Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Wiedziałem że napisze... hahaha...

Jaruś , dziecko ty moje . Ty nie potrafisz pisać nie szukając jakichś wyimaginowanych celów ? Albo komuś gul skacze , albo fanem się twoim zostaje ... Daj no zdjęcia ojcowych byków , a nie banialuki znowu wymyślasz , by pokazać jaki to jesteś niby debeściak . Tu wszyscy cię kochają . Śmiało otwórz się . Na pewno jesteś równy gość , tylko strasznie to ukrywasz .:D

Jaruś , ty powiedz . Ty rudy jesteś ?? 🤔

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Dział II ZABUDOWA I ZAGOSPODAROWANIE DZIAŁKI BUDOWLANEJ
Rozdział 9 § 43. 1. Ogrodzenie nie może stwarzać zagrożenia dla bezpieczeństwa ludzi i zwierząt. Umieszczanie na wysokości mniejszej niż 1,8 m drutu kolczastego, tłuczonego szkła oraz innych ostro zakończonych elementów jest zabronione.

Z tego co wiem to na szczeście nie twoje. 

Opublikowano
27 minut temu, soltys48 napisał:

Hahahaha 🤔🤔🤔🤔🤔

Wg mojej skromnej osoby zwrot hahahaha używasz gdy brak ci argumentów albo wiesz że walnąłeś gafę

Jest jeszcze taki co dodaje hehehe i beczy . :D

Opublikowano

JarekBazydlo napisał:

Dział II ZABUDOWA I ZAGOSPODAROWANIE DZIAŁKI BUDOWLANEJ Rozdział 9 § 43. 1. Ogrodzenie nie może stwarzać zagrożenia dla bezpieczeństwa ludzi i zwierząt. Umieszczanie na wysokości mniejszej niż 1,8 m drutu kolczastego, tłuczonego szkła oraz innych ostro zakończonych elementów jest zabronione.

nie chciałbym się wtrącać, ale pastwiska to nie działka budowlana

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Kółko wzajemniej adoracji z AF:) 

No co zrobić . Szanują się tu niektórzy . Tobie pamiętniczek pozostaje .

Bez odbioru . Jesteś rudy , czy nie ?

Opublikowano

Toć Ty nie handlarz :) Jak piszesz to pokaż że drut kolczasty masz powyżej 180cm założony na pastwsiku :) Do cieląt masz bliżej bo jedyne 400km w jedno strone hahaha... Z tego co wiem do Afryki po żyrafy bedziesz miał dalej...

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

No co zrobić . Szanują się tu niektórzy . Tobie pamiętniczek pozostaje .

Bez odbioru . Jesteś rudy , czy nie ?

Bez odbioru a pytania zadajesz. A wpisy powtarzam specjalnie dla Ciebie robie bo tak je dokładnie czytasz od dawna juz jako zetorki tak poprawiałeś piswonie i czytałeś dokłądnie. Więc nie martw sie beda codziennie wpisy dla Ciebie. 

Opublikowano

Jarek . Zobacz jaka ładna pogoda . Idź ty już w pi... pole . :D

Opublikowano

- Zgodnie z odpowiedzią przesłaną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w piśmie z dnia 30.05.2016 r., zgodnie z § 3 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 28 czerwca 2010 r. w sprawie minimalnych warunków utrzymywania gatunków zwierząt gospodarskich innych niż te, dla których normy ochrony zostały określone w przepisach Unii Europejskiej (Dz. U. Nr 116, poz. 778 oraz z 2015 r. poz. 1516), zwierzęta utrzymywane w systemie otwartym, w tym m. in. bydło (z wyjątkiem cieląt); konie, owce i kozy, utrzymuje się w warunkach nieszkodliwych dla ich zdrowia oraz niepowodujących urazów, uszkodzeń ciała lub cierpień. Przyjmując, że czasowy wypas zwierząt należy traktować w podobny sposób, jak stałe utrzymywanie zwierząt w systemie otwartym, należy uznać, że powyższy przepis powinien być również stosowany do pastwisk – czytamy w oświadczeniu Krajowej Rady Izb Rolniczych.

