Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

slychać co jakiś czas podmuchy wiatru aby mi blaszaka nie zabrało

Nie mocowałeś do podłoża ?

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

slychać co jakiś czas podmuchy wiatru aby mi blaszaka nie zabrało

Oprzyj na nim tura z łyżką piachu.

I u mnie podmuchuje.

Opublikowano
2 minuty temu, sumek666 napisał:

Już po obiedzie dostaliśmy kilka ostrzeżeń i chłopcy jechali do remizy przejrzeć piły, dorobić mieszanki i ogólnie wyrychtować wszystko 

To tak jak i u nas. Akumulatory w starze naladowane, w volvo powietrze nabite, piły posprawdzane, paliwo rozrobione. Telefon przy uchu, klucze od remizy na wierzchu i pełna gotowość.   

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

remiza zamknięta???🤔

No, nawet alarm i monitoring mamy 😀

Opublikowano
13 minut temu, sumek666 napisał:

My monitoringu jeszcze nie mamy. 

Jakie macie Volvo? GBA? 

U nas tylko stara 25 letnia Renata Midlum 210

FL6 stara. GBA. Wejdź sobie na stronę mojej OSP. Wiesz gdzie mieszkam to przed tym wpisz sobie OSP ksrg i nazwa miejscowości, sobie zobaczysz :)

zobaczysz też 115 kg kloca (mnie) jak się zsawne składa i ledwo biegnie z wężem 😂

@soltys48 bo by szabrowniki zdążyły za***przyc sprzet.  

Opublikowano
48 minut temu, cinek1808 napisał:

Niestety teraz tak wygodniej. Są sytuacje że człowiek roślina to wtedy należy rozważyć czy nie lepiej oddać do ośrodka bo tam fachową opieka. Ale w sprawnego człowiek?  

Ciotka dzwoniła z Niemiec. Wieje u nich ostro, szkoły zamykają na czas huraganu

Ja bym nocy nie przespał jakbym tak oddał rodziców... Znieczulica totalna. W skrajnych przypadkach ok, wiadomo jak to w mieście praca non stop, ale jak sprawny człowiek... pytałem czy można by było co nieraz na weekend czy na święta wziąć wuja to mówiła, że lepiej nie bo nie chcą wtedy wracać i robi się problem... Tym bardziej, że wuja ma 2tys z kawałkiem emerytury to za taką kasę na pewno by znaleźli kogoś żeby na te 8 godzin był, czy zajrzał pomógł... 

No ale zdecydowanie częściej będę teraz odwiedzał wuja bo fajna ta dziewczyna z obsługi 😋

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, pedro2 napisał:

Ja bym nocy nie przespał jakbym tak oddał rodziców... Znieczulica totalna. W skrajnych przypadkach ok, wiadomo jak to w mieście praca non stop, ale jak sprawny człowiek... pytałem czy można by było co nieraz na weekend czy na święta wziąć wuja to mówiła, że lepiej nie bo nie chcą wtedy wracać i robi się problem... Tym bardziej, że wuja ma 2tys z kawałkiem emerytury to za taką kasę na pewno by znaleźli kogoś żeby na te 8 godzin był, czy zajrzał pomógł... 

No ale zdecydowanie częściej będę teraz odwiedzał wuja bo fajna ta dziewczyna z obsługi 😋

kurła ... tak żeś napisał ten komentarz że za ostatnią część chciałem dać " 😂" ale jakoś tak nie wypada za pierwszą część ....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez limonka
      Pogoda rolnicza ma duży wpływ na rolnictwo. Niedobór opadów i związana z nim susza wpływają na obniżenie produkcji rolniczej. Z kolei ulewne deszcze z towarzyszącymi im nawałnicami i gradobiciem powodują olbrzymie straty w plonach. Oby nadchodzący rok był łaskawszy pod tym względem- opady równomiernie rozłożyły się w czasie a słoneczko zawsze świeciło, czego Państwu i sobie życzę. 

Kontynuacja tematu. Zapraszam!

• Przez Łobuzek
      Witam , mam takie pytanie czy jakbym kupił tira do gospodarstwa to ile wynoszą opłaty takiego samochodu ? Wiem , że robiło się na pojazd specjalny i opłaty nie były duże . Oczywiście mowa o Tirze na swoje gospodarstwo a nie usługi . Tir z łódka 24 tony lub jakaś solówka ale wtedy z doczepianą przyczepą - takie wchodzą opcje . A co wy o tym myślicie ? 
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v