Skocz do zawartości

"Rolnicy. Podlasie" i inne programy

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@Paulina1985Dokładnie Paulina u Gienka tez była reżyseria. U każdego reżyserują co innego. Ale u każdego z rolników bohaterów serialu jest reżyseria. Nie uwierzę, ze do @extrabyk akurat tv przyjechała jak on zetora z kolegą odpalał. Tylko trzeba było coś pokazać. Każdy rolnik na potrzeby serialu wymyśla czy ma przygotowaną jakąś akcję i tyle.

25 minut temu, tess napisał:

Dokładnie. Gdzie on w tych ciuchach do bydła? Sztuczność to mało powiedziane... A wolontariusze na czarno robiący u niego pochowani za filarami... Zresztą  w tej blusce co był na wigilii - miał ją pod spodem w oborze... Serio (może ma dwie takie same? No nie wiem) tak samo ta jego inteligencja co w drzwi antywłamaniowe gwoździa wbijała- stroiki robiła - a nie pokazali jak gosposia z kucharką zapieprzają w kuchni....jednych pokazują tak a innych siak dla szpanu😒

Każdy z nich gra. Od Gienka i Andrzeja poprzez wszystkich. Każdy na wizytę filmowców ma przygotowaną jakąś akcję. Że coś akurat robi. Jak sobie tą akcję przygotuje to tak go sfilmują. Podejrzewam, że Gienek też robi trochę komedii na pokaz.

Nie wiem czy oni mają gosposię z kucharką. Moim zdaniem nie mają do czego. Dla 5 osobowej rodziny? A jak mają to tylko dobrze świadczy, ze ich stać. Z tego co wiem to tylko do dojenia biorą jakąś kobietę. A, ze na czarno. A kto z was nie korzysta z pomocy takich ludzi na wsi. Pewnie, ze im pomagają ze wsi i dostają kasę. 

24 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

I ci migający pracownicy, pochowani za maszynami 😂😂😂

Nie każdy chce wystąpić w telewizji. Nie każdy pracuje tam pewnie legalnie. Tak jak u większości takich rolników. Kto z was płaci zus za takiego pracownika? A, ze im pomagają nie ukrywają tego. Nie raz pokazani byli kolesie, którzy pomagają w polu czy przy zwierzakach. Podejrzewam, ze dostawali zapytania czy oni legalnie pracują itd więc postanowili ich pochować.

• Like 2
Opublikowano

Taka choina 70 zł na jarmarku kosztuje. Trochę szkoda kasy ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, Paulina1985 napisał:

taki typ ludzi. Jakby mieli mniejszą obsadę to on i tak by tam siedział dzień i noc, ulepszał itd. Mają dostatek i fajnie. On przede wszystkim widac, ze pasjonuje się hodowlą i kocha to, takich gospodarzy potrzeba. Wychodzą trochę sztucznie to fakt, tez mi sie na nich ciezko patrzy, ale z drugiej strony to kolejne oblicze rolnictwa.

38 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Jak zobaczyłem ją jak wbija gwóźdź w te drzwi to jebłem ze śmiechu 😄😄 Fajnie że ma ładne zadbane gospodarstwo ale ciężko się ich ogląda- są tacy sztuczni, udawani, mówią jakby ktoś stał przed nimi i przekładał kartki z tekstem, najgorsi z całego cyklu. I ci migający pracownicy, pochowani za maszynami 😂😂😂

Tak ogólnie piszę. Lubicie jak ktoś nad wami stoi i patrzy co robicie ? Tutaj dochodzi do tego utrwalanie tego co robią i świadomość że to będzie oglądać cała Polska. Mogli się nie zgłaszać do programu ale może ciekawość była silniejsza. W zasadzie jedno pytanie mi się nasuwa. @extrabyk czy osoby występujące w programie mają wpływ na to co zostanie wyemitowane, czy o wszystkim decyduje wyłącznie produkcja ?

