Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, Unexpected napisał:

Ma ktos oferty cenowe na kontrakt? Chodzą sluchy ze ma byc smiesznie tania na jesieni

Już wszyscy liczą mnożą i się podniecają a co jak w sierpniu dowali po 33 *c i bez deszczu ?

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

U mnie w okolicy chodzą plotki że cedrob pisze kontrakty mokrą po 250zl. 

To źle plotkę zrozumiałeś  bo tak naprawdę to 250zł trzeba dopłacić cedrob  😄

Opublikowano
Dnia 31.07.2020 o 12:58, motorader18 napisał:

Opolskie

U was bliżej siedziby prawie na miejscu, u nas jest 400km do was. Jak ja podpisywałem to na bramie było 430 netto  a z  racji na odleglosc i brak firm innych skupujacych oprocz wipaszu i malych skupow to nie ma

Opublikowano
Dnia 29.07.2020 o 13:58, mazowsze napisał:

Cedrob w tym roku w ogóle nie kontraktuje kukurydzy. Tylko z wolnego rynku będą kupować. W Agroloku obniżka na 390. 

Już nieaktualne 340

Opublikowano

Sucha 820 netto dziś dwa auta zaladowane  ,  jeszcze ok 100 ton zostało i chyba w przyszłym tygodniu pójdzie wszystko zależy od ceny jaką dadzą.  Kupno suszarni 3 lata temu to był strzał w dziesiątkę nawet przy moim nie dużym ateale kuku bo co roku ok 50-60 ha 

Opublikowano
Dnia 7.08.2020 o 21:26, ws71 napisał:

750 netto po tyle kupiłem kuku 2-tyg temu

Dnia 15.07.2020 o 09:22, RU68 napisał:

Już wszyscy liczą mnożą i się podniecają a co jak w sierpniu dowali po 33 *c i bez deszczu ?

Chyba jakis prorok z Pana z ta pogoga 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v