Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Dla mnie też dziwne że ten babsztyl ma aż 4 % ,przecież zawodowy alkoholik potrafi lepiej sklecić zdanie niż ona ,i to coś ma nas reprezentować na arenie międzynarodowej 😕 Kuźwa oprócz Biedronia i jej każdy będzie lepszy

Czyżby każdy ?? No nie wiem czy taki np. Hołownia głoszący tezy o tym jak to świnka po śmierci "idzie" do Nieba, byłby lepszy od tej całej wyKidanej, albo Robercika... 😂

krilan06 napisał:

12 minut temu, Pafnucy napisał:

kurde . Zmniejszyli mi przydział opadów w prognozie na środę . Już chyba nie ma nadziei dla zbóż ... :(

Skąd jesteś, jakie okolice?

U mnie prawie całkowicie wycofali opady (CSW), to się w pale nie mieści 

To który to .uj "cofa" te chmury ? Za .upę z dziadem i niech je ciągnie spowrotem ! 😋

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

To wszystko pytanie czy jest sens utrzymywać dane wstecz, ja bym trzymał tylko skrócone informacje. A szczegółowe tylko z jakiś newralgicznych dni np. siew, oprysk, rozwiezienie nawozu. Wtedy można by było prowadzić obserwację jaki miało to wpływ na plon. Lub nawet takie dane sprzedawać. 

Też to jeszcze przemyślę, temperaturę i tak, co 5 sekund nastawiłem żeby pobierało z czujników do układu, bo mam jeszcze tam podłączony do niego wyświetlacz, no i dopisałem kawałek, żeby wyświetlało na stronie aktualną temperaturę. Te dane to praktycznie żadne obciązenie dla serwera, kwestia właśnie doprecyzowania tego, co i kiedy ma zostać wyświetlone, ale to już żaden problem, jak dane są zapisane w bazie to można wtedy dowolnie na nich operować, np. tak jak napisałeś wyciągać te newralgiczne dni. 

Opublikowano
23 minuty temu, krilan06 napisał:

Skąd jesteś, jakie okolice?

U mnie prawie całkowicie wycofali opady (CSW), to się w pale nie mieści 

W CTU podobnie. Ostatnio też tak było. Z godziny na godzinę coraz mniejszy przewidywany opad aż w końcu nic nie padało.

Opublikowano
Strongman napisał:

Ludzie piją po kieliszku czy dwóch dziennie i mają po 90lat i mówią ze to jest sekretem długowieczności,ale jak ktoś niema opanowania to i łapie lejca to wprost na odwrót.

Nawet weterynarz mówi ze bimber czy wódka dla krowy dobra tak wlać butelkę.

Pod warunkiem, że drugą flaszkę wleje w siebie weteryniarz 😜😜😜

Opublikowano

koledze aż do Oleśnicy teraz bimber wysyłałem i za przesyłkę 30 zł jak by była dyktat to raczej by nie chciał znajomych częstować. jak mówią jeden dla zdrowotności😄 Niby pokazują na przyszły tydzień opady ale coś się wydaje że nici będą z tych opadów, trawy poschły, widok jak nie raz w lipcu.

Opublikowano
hubertb napisał:

Świnia po śmierci idzie na stół a co się dzieje z jej duchem jest mało ważne dla normalnego mięsożernego człowieka. 

Dla "wsioków" nie jest to istotne, ale dla coraz większej bandy "miastowych" vegan jest to kwestia nabierająca coraz istotniejszego znaczenia...

Opublikowano
13 minut temu, donweter1989 napisał:

W CTU podobnie. Ostatnio też tak było. Z godziny na godzinę coraz mniejszy przewidywany opad aż w końcu nic nie padało.

U nas to już w ogóle jakiś trójkąt bermudzki chyba jest, w całej Polsce mało deszczu, a u nas nie wiem czy Wisła odgonia te chmury czy co

Opublikowano
hubertb napisał:

Trudno skoro świnia ma ducha to sałata czy inny kalafior też może iść do nieba.

To teraz spróbuj sobie wyobrazić, że "coś" o takim światopoglądzie mogłoby zostać prezydentem...

Opublikowano
35 minut temu, hubertb napisał:

Po co upijać krowę? Żonę no to jeszcze mogę zrozumieć będzie łatwiejsza, ale krowę? 

Student zdaje egzamin na wydziale weterynarii. Profesor zwraca się mówiąc do niego:
- Młody człowieku, jestem bardzo zmęczony, zadam ci tylko jedno pytanie, jeżeli odpowiesz, to zaliczę ci semestr! Czy u krowy można przeprowadzić aborcję? Student myśli, myśli, ale nie ma zielonego pojęcia, no i oblał! Wraca, po drodze wstępuje do pubu i wychyla kilka głębszych. Barman przypatruje się studentowi i pyta:
- Słuchaj, powiedz mi, co cię tak dręczy? Może będę ci mógł w czymś pomóc?
Student na to:
- Jaaakżeeś taaki mąąądryy, too poowiedz mi czy u krowy moożna przeprowadzić aaborcjee?
Barman (wycierając szklanice) patrzy na delikwenta i ściszonym, współczującym głosem odpowiada:
- Ale żeś się kolego wpier*olił.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Po co upijać krowę? Żonę no to jeszcze mogę zrozumieć będzie łatwiejsza, ale krowę? 

Co to za zona którą trzeba upijać,żeby sobie pociupciać.

Byłem na polu i już owsy na 6 żółkną.

Opublikowano (edytowane)

Znam lepszy sposób na kobiety niż butelka,oni kochają jak jest przypływ gotówki,to je nastraja,jak się coś sprzeda,zarobi.Jak chłop do domu pieniążki przynosi.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano

To masz niezłą materialistkę w domu😁

Pewnie nie raz jaką ustawkę handlu z sąsiadem robisz byle dała się do alkowy zagonić😆

Opublikowano
Pafnucy napisał:

kurde . Zmniejszyli mi przydział opadów w prognozie na środę . Już chyba nie ma nadziei dla zbóż ... :(

zobaczyli że studnię już masz to i wody nie potrzebujesz i przydział obcieli😉

• Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, Pafnucy napisał:

Z zoną ?/ A jak żona nie pije ?

54 minuty temu, hubertb napisał:

No co ty nigdy nie wypiłeś z żoną butelki wina przy dobrej kolacji ? Tak na lepszy nastrój ? 

Może u kolegi Pafnucego tak odbywa się picie z żoną 😉

Facet mówi do żony:
- Kochanie, przynieś mi piwo.
Na to żona:
- Może jakieś magiczne słowo?
Facet:
- Hokus pokus czary mary, za***rdalaj po browary!
A na to żona:
- Hokus pokus, ence pence, zamiast ci*ki masz dziś ręce!!
Na to Facet:
- Skoro jesteś tak pyskata, dziś ominie Cię wypłata!
Żona:
- Bardzo mocne masz dziś czary, zaraz biegnę po browary

Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

Ty nie żartuje taki mądrala😝 i nie wiesz po co wlewa się krowie gorzałe 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v