Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, patfilmax napisał:

Myśleliście o suszeniu? Mam możliwość wysuszyć za 7 zł tono/procent. Myślicie ze to dobra cena? 

Jeśli masz magazyn i możliwości finansowe to susz i trzymaj. Na wiosnę, lato sucha kuku będzie na pewno powyżej 800zł. Ja kilka lat temu zainwestowałem w suszarnie i to był strzał w 10!  Dziś nie muszę się martwić że kuku mokra po 400! 

Wczoraj pierwszy zasyp suszarni i sezon rozpoczęty  pierwsze 4ha skoszone plon ok 11 ton wilgotność 29%, najwcześniejsza 220.  Teraz pewnie tydzień przerwy bo późne odmiany jeszcze powyżej 30%. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tigon napisał:

fajne macie ceny za mokra u nas 350n, dziś pierwszy wjazd i wilgotność 42%, gdzie ta polska złota jesień? rok temu z pola miały i po 18

Kto tak mało daję 

Opublikowano
12 godzin temu, rolnik1986 napisał:

Płock cena 530netto trzeba czekac bo wlgotnosc 43%. nie dajcie sie oszukac. cena suchej jest wysoka lepiej czekac

Ja mam do płocka 50km.  A za taką cenę to jestem w stanie dowieść. To jest cena za 30%? Jaki termin płatności? 

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Emil39 napisał:

Kto tak mało daję 

Podkarpacie tutaj ceny są z kosmosu, suchą we wrześniu miałem propozycje na 560n z odbiorem październik, teraz pewnie trochę ceny podskoczyły, ogólnie nieciekawie to wygląda bo qq zielone i wilgotność 40%+ obecnie przy fao 260 i wczesnym siewie, a po zeszłe lata bywała i poniżej 20%

Opublikowano
2 minuty temu, Tigon napisał:

Podkarpacie tutaj ceny są z kosmosu, suchą we wrześniu miałem propozycje na 560n z odbiorem październik, teraz pewnie trochę ceny podskoczyły, ogólnie nieciekawie to wygląda bo qq zielone i wilgotność 40%+ obecnie przy fao 260 i wczesnym siewie, a po zeszłe lata bywała i poniżej 20%

Jestem z podkarpacia dlatego pytam kto daję tylko 350 To ja od ciebie kupię za 380 tylko musisz dostarczyć na Przeworsk 

• Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

12 godzin temu, rolnik1986 napisał:

Płock cena 530netto trzeba czekac bo wlgotnosc 43%. nie dajcie sie oszukac. cena suchej jest wysoka lepiej czekac

Ja mam do płocka 50km.  A za taką cenę to jestem w stanie dowieść. To jest cena za 30%? Jaki termin płatności? 

odezwij sie na priv

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v