Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ramzes10 masz rację. Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy inny rząd nie podnosił by podatków i co w zamian dostało by społeczeństwo.

29 minut temu, jacus napisał:

dzisiaj tylko jedna chmurka w poludniea tak to 30 w cieniu,ale od zachodu juz chmury ida ..

Siano zebrałeś. Jutro deszcz na Polsacie zapowiadali.

Opublikowano

Nie napieram na KRUS tylko drażni mnie gadka jakie on to podatki nie płaci. KRUS który jest w skali roku 4 razy mniejszy niż ZUS. Reszta podatków też wychodzi sporo mniej do tego jest dotacja do hektara. Jak można w ogóle mówić tu o porównaniu ? 

Opublikowano

Po prostu popegieerowskie sieroty już na emeryturze i nie ma kto robić jako parobek lub "pracownik fizyczny"

Przy budowie dróg widzę dużo ludzi którzy pracują fizycznie - za godną stawkę a nie za 50 zł i obiad u bambera dorobkiewicza.

Opublikowano
2 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Po prostu popegieerowskie sieroty już na emeryturze i nie ma kto robić jako parobek lub "pracownik fizyczny"

Przy budowie dróg widzę dużo ludzi którzy pracują fizycznie - za godną stawkę a nie za 50 zł i obiad u bambera dorobkiewicza.

Za 20 zl na godz nie mogłem nikogo do kamieni zbierania znalezc

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Powiem tak Trzaskowski był i Jaki na prezydenta Wawy i Trzaskowski wygrał,taki czarny koń,

Jaki czarny koń? Od początku był faworytem

5 minut temu, Partyzant85 napisał:

Jaka to godna stawka?

Więcej proponuje na godzinę niż mój ojciec ma po 20 latach pracy na stanowisku SPECJALISTY

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

A dobrze ze daja? Znajdź kogoś do prscy fizycznej. Nikomu sie nie oplaca...  Jak czytam  takiy wypociny to chce oczy w domestosie umyc...

Mówisz  jak mój były sąsiad-    ,,jeszcze  przyjdą  do mnie  za  obiad robić''   płacił  grosze  a  wymagał......     Zapłać  to i  ludzi do pracy będziesz  miał. 

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Skoro krus taki super to dlaczego się w nim nie ubezpieczysz? 

Nie mogę bez zbędnych kombinacji. 

Co do pracowników, drastycznie spadło bezrobocie. Pracownik w Polsce stał się poszukiwany do tej pory nie możemy przywyknąć do sytuacji jaka na zachodzie jest już od dawna. 

• Like 1
Opublikowano
leszek1000 napisał:

Ja nic od nikogo nie dostałem . Wszystko co zarobie to moje. 

Rozumiem że dopłat bezpośrednich nie pobierasz i nie korzystałeś z żadnego programu z Prow?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertb napisał:

Nie mogę bez zbędnych kombinacji. 

Dostał byś 1000zl. Emerytury rolniczej i żył byś jak bogacz.

Edytowane przez 6465
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Jaki to jest nijaki.....leszcz który tylko chce się wypromować ponadto bardzo zarozumiały

On w warszawie sobie zaszkodził bo puł warszawy po... i jak by wszyscy dochodzili ze to ich.. nawet u mnie w małym mieścinie z brodami chodzili oglądali kamienice żeby odzyskać.

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Za 20 zl na godz nie mogłem nikogo do kamieni zbierania znalezc

No i wcale się nie dziwię,  żulikom spod sklepu nigdy się nie chciało, stare dziadki już nie mają zdrowia a młodzi ambitni ludzie wolą się rozwijać niż zbierać u kogoś kamienie na polu.

5 minut temu, soltys48 napisał:

Jaka to godna stawka?

Więcej proponuje na godzinę niż mój ojciec ma po 20 latach pracy na stanowisku SPECJALISTY

Godna stawka przy budowie dróg dla zwykłego operatora szpadla to przynajmniej 20 PLN na godzinę.

Jakim specjalistą był twój baćka? Bo za komuny to co 3 posada na zakładzie to specjalista

Opublikowano (edytowane)

Jak wielkopolskie i kuj-pom. zaczęło głosować na prawych ludzi to i susza się skończyła.   :P  radzę tym czterem pozostałym województwom dołączyć.  :D

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wyniki-wyborow-w-wojewodztwach-kto-wygral-w-poszczegolnych-regionach/fb1xcs4?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

Edytowane przez Sean
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v