci to kilka razy a ty dalej ni w ząb. Bo jesteś jak pisałem lotny jak Andrzej z którego się śmiejesz. Sa pewne rzeczy gdzie jest duże prawdopodobieństwo, że ktoś widział i wie takie jak przewóz belarki. Są rzeczy gdzie jest mało prawdopodobne, że ktoś widział i wie. Takie jak to jakimi banknotami i za co ktoś płaci gdzie i komu.

5 minut temu, pafnucy napisał:

no jak Anżej mówił że ma 5 tys za bizona płacić, to i Bogdan chętny.

Mówił w którymś odcinku, że Bogdanowi za koszenie owsa ma zapłacić ileś. Bogdan kosi to u niego dla kasy za samo koszenie, dla kasy za występ w odcinku i dla parcia na szkło. Pewnie jak by mu zapłacili by podwórko posprzątał to by tez to w końcu zrobił.

Opublikowano (edytowane)

może i tak, ale Anżej i za kasę chyba tych sznurków z obejście by nie wyzbierał. 🤔

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

NO przecież zbierał. te grodzenie i w ogóle to reżyseria tak jak pomoc Bogdana. Mają za to płacone. Bogdan to co pomagał Andrzejowi to brał forsę za występ w odcinku. A przy okazji swojego burdelu nie pokazywał. Koszenie było dodatkowo płatne za usługę.

Opublikowano (edytowane)

Na pewno nie takim legatem jak Bogdan.

1 minutę temu, slawek74 napisał:

A po co ma Bogdan sprzątać podwórko 🤔 może mu za nie sprzątanie i nie mycie płacą 😜😁 kurka ale maniak wielbiciel anżeja 😁🤦‍♂️

Pewnie niech nie sprząta. Ale po co krytykować jednego patrząc na słowa drugiego takiego samego lenia. Kilku z was ma dziwne podejście. Jeden może mieć bajzel na podwórku brudny traktor i u niego może tak być bo po co sprzątać po co myć. A drugiemu wszystko wypunktujecie. To się nazywa hipokryzja.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Gdzie napisałem, ze jestem ich wielbicielem. I skąd wiesz, że za kilka lub kilkanaście lat nie będziesz sięgał po alkohol? Jak Gienek on od małego też raczej nie pije.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Ta nie pił od małego 🤭 , no tylko kosztował ☺️

Opublikowano

Nie wiem czy kosztował czy nie kosztował. Ale znam kilak osób co się na stare lata stoczyło. I widziałem jak przez lata tego dokonywali. Bo byli powiedzmy normalnymi ludźmi co to od święta coś tam wypije.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, hubertuss napisał:

Na pewno nie takim legatem jak Bogdan.

Pewnie niech nie sprząta. Ale po co krytykować jednego patrząc na słowa drugiego takiego samego lenia. Kilku z was ma dziwne podejście. Jeden może mieć bajzel na podwórku brudny traktor i u niego może tak być bo po co sprzątać po co myć. A drugiemu wszystko wypunktujecie. To się nazywa hipokryzja.

częściej na ekranie i przez to więcej gadania o Nim.

no i nic mnie nie zabolało, no oprócz ramienia po szczepieniu.

nie bardzo mnie interesuje co o tym sądzisz.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
hubertuss napisał:

Gdzie napisałem, ze jestem ich wielbicielem. I skąd wiesz, że za kilka lub kilkanaście lat nie będziesz sięgał po alkohol? Jak Gienek on od małego też raczej nie pije.

poproszę następne pytanie 😁

hubertuss napisał:

Nie wiem czy kosztował czy nie kosztował. Ale znam kilak osób co się na stare lata stoczyło. I widziałem jak przez lata tego dokonywali. Bo byli powiedzmy normalnymi ludźmi co to od święta coś tam wypije.

jest coś takiego jak charakter

Opublikowano
38 minut temu, hubertuss napisał:

Gienek stoczony jest od dawna, dlatego te gospodarstwo wygląda tak jak wygląda. 

Opublikowano
48 minut temu, slawek74 napisał:

no powyżej czy tak ciężko się domyśliś 😁 tak wychowałem dzieci że nie pozwoliły by mi się stoczyć mało🤔

Cie jeszcze popchną. :D