Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

Piękny dzień się zapowiada , skoszone dwie łąki trawa bardzo ładna

To podsuszaj i zwijaj bo na środę deszcz od rana zapowiadają. 

Opublikowano
13 godzin temu, XTRO napisał:

Tu nagrywane u znajomego co zginął wczoraj 

Dziś z pewnego źródła się dowiedziałem że długi w milionach miał.

Chciał pokazać jak się biznes robi.

Dopóki dawali to był biznesmen a jak przyszły spłaty to sznur na szyję był ratunkiem i wybawieniem.

Opublikowano
14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Dopóki dawali to był biznesmen a jak przyszły spłaty to sznur na szyję był ratunkiem i wybawieniem.

Rysiu , nie obraź się . Ale mam wrażenie że Ty lubujesz się w cudzych nieszczęściach .

Opublikowano

Ale jakoś tak jak byś mówił a dobrze mu tak . Może tylko ja tak to odbieram i mi się wydaje .

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

To co ludzie gadają, a co jest prawdą często baaardzo się mija.

Opublikowano
2 godziny temu, leszek1000 napisał:

Ja też w powiatu żnińskiego. Największa susza od lat a nawet dekad. Wczoraj  znajomy  powiedział że w latach 50. Był rok że nic nie urosło. Krową do ścielenia piachem sypali i plewy dawali. 

nie wiem czy wiesz ze i dzisiaj jest taka moda.......do tego wapno sypia nie uwierzysz ..

kra- w koncu wyszlo sloneczko,cieplo, woda  w polach stoi wiec wolne do tego swieto ludowe😛,

co najwyzej wniosek o doplaty wypelnie, kurna chyba liter w alfabecie braknie ???wzialem pare nowych dzialek- wlascicelka twierdzi ze onaod paru lat nie bierze doplat a wyglada ze ktos je podaje. 

u nas mowili ze facet swiruje na rente a on sie w koncu powiesil..

Opublikowano

Wiesz o zmarłych się źle nie mówi ale wielu zostało bez zapłaty za zboże w terminie, a teraz już mogą zapomnieć 

Ale sobie na audi q7 było.

Po co takie drogie?

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

To co ludzie gadają, a co jest prawdą często baaardzo się mija.

Wiesz daleko nie mieszkał 4.5 km więc ...

• Like 1
Opublikowano

jak to po co takie drogie? nie ma tańszych audi q7 😉

soltys48 napisał:

13 minut temu, Mateusz45288 napisał:

Oooo a gdzie to tutaj w okolice zawiało?

A odwiedzałem znajomych w NBA i NBR😉

coraz bliżej bsk. 😉

swietujecie dziś?

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Wiesz o zmarłych się źle nie mówi ale wielu zostało bez zapłaty za zboże w terminie, a teraz już mogą zapomnieć 

Ale sobie na audi q7 było.

Po co takie drogie?

Wiesz daleko nie mieszkał 4.5 km więc ...

A kto tam wie co komu w głowie siedzi. Może presji nie wytrzymał, może coś w rodzinie, tego nie wie nikt, tyle co z opowieści. Jak bank kredyty dawał, to musiał być zdolny do spłaty, a mając takiego fenta to raczej pierwszy lepszy goguś nie był.

Wiekowy ten chłop był?

Opublikowano (edytowane)

Jedziemy ? Sławek dawaj do Radzynia pod Biedronkę , a stamtąd Cię zabiorę i walim !

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Bananek napisał:

jak to po co takie drogie? nie ma tańszych audi q7 😉

soltys48 napisał:

13 minut temu, Mateusz45288 napisał:

Oooo a gdzie to tutaj w okolice zawiało?

A odwiedzałem znajomych w NBA i NBR😉

coraz bliżej bsk. 😉

swietujecie dziś?

z kościoła wróciłem😏

Pafnucy napisał:

Jedziemy ?

Czekamy na pozwolenie🤔😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
  • Dodaj nową pozycję...
v