Opublikowano
37 minut temu, Leszy napisał:

Przez święta trochę liznąłem programu bo rodzice mają to chyba 24/h włączone i chyba wszystko jest tam podkręcone i lekko wyreżyserowane. Jakiś facet wybierał obornik od koni ładowaczem, a żona mu widłami pomagała. Po co? Przecież to robota na jedną osobę. Takich kwiatków można by było znaleźć więcej jakby to oglądać od deski do deski. 

Nie tylko rolnicy są reżyserowane ... RSZ czy nawet w chłopakach do wzięca też jest jakaś reżyserka przecież jak tv przyjeżdza to też muszą coś pokazać co robią/ czym się zajmują no bo gdyby nie reżyserka to telewizja będzie nagrywać jak ktoś siedzi cały dzień przeed chałupą ? ;)

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, Paulina1985 napisał:

mają kasę to niech zatrudniają kucharki, za darmo nie pracowały. Ludzie na robotę na czarno niestety tez z jakichs przyczyn się zgadzają. 

Serio? Cóż to... uderz w stół, a nożyce się odezwą..😂

Opublikowano

Z Chłopaków do wzięcia, kojarzę tylko Bandziorka. Padały takie pytania, dlaczego go nie pokazują w kolejnych odcinkach. Odpowiedź była prosta. Bo u niego nic się nie dzieje nowego.

Opublikowano

W pierwszym sezonie był taki pan chyba stasio miał na imię (ojciec Andrzeja) i w jednym z wywiadów mowił że już nie wystepuje w chłopakach bo słabo płacą i za dużo reżyserki i podobno ten pan już nie żyje

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie tam każdy wymyśla jakąś akcję. Przyjeżdża ekipa i filmuje. Grają Gienek z Andrzejem grają i pozostali. Jak wymyślą swoją akcje tak ich ekipa sfilmuje. Oczywiście dodawane są wątki niepewności aby podkręcić akcję. Typu dużo roboty a żona z dziećmi czeka na choinkę czy jak nie poreperuje obory to będą kary. Jakoś w ostatnim odcinku nie widziałem tych barierek co je Bogdan spawał a zwierzaki w oborze były. A akcja u Tomka wcale nie musiała odbywać się w wigilię podobnie jak u innych bohaterów. I mam wrażenie, ze u nikogo 24 nie filmowali.

Prawda czasu prawda ekranu tak to można podsumować.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 3
Opublikowano
29 minut temu, dsbh napisał:

Tak ogólnie piszę. Lubicie jak ktoś nad wami stoi i patrzy co robicie ? Tutaj dochodzi do tego utrwalanie tego co robią i świadomość że to będzie oglądać cała Polska. Mogli się nie zgłaszać do programu ale 

ovczywiście. Ale są w programie 😁 ja lubie patrzeć na ich oborę, na to jak mają poorganizowane coś, na tego faceta jak opowiada coś tam (oprócz tych je*anych śilosów🤣) na te kobietę trochę mniej, rzeczywiscie akcja z gwozdziem w metalowe drzwi...bez komentarza, ale.moze też rezyserka 😁(miejmy nadzieje!!) 😁

46 minut temu, robi57362 napisał:

co jak co ale choinkę to tenz pokaniewa na fest takiej to ja na oczy nie widzialem a co dopiero żeby taka w domu stała . pierwsza moja myśl pewno doklejali gałązki 🤣

a moja pierwsza myśl "czy oni maja taki wielki pokój zeby ją zmieścić???" okazało się, że mają 🤣

Opublikowano
31 minut temu, jacus napisał:

za 70 zl takiego swierka nie kupisz-chyba ze 24 kolo godz 15,,   w tym roku to w paru miejscach zarowno drzewek jak i karpi braklo.

ogolnie zycie rolnika jest nudne wiec musza cos podkrecic..

https://pl.wikipedia.org/wiki/Telenowela_dokumentalna

Tydzień przed za tyle były. Podejrzewam że jeszcze z 5 by opuścił. 

