Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Jak masz ustawiony zawór 4d? 50/50  Przy pomoce dużo szybciej czujesz ciepło na grzejnikach niż grawitacyjnie  A gdzie masz zawór bezpieczeństwa na piecu? Otulinę z pianki na rury załóż to nie będzie strat ciepla

zawór jakoś na połowie to daje tak jak widać ok 50°C na grzejniki. Ale to i tak na powrocie zbyt ciepłe wraca i coraz gorętsza woda krąży. U mnie przy 2" rurach w domu grawitacyjnie tez szybko ciepło rozchodzi się po grzejnikach. zawory bezpieczeństwa nie mam. to układ otwarty. zbiornik mam na strychu. otulina nie potrzebna, strat nie mam. W kotłowni nie dość, że rurki grzeją, to jeszcze rura wydechowa dostarcza sporo ciepła. kurtki mokre po deszczu schną migiem.

slawek74 napisał:

samochód za 200tys i cykać się nim podjechać pod sklep bo ktoś zarysuje albo jeździć golfem lll ?

może to dziwne, ale nigdy nie miałem auta powyżej 10 tysięcy złotych. nigdy w życiu nie przykladalem wagi do wyglądu lub prestiżu auta. jedyne moje wymagania co do samochodu to aby jechał, hamował i był w miarę bezpieczny.

slawek74 napisał:

Bannan Ty to taki ''ostrze noże nożyczki krawaty wiąże usówam ciąże rozprawiczam prawiczki '' 😄😜 ja to jesze inseminacjię robię 😁 ogolnie sporo fachów bym sobie znalazł tylko rąk i czasu brak 😀

I tu znalazłeś rzecz, której nie potrafię, wiązanie krawata. jak gdzieś trzeba wyjść w tym zwisie to albo nie idę na imprezę, albo zdejmuję po 5 minutach. A jeśli już muszę zawiązać- sprawdzam jak się to robi na youtube. 😀😀😀 to za trudne na mój malutki móżdżek

• Like 1
Opublikowano
danielursus3p napisał:

Akurat takie mam 😁 

20201231_101650.jpg

Na Wschód jeździ ? Cały dzień mgła, lekko na plusie.

Opublikowano

Banan z wiązaniem krawatu nigdy nie miałem problemu lubię wiązać i rozwiązywać węzły musiałem dmuchawę wyłączyć bo ciepło się w domu robi a na dworze pogoda że żal kota wygnać a do domu wpakowały się dwa jedna żony dtuga moja kotka pracująca co już myślałem ze zdechła nie było jej z tydzień jak koci ''tyfus'' ją dopadł

Opublikowano
24 minuty temu, mraukot napisał:

Na Wschód jeździ ? Cały dzień mgła, lekko na plusie.

Tak jak @Agrest pisze :P najdalej na wschód to do Lublina

Opublikowano
Agrest napisał:

Pewnie tak , zwłaszcza jak z zachodniej granicy wraca😁

Celowo Wschód pisany wielką literą 😉

Rolnik1973 napisał:

Grudzień 35 l opadu

2020 ➡ 545 l

Skoro czas podsumowań, to grudzień 53 l. Cały rok 930 l.

Opublikowano

Mój mały kundelek też w domu od jakiegoś czasu zamieszkał ale on stary i sam został to szkoda mi go na dwór wyganiać 😅

6 minut temu, slawek74 napisał:

Banan z wiązaniem krawatu nigdy nie miałem problemu lubię wiązać i rozwiązywać węzły musiałem dmuchawę wyłączyć bo ciepło się w domu robi a na dworze pogoda że żal kota wygnać a do domu wpakowały się dwa jedna żony dtuga moja kotka pracująca co już myślałem ze zdechła nie było jej z tydzień jak koci ''tyfus'' ją dopadł

Opublikowano
Bananek napisał:

slawek74 napisał:

to remont potrzebny jak masz takich współlokatorów 😁

skąd takie przypuszczenia? rybiki sa bardzo pożyteczne i nie mieszkają wyłącznie w syfie.

przed remontem też u mnie były teraz zamkniete wyjscie z pod wanny

Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek napisał:

slawek74 napisał:

to remont potrzebny jak masz takich współlokatorów 😁

skąd takie przypuszczenia? rybiki sa bardzo pożyteczne i nie mieszkają wyłącznie w syfie.

przed remontem też u mnie były teraz zamkniete wyjscie z pod wanny

E, no to ja też mam zamknięte wyjście spod wanny, ale jest taka kratka rewizyjna i tamtędy mnie odwiedzają. I remont też jakoś niedawno robiony. Ale fakt, że jak skończę działać na górze to wchodzę z remontem na dół. kraina wiecznego remontu.

Sylwekx25 napisał:

ile to ma l i w jaki sposób utrzymujesz takie czyste ścianki ?

spokojnie, to tylko wygaszacz ekranu 😀😉

Opublikowano
30 minut temu, mraukot napisał:

Celowo Wschód pisany wielką literą 😉

Wiem i nawet mnie zdziwiło że tyle szacunku dla innego regionu Polski przejawiasz. Tak trzymać, wszak Polska nie tylko Ślunskiem stoi😁😉

Opublikowano

To ma 240 l Czyste ścianki same sie utrzymują wystarczy tylko odpowiednie parametry wody trzymać zeby glona nie było A akwarystyka w to wyższa szkoła jazdy w dzisiejszych czasach 

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

No nic , trza iść przywieźć wysłodki i brać się za oprzente pomału , później tylko wydoić i impreza przed tv 😀

no weź. W imieniny będziesz pracował?

Opublikowano

Taa, puść bydło luźno niech se samo naniesie albo z silosu najje. A krowa niech ci malibu zrobi😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v