Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

A w ciągnikach też sprawdzają stan licznika? Przecież często się zdarza że licznik zmieniony albo padnięty., to nie jest samochód. Sprawdzają tzn policja

Edytowane przez krilan06
Opublikowano (edytowane)

Też sprawdzają, musisz na stacji zgłosić zmianę licznika i w ewidencji będzie wpis że takie coś miało miejsce..

Edytowane przez Sean
Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

We niedzielę z kumplem jadziemy to może by z nimi kilka słów zamienił🤔 nauczyłbym sie cóś🤔 Tylko czy z takim dziadem jak ja takie szychy i experty rolnictwa bedo chciały gadać??

w piątek i w sobotę są, w niedziele już nie będą

Opublikowano

U mnie dzisiaj stan przedzawałowy 😨 w środę odebrałem nową kartę płatniczą, aktywowałem w banku, zakupy i ok. Dzisiaj zakupy 3x odrzuciło. W bankomacie też 3x d*pa. W banku nie wiadomo o co chodzi, środki na koncie są, pogrzebała chwilę i do wyjaśnienia... Wypisuje do wypłaty 3 tys i mówi, że nie można zrealizować bo na koncie 0.00 😲 ponad 200 tys znikło w minutę, na koncie internetowym też 0, facetka z obsługi wystraszona. Telefony do centrali, wyciąg z konta, blokada, protokół u dyrektora i policję zawołałem. Bez przerwy telefony z banku, po południu facetka z obsługi przyjechała roztrzęsiona z info co i jak i o 17 wszystko wróciło. 😴 Koszmar co żem przeżył 😋 od rana dopiero teraz coś zjadłem. Po niedzieli jadę jeszcze przynajmniej jedno konto gdzieś założyć. 

Mglisto i mroźno

• Sad 1
Opublikowano

No i ją dlatego taki staroświecki. Ni konta internetowego ni karty płatniczej.

Choć jeszcze chwila i zmuszą do posiadania takowych.

Opublikowano

Do głównego konta od przetrzymywania pieniędzy kart się nie bierze, bo to najprostsza metoda do ich utraty.

Opublikowano

Wpłynęło mu za pyry to ma.

Ja staram się na bieżąco zakładać lokaty, ale prawda jest taka że wszystko mogą wyczyścić.

0 stopni i wieje.

Opublikowano

Owszem mam konto ale i tak z niego prawie wszystko wypłacam a z czegoś takiego jak karta praktycznie nie korzystam, oprócz chyba 300zł miesięcznie żeby nie płacić dodatkowych opłat. Nie wyobrażam sobie za wszystko kartą płacić, toż bym nie wiedział ile mi ubywa a tak fizycznie widzę ile jeszcze mam. Zacofany jestem tak jak i @Agrest albo i jeszcze bardziej😁

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Agrest napisał:

No i ją dlatego taki staroświecki. Ni konta internetowego ni karty płatniczej.

Choć jeszcze chwila i zmuszą do posiadania takowych.

To tak jak i ja, no ja to nawet karty do bankomatu nie mam, na nic ta elektroniczna mechanizacja, jak trzeba wejdę do środka i wypiszą a nie stać pod okapem i tam macać przyciski.

0°, wiater fuczy w wywietrznikach.

Edytowane przez Rolnik1973
Litera
Opublikowano

Sołtys ile ja od Ciebie młodszy a też nie mam ani FB ani innych "portali społecznościowych", na to mnie nie namówią.

@Agrest Przepraszam, źle się wyraziłem🙏, zacofany to ja jestem 

Opublikowano

Puki da się gotówkowo i przelewem tradycyjnym to tego się trzymam.

Czasem by się przydało internetowe do szybkiego zakupu, ale z drugiej strony idąc do banku więcej czasu na zastanowienie czy niezbyt pochopnie  się wydaje😁.

Najważniejsze żeby mieć na koncie. Wydać się zdąży.

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Puki da się gotówkowo i przelewem tradycyjnym to tego się trzymam.

Czasem by się przydało internetowe do szybkiego zakupu, ale z drugiej strony idąc do banku więcej czasu na zastanowienie czy niezbyt pochopnie  się wydaje😁.

Najważniejsze żeby mieć na koncie. Wydać się zdąży.

zamówić za pobraniem i nie trzeba nawet do banku iść

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v