Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

17.87ton/ha przy 37% wilgotnośći wykoszone 0.65ha.

Po przeliczeniu na 30% wychodzi  16.1t/ha. Dzisiaj koszone

A na 14%. 13t/ha

Edytowane przez Murphys
Opublikowano
2 godziny temu, Murphys napisał:

17.87ton/ha przy 37% wilgotnośći wykoszone 0.65ha.

Po przeliczeniu na 30% wychodzi  16.1t/ha. Dzisiaj koszone

A na 14%. 13t/ha

Jaki rejon i FAO odmiany?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, koniu napisał:

Czemu kosiłeś taką wilgotną?

Takie terminy niestety. Oddaje ile muszę a resztę wysusze. Rejon powiat przeworski, odmiana Mas, ale jaka to podam później. FAO 270

Edytowane przez Murphys
Opublikowano
13 godzin temu, wyrebski1 napisał:

Chemirol 430, zawiozłem kurs. Wilgotność 34, co za cholera! Miał ktoś w ogóle poniżej 30?

narazie chyba mało kto miał poniżej 30, kolega kosi to miał koło 30 i powyżej dziś

4 godziny temu, koniu napisał:

Czemu kosiłeś taką wilgotną?

kiedy kosisz? :) mierzyłeś Inventive?

2 godziny temu, Ulman napisał:

Przy takiej pogodzie jak zapowiadają na lubelskie /podkarpacie,  ile kuku może wilgotności dziennie  stracić?

teoretycznie 1% traci jeżeli jest ciepło i słonecznie tzn ponad 20st w dzień a w praktyce róznie to bywa

1 godzinę temu, Dastan napisał:

U mnie od poniedziałku nie pada, a wilgotność bez zmian 31-33% FAO 220 . Już się zastanawiam czy przy takiej pogodzie i dacie w ogóle jest szansa na zejście poniżej 30%? 

jak dziś ma 33 to na spokojnie zejdzie niżej bo z tego co widac to ładna pogoda ma byc

Opublikowano
11 godzin temu, Murphys napisał:

Takie terminy niestety. Oddaje ile muszę a resztę wysusze. Rejon powiat przeworski, odmiana Mas, ale jaka to podam później. FAO 270

dlatego nie handluje z bioagrą te awizacje to porażka

Opublikowano (edytowane)

Dzwoniłem pod nr telefonu z tego ogłoszenia i potwierdzili mi 500zł netto na cenniku dziś jest. Czy ktoś handlował z tą firmą?

obraz.png

Edytowane przez Leszek2
Opublikowano
4 minuty temu, Leszek2 napisał:

Dzwoniłem pod nr telefonu z tego ogłoszenia i potwierdzili mi 500zł netto na cenniku dziś jest. Czy ktoś handlował z tą firmą?

obraz.png

Handluje, płacą w terminie 30 dni, ale kasa na czas. Do tego rożnie bywa z wilgotnością tam.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Handluje, płacą w terminie 30 dni, ale kasa na czas. Do tego rożnie bywa z wilgotnością tam.

Co masz na myśli z tą wilgotnością ?

Edytowane przez Redeptio
Opublikowano

coś mi się nie chce wierzyć że tyle dają, chyba 400netto

3 godziny temu, Leszek2 napisał:

obraz.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Redeptio napisał:

Co masz na myśli z tą wilgotnością ?

Z oby przyczep miałem 37,4 wilgotność mimo ze wiem ze na drugiej była suchsza, bo mierzyłem swoim miernikiem pierwsza była 32-35% próby. A na drugiej przyczepę 28-32%. A im wyszło obie tak samo. Rok temu podobnie każdy wjazd co by nie było to 21% nawet jak godzinę deszcz padał na odkryta przyczepe

Opublikowano

też mi sie nie podoba u nich wilgotnosc na moim pokazywało 31-33 a u nich 37 mam draminski twist pro na innych skupach sie pokrywalo plus minus to samo albo 1-2 % a nie ok 5 nie wiem nie rozumiem ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v