Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

no tak, a plug sam się rozrośnie w tym czasie do 3-4 skib. przecież mając c330 maszyny też pewnie ma pod c330.

Pług się nie rozrośnie sam maszyny również, ale już jest do czego kupować można też kupić MFkę będzie lepiej ale drożej. 

Opublikowano
11 godzin temu, hubertb napisał:

jedna kura rocznie to w "jaju+ rosół" 400zł więc teoretycznie obracasz pani niezłym biznesem. 

To ile te twoje kury niosa jajek rocznie i po ile sprzedajesz ,kura która niesie jaja ,raczej nie idzie na rosół 

11 godzin temu, hubertb napisał:

Oleo mac 740  10 lat i nic oprócz smarowania przekładni oraz czyszczenia filtra powietrza nie robię. Gdzie tu się ten wasz chińczyk opłaca ? 

A to sie smaruje jakąś przekładnie

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

napisałaś tak, jakbyś była z podlasia. 😉

Obraz może zawierać: tekst „Jeśli ktoś z podlasia mówi „ukradłem dla ciebie rower" to znaczy, że będziesz miał dwa, czy że nie masz już żadnego?”

1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

Kurła wczoraj 31 stopni a dziś 18. Wczoraj i dziś opadów 0mm, wiatr z zachodu, zachmurzone.

U mnie w piątek był taki upał, a wczoraj i dziś zdecydowane ochłodzenie. Dziś 17 i trochę wiatru. 

Opublikowano
2 minuty temu, miwigos napisał:

To ile te twoje kury niosa jajek rocznie i po ile sprzedajesz ,kura która niesie jaja ,raczej nie idzie na rosół 

220jaj rocznie niesie kura tej rasy potem dostaje siekierą i sprzedajesz ją na mięso. 

Opublikowano (edytowane)

@Kallina86 Ja ELC to dzieli nas 350-400km.  Mój siostrzeniec mieszka ze swoją dziewczyną ona jest z Suwałk. Jeśli wszystkie jesteście tam takie ładne to jestem gotów się tam przeprowadzić. 😉

Edytowane przez 6465
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

O to dzieli nas 350-400km.  Mój siostrzeniec mieszka ze swoją dziewczyną ona jest z Suwałk. Jeśli wszystkie jesteście tam takie ładne to jestem gotów się tam przeprowadzić. 😉

Ale na wszelki wypadek coś tam sobie u siebie zostaw. Bo jak wszystkie jesteśmy tu takie wredne, to szybko będziesz wracał ;) 

• Haha 7
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

220jaj rocznie niesie kura tej rasy potem dostaje siekierą i sprzedajesz ją na mięso. 

I z czeg tu nazbierałeś 400 zł,

220 X 0.70 zł =154 zł,czyli te kury masz złote jeśli są warte250 zł

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

To z tego zimna oni ponoć maja lato które trwa tydzień xD 

Proszę się nie śmiać z naszego lata, bo jest ocieplenie klimatu i to już dawno nieaktualne :P

Zobacz lepiej co się u Was na Podkarpaciu wyprawia :D

Podkarpacie

• Haha 6
Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

Ja ELC

To nie dziwie się, że u was taka droga ziemia, jak podobno sami cebularze tam gospodarzą.

5 minut temu, miwigos napisał:

W ETM to jako wiejskie od 1 zł w górę.

Opublikowano

@stempos1980 oczywiście to normalne, że dobra ziemia pod ogrodnictwo ma swoją cenę. 

Mi żona wuja próbowała sprzedać "promocyjne" hektar piachu za 70 tysięcy argumentując, że jej brat pod Łowiczem kupował ziemię po 100 tysiaków za hektar.

Opublikowano

@stempos1980 u was tam i w grójeckim to ceny z kosmosu.  Mój kolega z arimr kontrolował w grójeckim.  To mówił że jeden sadownik był zachwycony że kupił ziemię po 80000zl,  powiedział że to była super okazja i szczęście że się udało. 

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, miwigos napisał:

I z czeg tu nazbierałeś 400 zł,

U mnie jajka są od ,0.80 do 1zl.

Rosa daje do 250 jajek rocznie. Taki wynik jest super.

250 jajek x 0.80= 200zl

200zl x 600 sztuk kurek = 120tys.

Opublikowano
52 minuty temu, Kallina86 napisał:

U mnie w piątek był taki upał, a wczoraj i dziś zdecydowane ochłodzenie. Dziś 17 i trochę wiatru. 

Ważne że pogoda dopisała i Senior się uspokoił bo dwie dwukołówki siana dla królików ma zwiezione😁 

+21, dalej zachmurzone

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

A to sie smaruje jakąś przekładnie

Serio pytasz ?

56 minut temu, hubertb napisał:

u mnie jajko wiejskie koszt 2zł. 

Ostatnio klient się z sąsiadem targował o 10 gr na jajku, zamiast 80 gr, dawał mu 70 i utargował całe 2 zł :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v