Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Południowe Mazowsze pada prawie bez ustanku💪🌧👌

A niech pada. 😁 Dobija do 10 litrów. 

Narazie żadnych prac polowych nie przewiduje. 

11 minut temu, Strongman napisał:

Wróżba z grudnia się sprawdza co nie ale niestety niedługo przyjdzie pora sucha i prędko deszczu nie będzie.

Kto wierzy we wróżby i gusła to mu d**a uschła. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
Partyzant85 napisał:

LLB - ładnie pada w sumie cały dzień. 

tylko nie wiele z tego deszczu jak do tej pory spadło, siedleckie to tam podlewa ja uziu mówi ale u nas nie zatęgo ale niech pada

Opublikowano
26 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Jak to się mówi niech pada na moją kapuste i sąsiada siano🤣🤣🤣

Ja prdl, ale żeś się ustawił - bimber trawa i kapusta . No tylko pozazdrościć odwagi i zaradności😁.

Chyba już 11mm dzisiaj. Jest dobrze. Byle mrozy nie namieszały.

Opublikowano

tak patrzę na prognozy i w okolicach poniedziałku wtorku opady śniegu i strasznie zimno ma być. Ciekawe co z tego wyjdzie. Jak się nie zmieni to trzeba będzie grzybówki w zbożach odłożyć na następny tydzień

Opublikowano

A co to będzie jak suszy nie ogłoszą i kłamczyński ci suszowego nie da 🤣

Opublikowano

Kiedyś mówiono jaki ostatni dzień miesiąca taki cały następny miesiąc. I jak na razie ostatniego padało i praktycznie cały czas deszczyk, już prawie 50 mm przez tydzień :)

2 godziny temu, Partyzant85 napisał:

A co to będzie jak suszy nie ogłoszą i kłamczyński ci suszowego nie da 🤣

Jak co, za jaja kłamczyńskiego i na latarnię xD

Opublikowano

To cię ładnie podlało jak 50mm spadło

Byle korzonek nie ugnił

Opublikowano
4 minuty temu, ZELKOW napisał:

kupuj prosiaki to nie będziesz musiał kupca na zboże szukać

Głupiego trzeba żeby w dzisiejszych czasach przy zwierzakach chodzić. 

Wiecie jak fajnie nie mieć obowiązku, nie patrzeć że czas dać jeść.

Kurła żyć nie umierać nastały czasy.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

u mnie to sobie może lać, drenarkę w suszę wkońcu zrobiliśmy bo nic tam nie rosło bo albo woda stała albo wiechać się nie dało teraz jak leje to wszystko ładnie rośnie a i gleba jak sucho to trzyma wode, także deszcz nie straszny, ogólnie na nie których polach gdzie 5-6kl jakby padało i cały maj i czerwiec to i tak wjade jedynie częściej nawozu trzeba by sypnąć żeb nie wypłukało za głęboko

Rolnik1973 napisał:

4 minuty temu, ZELKOW napisał:

kupuj prosiaki to nie będziesz musiał kupca na zboże szukać

oj żebyś wiedział ilu takich jest coraz dzwonią czy nie ma nic na sprzedaż małego żeby odchować chociaż jeden chociaż 2, a jak mówie że 600zł za prosiaka i mogą brać tu i teraz to ni ma chętnych 😂😂😂😂😂😂

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

To cię ładnie podlało jak 50mm spadło

Byle korzonek nie ugnił

ja tam lubię jak mokro jest.

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

i suszowe brać. Bardzo dobrze że go już nie będzie bo był to program niesprawiedliwy, jedna gmina miała i ta obok nie, a pola sąsiadują przez miedze i co na jednym wyschło a na drugim nie ?  Pomoc powinna być inna i dla wszystkich jednakowa.

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie pisz tak , bo szlak innych trafi . :D

Rysiek u  Ciebie też tak gwiździ jak i u mnie ? Deszcz z silnym zimnym wiatrem , to nic przyjemnego moim zdaniem .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v