Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niektuży po płacili mandaty za tankowanie na stacij.Ogólnie nasza policja służy do łupienia nas kierowców ale jak zaczął się wirus i ruch samochodów spadł o 70% to wymyślili przepisy żeby policja łupiła też zwykłego Kowalskiego poruszającego się na nogach bo niby skąd Gang Konusa będzie miał kase

• Like 1
Opublikowano

Tak patrzę przez okno i widzę że na pogodę nie ma mądrych.

Ten co posiał wcześniej przymroziło

Ten co posiał później przymroziło

Ten co posiał przed świętami już wylazło i też przymroziło

Ten co posiał po świętach miał zamiecie piaskowe i stracił paredzieśiąt ton pola. 

Opublikowano
13 minut temu, stempos1980 napisał:

Gang Konusa

A co to to ?? 

Opublikowano
19 minut temu, stempos1980 napisał:

Niektuży po płacili mandaty za tankowanie na stacij.Ogólnie nasza policja służy do łupienia nas kierowców ale jak zaczął się wirus i ruch samochodów spadł o 70% to wymyślili przepisy żeby policja łupiła też zwykłego Kowalskiego poruszającego się na nogach bo niby skąd Gang Konusa będzie miał kase

nie wiem  jakimi drogami sie poruszasz  ale mandaty powinny być co najmiej 3 razy wyższe ,to co dzieje sie na mazowieckich drogach to paranoja , mało kto szanuje życie .

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ursus932 napisał:

A co to to ?? 

Ursus w memach było zdjęcie Jarosława K i jego świty a podpisane było właśnie Gang Konusa

@bratrolnikaW radiu usłyszałem że dziś są imieniny  Pafnucego to mu złożyłem życzenia

@jarecki poruszam się głównie drogami mazowieckimi

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
  • Thanks 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

@marulekk a dlaczego grochu nie sialeś zamiast lubinu? U mnie jak narazie mrozy go nie ruszają, jedynie wolniej się  rozwija. 

Dziś  o 7:00 -2⁰ kolejny dzień  woda w wężu ogrodowym zamarzła, jeczmień jak długo to wytrzyma to nie wiem.

A z wodami w rzekach to prawda nie będzie co pić niedługo bo warszawa część  wody pitnej zaciąga z Wisły.

Na brak wody w Warszawie jest tylko jeden ratunek. Kontrolowany zrzut z Czajki. Trzaskowski z Rabiejem maja w tym doświadczenie.

• Haha 3
Opublikowano
54 minuty temu, GRZES1545 napisał:

@marulekk a dlaczego grochu nie sialeś zamiast lubinu? U mnie jak narazie mrozy go nie ruszają, jedynie wolniej się  rozwija. 

Dziś  o 7:00 -2⁰ kolejny dzień  woda w wężu ogrodowym zamarzła, jeczmień jak długo to wytrzyma to nie wiem.

A z wodami w rzekach to prawda nie będzie co pić niedługo bo warszawa część  wody pitnej zaciąga z Wisły.

Groch lepiej plonuje po przymrozkach

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Teraz -2 ale o 4 było -4

@Pafnucy Wszystkiego Najlepszego

O 5⁵⁰ -2 za oknem na 3 m. 

Szronu to u mnie nie ma , no bo skąd, jak w dzień wilgotność do 19% spada. 

Opublikowano

Ja czujnik mam w ogródku po północnej stronie. W sobotę zalałem go wodą bo wszystko usychało. Na  jakieś 12m² wylałem ponad 1000l wody i teraz mam wilgotność 37%

Opublikowano

Było + 2 w nocy i każda następna noc cieplejsza .

Wilgotność ziemi łatwo sprawdzić wykopać dołek wziąć w garść i ścisnąć jak się nie rozpadnie jest odpowiednia jeszcze wilgotność dla roślin jeśli się rozpada to znaczy za sucho .

Opublikowano
35 minut temu, jarecki napisał:

nie wiem  jakimi drogami sie poruszasz  ale mandaty powinny być co najmiej 3 razy wyższe ,to co dzieje sie na mazowieckich drogach to paranoja , mało kto szanuje życie .

Nie tylko mazowieckimi 😏 sam parę lat temu brałem udział w śmiertelnym 😕wypadku nie z mojej winy 

Opublikowano
36 minut temu, stempos1980 napisał:

Ursus w memach było zdjęcie Jarosława K i jego świty a podpisane było właśnie Gang Konusa

@bratrolnikaW radiu usłyszałem że dziś są imieniny  Pafnucego to mu złożyłem życzenia

@jarecki poruszam się głównie drogami mazowieckimi

Mało kiedy oglądam memy 😏

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Na jakiej głębokości ? .

Chodzi o wilgotność powietrza bo jak będzie mocno wilgotne to będzie szron a jak jest suche to szronu nie będzie

Na każdych drogach  i w każdym Województwie znajdą się debile za kierownicą.Ja osobiście odkąd mam prawo jazdy to tylko mandaty za brak pasów a za prędkość wcale i mam nadzieje że długo tak zostanie

Opublikowano

W dużym uproszczeniu tak dobrze to rozumujesz. Np. temperatura powietrza wynosi 8 stopni temperatura źdźbła trawy jest jednak niższa jeśli jest odpowiednia wilgotność dojdzie do roszenia.  

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v