Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Murphys napisał:

Liście miałes zeschniete czy na w pół zielone?

Bez znaczenia czy suche czy mokre wczoraj były zielone cięte a dziś suche i ta sama wilgotność i to fao 240-260 tylko a gdzie tu do 300 A cena 400 przy 30 

Opublikowano
1 minutę temu, Emil39 napisał:

Bez znaczenia czy suche czy mokre wczoraj były zielone cięte a dziś suche i ta sama wilgotność i to fao 240-260 tylko a gdzie tu do 300 A cena 400 przy 30 

gdzie sprzedawałeś?

Opublikowano
1 minutę temu, Pajej napisał:

gdzie sprzedawałeś?

Cukrowani Przeworsk Przerób spory bo 40 łódek wyjechało a jak kupa była tak jest A QQ nawet po 40 % ma co przywożą 

1 minutę temu, farmerss34 napisał:

w zeszłym tygodniu miałem propozycje za QQ suchą ,listopad, 740zł/t,lubuskie

A teraz jak dostaniesz 640 bej dobrze 

Opublikowano (edytowane)

u mnie flint ze smolic i z saatbau około 30%, denty zaś 30-37% młócone z kolby, flinty szybciej dojrzewają do 30% denty zaś poniżej 30% fajnie schodzą, szybko oddają wilgoć w końcowym etapie dojrzewania,  tzreba czekać

Edytowane przez proxy8441
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Emil39 napisał:

Gorzej jak będzie trzeba ciąć jak beja biało na polu 

wypluj to słowo, choć zawsze zdażają się tacy co tak koszą

Edytowane przez proxy8441
Opublikowano (edytowane)

W styczniu 2018 zbierałem w mrozie, bez śniegu. Wilgotność była coś ok 25, 27%. Jakość nie odbiegala od tej zbierane na jesieni. Oby nie było śniegu i wichur. 

A dla tych co twierdzą że QQ jest w brud na Swiecie niech lukna sobie ten filmik. Obszar zwany Corn Belt, to tam produkuje się najwięcej QQ w USA.

Edytowane przez adamson330
Opublikowano
10 godzin temu, Emil39 napisał:

Cukrowani Przeworsk Przerób spory bo 40 łódek wyjechało a jak kupa była tak jest A QQ nawet po 40 % ma co przywożą 

zmieniło sie cos od tamtego roku? dalej takie cyrki z awizacja itd?

Opublikowano
4 godziny temu, Murphys napisał:

Są dalej cyrki. Najbliższe terminy na 20 listopada

To albo ja wróżbita Albo nie wiem bo ja to z dnia na dzień się potrafię awizować 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v