Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, solek01 napisał:

Trzyma ktoś mokrą kukurydzę w rękawie i później suszy lub sprzedaje poza sezonem?

Mam ofertę oddać w "komis" do rękawa, sprzedaż od grudnia do lutego w momencie kiedy powiem po cenie dnia.

Gwarantowane 500netto, obsługa około 40netto za tonę?

Obsługa czyli załadunek w rękaw i rozładunek rękawa ma się rozumieć.

Opublikowano
5 godzin temu, lisek napisał:

Mokrą do rękawa chcesz dać? CCM?

tak 

12 minut temu, jacek1296 napisał:

Obsługa czyli załadunek w rękaw i rozładunek rękawa ma się rozumieć.

tak, do tego waga, rękaw itd i to daje około 40 zł netto od tony

Opublikowano

Nie koniecznie na spirytus bo ususzona z rĘkawa jest nawet bardziej wartościowa na paszę .Acena rękawa na 300T 1500 do 2000 zł .Jest też jakieś ryzyko strat (dostęp powietrza -dziura) 

Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś potrzebuje to mam na zbyciu palniki  na GAZ PROPAN propan-butan do suszarni.  791209802

Ciekawostka jak sprzedawałem teraz suchą to w kontrakcie był zapis o sposobie suszenia/ gaz bezpośrednio (olej tylko wymiennik. )

image.png

Edytowane przez read
wizualizacja
Opublikowano

Wipasz się w porę obudził ze snu i wyrównał z Bioagrą cenę na kontrakt ale pozycję w swojej okolicy ma i nikomu nie opłaci się 40 km dalej wozić za 20 zł/t więcej 

Opublikowano

liczył ktoś koszty suszenia w tym roku po nowych cenach gazu? obecnie kontrakty już można trafić powyżej 600zl, pytanie czy qq mokra na wiosnę nie będzie po 1200?

Opublikowano
10 godzin temu, 6290 napisał:

Wipasz Zadąbrowie 580 netto. 

jestem ciekaw jak to będzie wyglądać jak ktoś tak jak ja ma kontrakt z cena minimalną, czy dopłaca jak pisze na umowe czy znajda jakis kruczek prawny

Opublikowano
5 minut temu, Pajej napisał:

jestem ciekaw jak to będzie wyglądać jak ktoś tak jak ja ma kontrakt z cena minimalną, czy dopłaca jak pisze na umowe czy znajda jakis kruczek prawny

Masz frajera to go golisz proste

• Confused 1
Opublikowano

aż tak golić nie będą, bo nie ma zapasu towaru więc będą chcieli jak najwięcej skupić, chyba że będą takie momenty, że będzie za dużo towaru na rynku momentami to będą mogli wykorzystywać xd

Opublikowano

Ja nie wiem jak kukurydza jest dajmy na to po 500zl to sie ludzie rzucają i kontraktują a potem jak idzie do góry to lamentują i proszą o anulowanie kontraktu po 500 bo teraz jest duzo wyższa. Jak ktoś sie deklaruje na piśmie ze sprzeda po 500 to po 500 a jakby spadła na 400 to by sie nawet nie zająknął. 

Opublikowano
19 minut temu, 6290 napisał:

Ja nie wiem jak kukurydza jest dajmy na to po 500zl to sie ludzie rzucają i kontraktują a potem jak idzie do góry to lamentują i proszą o anulowanie kontraktu po 500 bo teraz jest duzo wyższa. Jak ktoś sie deklaruje na piśmie ze sprzeda po 500 to po 500 a jakby spadła na 400 to by sie nawet nie zająknął. 

Ja podpisalem po 550 netto ale to w maju, jak na podkarpaciu dobije 600-620 to będzie góra.

Opublikowano

ja raz w życiu kontraktowałem i to był zarazem ostatni raz, pomijając kwestie cenowe, to jest problem z ciężarówkami w sezonie, bo albo wszyscy wożą buraki, kamień i asfalt albo są dostępne małe łódki które załadują tylko około 22 tony co mi się nie kalkuluje. A tak odbierze lokalny skup, podstawi swoje auta za darmo i na jedno wyjdzie albo i lepiej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v