Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzeba iść siano przewrócić, może do wieczora nie popada i się uda złożyć do płotków, a jeszcze trzeba z godzinkę wykroić na spacer do remizy na wybory

Opublikowano
25 minut temu, soltys48 napisał:

Babcia mawiała, że najłatwiej kopie się leżącego.......

29°C i zero wiatru

A  skąd to wiedziała ???

26°C słonecznie i oby tak pozostało do końca tygodnia 

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

A  skąd to wiedziała ???

26°C słonecznie i oby tak pozostało do końca tygodnia 

Z życia. Babcia była osobą bardzo doświadczoną przez życie a zwłaszcza komunizm....

Rano jachałem koło Ciebie.....

Opublikowano
27 minut temu, hubertb napisał:

Najlepsze w tym wszystkim jest to że nikomu się nie opłaca a pełno tu nie tylko rolników zawodowców lecz ludzi którzy mają etat i rolnictwo. Jakoś nikt nie mówi że to strata pieniędzy tylko każdy uparcie sadzi lub sieje. 

Ja mówię, jeno zarazony tym od malenkosci to i rozstać się ciężko..

23 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

A lepiej do lidla po mięso biegać czy ziemniaki czy swoje mieć? Jakbym był leniwy jak większość ludzi to też bym tym rzucił ale poczucie odpowiedzialności że swoją ziemię trzeba obrobić mnie od tego skutecznie powstrzymuje. 

O właśnie  :)

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

Z życia. Babcia była osobą bardzo doświadczoną przez życie a zwłaszcza komunizm....

Aha

I co ciekawego zauważyłeś 

11 minut temu, soltys48 napisał:

Aha

I co ciekawego zauważyłeś 

Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

Nie miałem czasu na rozglądanie

Eee tam. Chyba nie przekraczałes prędkość w mojej pięknej miejscowości.

9 minut temu, witejus napisał:

po wczorajszych opadach nie ma już w Polsce suszy - stwierdził Ardanowski

Potwierdzam umnie suszy nima.

Opublikowano
33 minuty temu, cinek1808 napisał:

Na ventusky na jutro na południe od Warszawy prawdziwy armageddon. 

O tym właśnie pisałem że jak się im sprawdzi, to ciekawie nie będzie. I to w rejonach gdzie już jest bardzo mokro.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v