Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 25.04.2020 o 21:24, krilan06 napisał:

Też jestem z kuj-pom, jak się sprawdzi Twoja prognoza to stawiam flaszkę 

Pada   -pada                 czekam.........🍶🍷   🤣

Opublikowano
krilan06 napisał:

Dzisiaj miało padać- na radarach 90% szans na deszcz wszyscy pokazywali, 10mm miało spaść. Zostało z tego 40% szans na 1,3mm. No idźta w ciul z taką pogodą, a tak zapowiadali te deszcze

Czasem warto wyjrzeć "za stodołę" zamiast powielać bzdury serwisów meteo. Padał drobny deszcz niecałą godzinę i na tym koniec..

Opublikowano
27 minut temu, Szymi40 napisał:

Pada   -pada                 czekam.........🍶🍷   🤣

No ale to u mnie miało padać, żebym postawił tę flaszkę 

15 minut temu, mraukot napisał:

Czasem warto wyjrzeć "za stodołę" zamiast powielać bzdury serwisów meteo. Padał drobny deszcz niecałą godzinę i na tym koniec..

Co mi da wyjście za stodołę? Wróżką nie jestem

Opublikowano

No to słabiutko, jak rolnik na podstawie obserwacji natury nie potrafi ocenić prawdopodobieństwa wystąpienia opadów 😋 Jak długo można wpatrywać się w monitor, wiedząc że i tak robi mnie w .uja, a dalej mu wierzyć ???? 😂

Opublikowano

ckekawe ze nigdy nie przyszlo wam do glowy ze to co minister mowi jest sensowne i rozsadne ???? ile wody potrzeba na wyprodukowanie odpowiedniej ilosci zywnosci pochodzenia roslinnego a ile zwierzecego ??? ile litrow "kosztuje" kilogram kielbasy a ile chleba , 

w argentynie chinczycy kupili setki tysiecy hektarow ziemi i ja nawadniaja-z glebokosci ponad 300 m ciagna wode i poziom stale sie obniza... poczytajcie co amerykanie zrobili z basenem artezyjskim ogallala.

niedlugo moze braknac wody do chlodzenia elektrowni, u mnie wisle mozna przejsc na pieszo, reszta wody-czytaj sciekow- idzie na kanal do elektrowni.

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Miało padać cały dzień, pare kropli zrana spadlo i tyle...

Nie dość że nie pada to spierdzieliła mi się duża szlifierka.... super się maj zaczął

ta nowa?

Opublikowano

W tym roku olbrzymią rolę odgrywa próchnica w glebie,miałem działkę i u ludzi po ziemniakach,dobry płodozmian a zboże marne bo co tył łęcin zostało,a jak ktoś ściął słomę lub posiał poplon to jest różnica owies po poplonie lub ozime po słomie.

Opublikowano

Póki co łącznie spadło dziś 1,5mm. Tak się jakoś chłodno zrobiło, +14 ale wiatr zimny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v