Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, michalcium napisał:

Jeden z długoterminowych portali pogodowych zapowiada maj deszczowy więc chociaż nadzieja zostaje

To  chyba   portal   opozycji   bo opady   po  wyborach   daje.... 

Opublikowano

Jak przekazał w środę rzecznik prasowy Instytutu Meteorologii i Gospodarki Wodnej Grzegorz Walijewski, poziom Wisły obecnie wynosi 70 cm, w sobotę może zaś osiągnąć wartość ok. 59 cm. "Poziom wody w Wiśle na całej jej długości powoli spada. Nic nie wskazuje na to, że w ciągu najbliższych dwóch tygodni sytuacja się nie zmieni, tylko że będzie postępowała" - podkreślił.

Rzecznik IMGW wskazał, że stan wody w największej rzece Polski uzależniony jest od tego, co się dzieje u jej źródeł na południu kraju. "Tam praktycznie nie ma deszczu, jest znaczący niedobór opadów. Dopiero wczoraj pojawił się front, na którym utworzyły się burze, niestety i tak deszczu spadło za mało, żeby wezbrały wody" - wyjaśnił.

Walijewski zaznaczył, że dla porównania o tej porze w zeszłym roku stan wody w Wiśle w Warszawie był na poziomie 98 cm. "Prognozy hydrologiczne dla całej Polski nie są optymistyczne. Jest to jedna z najgorszych sytuacji w historii pomiarów hydrologicznych w kraju, które robione są od ponad stu lat. 42 stacje mierzące przepływ wód w rzekach na 500 istniejących w Polsce odnotowały stan poniżej normy. W zeszłym roku było ich ok. 10" - wskazał.

idzie bida aż piszczy

czas wprowadzić nowe działanie w programie modernizacja gospodarstw rolnych: rolnictwo wertykalne

Opublikowano

Rolnictwo wertykalne zaśmieci kulę ziemską do końca . Deszczownia pracuje wiele , wiele lat zanim trzeba ją zutylizować. Akurat teraz znajomy ma stertą wężyków i folii z ogórków z 30h i nikt tego nie chce . Oferują mi 10 000 zł abym to w własnych  nieużytkach zakopał 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Bananek napisał:

kurła ile kasy. na 4 osoby płacisz?

Mi przyszło niecałe 200 za wszystko,umorzyli;Tyle samo jak kiedyś płaciłem ze zniżką za dzieci.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Prognoza podaje +6 na noc, a już tylko +2. Wypogodziło się i wiatr ucichł. Mróz pewny😕

Opublikowano

Kuźwa , mogłem choć jeden raz pojechać z opryskiwaczem . Wieczorem prawie nie wiało .

Opublikowano

Będzie i u Ciebie. Chmury  jeszcze przed północą cię opuszczą. Zobacz na pogodynkę jak czyściutko.

Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

Tak, chce przerobić pion. wyjść z nim na zewnątrz. Gdzie masz taki za 17zł? U mnie jeszcze na aluminium pion zrobiony.

To byś musiał do Zatora przyjechać, krainy Energylandii, która mnie wkurza, wykupuje gość wszystko i za niedługo na ornych będą tylko domki pod wynajem :| 

Opublikowano

Żeby ktoś mógł wykupić, to ktoś musi być chętny do sprzedaży 😋 Pamiętam jak bodajże w 2010 jechałem tamtędy, to w miejscu dzisiejszego energy landu były spore łany kuku ziarnowej..

Opublikowano
2 godziny temu, mraukot napisał:

Żeby ktoś mógł wykupić, to ktoś musi być chętny do sprzedaży 😋 Pamiętam jak bodajże w 2010 jechałem tamtędy, to w miejscu dzisiejszego energy landu były spore łany kuku ziarnowej..

Ktoś tu kiedyś pisał, że groźbą wykupuje ten gość te działki.

2 godziny temu, Strongman napisał:

Ktoś tam pierdzielił ze poco siać nawozy w suszę,jak ktoś co posiał trochę będzie miał 2 tony a jak więcej to będzie miał 3,5tony.

I tak i nie. Po co pompować kasę w coś co i tak nie wróży plonu? Azot i tak nie zostanie pobrany jak będzie sucho, a na dodatek możesz przypalić łan. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Trawers napisał:

To byś musiał do Zatora przyjechać, krainy Energylandii, która mnie wkurza, wykupuje gość wszystko i za niedługo na ornych będą tylko domki pod wynajem :| 

to plac wiecej niz on 😛, a gdy jeszcze kopalnie wybuduja to juz koniec rolnictwa, jeszcze pare takich suchych lat i kazdy bedzie chcial sprzedac. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v