Opublikowano
6 minut temu, Bercik92 napisał:

Andrzej miał rację "to nic nie daaa..."

Pewnie wystarczyło wewnątrz obory do futryn po dwa ucha z każdej strony zamocować i dwie rury włożyć w poprzek i też by krowy nie wyszyły a łby do picia by wysadziły. Ale skąd macie pewność, ze barierka to nie był pomysł na akcję tego dnia. A potem np Bogdan do siebie zabrał bo takiej potrzebował? Była akcja? Była. Była draka i śmiech? Były. I oto chodzi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A co to ten Bogdan bohater roku czy co? Pffff w stajni większe pajęczyny miał niż Andrzej eee szkoda gadać😄coś tam mu się zawaliło nawet... 

Ciekawe czy kibelek doczekał się dachu😂😅

Kuźde jakby mnie Andrzej chciał to bym mu taką modernizację oebała, że by wam kapcie pospadały😛😂😂😂🤣🤣🤣

Edytowane przez Gość
Opublikowano
hubertuss napisał:

A akcja u Tomka wcale nie musiała odbywać się w wigilię podobnie jak u innych bohaterów. I mam wrażenie, ze u nikogo 24 nie filmowali.

Przecież tydzień temu pokazywali co będzie w następnym odcinku, to wiadomo że to na potrzeby tylko serialu 😏

Opublikowano
36 minut temu, Paulina1985 napisał:

na te kobietę trochę mniej,

ty mniej ,inni troche bardziej

@bratrolnika wpisz se w google Ranczo Laszki Emilia Korolczuk i otwórz wynik z facebook , przeczytasz jej posty z fb bez logowania się 

Opublikowano

no jasne, że inni bardziej, przecież to piękna blondynka jest z długim warkoczem 😁😁😁😁

Opublikowano
53 minuty temu, hubertuss napisał:

Bohater nie bohater. Pierdolnik na podwórku ma ale właśnie dlatego tłumaczę, ze ta barierka to nie żadna weterynaria kazała tylko na potrzeby filmu.

ale my (w wiekszosci) to wiemy :) no rezyserka musi być 😁 rezyser też czlowiek chce zarobić. Lepsze podlasiako niż Rolnik szuka Żony, wczoraj nawet miałam cheć obejrzeć, ale jak zobaczylam pierwsze kilka minut i ten Paweł od highlandów mowiący, ze "oni się jeszcze nie całują" i to "mogę Ci rekenpolozyc na nodze"...to przełączyłam, bo oczy i uszy zaczęły krwawić 😪

@kris91 kulą w płot :) naprawdę uważam, że ona jest bardzo ladna i ma piękne włosy 🤷‍♀️ to wy chcielibyscie zeby kobiety sobie oczy wydrapywały. Sorry...ja nie w tym kierunku.

Opublikowano
1 godzinę temu, Paulina1985 napisał:

ovczywiście. Ale są w programie 😁 ja lubie patrzeć na ich oborę, na to jak mają poorganizowane coś, na tego faceta jak opowiada coś tam (oprócz tych je*anych śilosów🤣) na te kobietę trochę mniej, rzeczywiscie akcja z gwozdziem w metalowe drzwi...bez komentarza, ale.moze też rezyserka 😁(miejmy nadzieje!!) 😁

Ile osób kanceruje w domu drzwi ? No chyba że ktoś chce mieć wygląd a'la kornik i tu jest odpowiedź.

53 minuty temu, tess napisał:

Kuźde jakby mnie Andrzej chciał to bym mu taką modernizację oebała, że by wam kapcie pospadały😛😂😂😂🤣🤣🤣

A na końcu by stwierdził. Ale to nic nie da 🤣.

• Haha 1
Opublikowano

Ale ja żartowałem 😅 Oj uwierz że my jesteśmy mniej zawistni, niż Wy 😂 Faceci jak się leją to po pysku i poszli, a kobiety to jak przyspawają się do siebie to jak kleszcz do nogi, że ciężko oderwać 😏😉

• Like 1