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Jarek . Zobacz jaka ładna pogoda . Idź ty już w pi... pole . :D

Kawke dopiero pije moj fanie jeszcze specjalnie dla Ciebie posiedze :) 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

dokłądnie

:D

Rudy ???

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Widać słabo wiesz

Na Mazurach żyrafy też są

Co do pokazywania to czy mnie pamięć myli czy ktoś miał pokazać od kiedy ma gospodarstwo

Od czasu do czasu lubię podzwonić i porozmawiać z ludźmi na poziomie czego nie mogę powiedzieć o tobie

Opublikowano
2 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

- Zgodnie z odpowiedzią przesłaną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w piśmie z dnia 30.05.2016 r., zgodnie z § 3 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 28 czerwca 2010 r. w sprawie minimalnych warunków utrzymywania gatunków zwierząt gospodarskich innych niż te, dla których normy ochrony zostały określone w przepisach Unii Europejskiej (Dz. U. Nr 116, poz. 778 oraz z 2015 r. poz. 1516), zwierzęta utrzymywane w systemie otwartym, w tym m. in. bydło (z wyjątkiem cieląt); konie, owce i kozy, utrzymuje się w warunkach nieszkodliwych dla ich zdrowia oraz niepowodujących urazów, uszkodzeń ciała lub cierpień. Przyjmując, że czasowy wypas zwierząt należy traktować w podobny sposób, jak stałe utrzymywanie zwierząt w systemie otwartym, należy uznać, że powyższy przepis powinien być również stosowany do pastwisk – czytamy w oświadczeniu Krajowej Rady Izb Rolniczych.

Kawke dopiero pije moj fanie jeszcze specjalnie dla Ciebie posiedze :) 

Toż to samo chwilę wcześniej wstawiłem 😁

Opublikowano
Przed chwilą, JarekBazydlo napisał:

Hmmmm. Twoj poziom jest najwyzszy na tym forum i nie smiem sie z nim równac. Tys panie wiesz wszystko najlepiej...

Jest tu wiele osób z którymi rozmawiam telefonicznie bardzo często a dlaczego?  Bo lubię pogadać z mądrymi ludźmi którzy wiedzą co mówią

Opublikowano (edytowane)

U mnie kiedyś udusiła się kura w sztachetach , Czyli też stwarza zagrożenie ?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Zgodnie z odpowiedzią przesłaną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, zwierzęta utrzymywane w systemie otwartym, w tym m. in. bydło (z wyjątkiem cieląt); konie, owce i kozy, utrzymuje się w warunkach nieszkodliwych dla ich zdrowia oraz niepowodujących urazów, uszkodzeń ciała lub cierpień. Przyjmując, że czasowy wypas zwierząt należy traktować w podobny sposób, jak stałe utrzymywanie zwierząt w systemie otwartym, należy uznać, że powyższy przepis powinien być również stosowany do pastwisk. Mając na uwadze, że kontakt zwierzęcia z drutem kolczastym ogradzającym powierzchnię pastwiska może spowodować znaczne zranienie tego zwierzęcia, do grodzenia pastwisk nie powinno się stosować tego materiału. W przypadku już istniejących ogrodzeń powinno się stopniowo odchodzić od używania drutu kolczastego, zastępując go innymi środkami, nie powodującymi urazów u zwierząt, np. elektrycznym pastuchem. W przypadku łąk, które mają zastosowanie kośne i nie przebywają na nich zwierzęta, nie ma przeszkód w stosowaniu drutu kolczastego do grodzenia ich powierzchni.

Masz Bananek. 

Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

A drut kolczsty nie stwarza zagrożenia dla poranienia zwierząt? 

idąc tym tropem to wszystko może spowodować skaleczenie. nawet długa trawa potrafi rozciąć język U bydła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v