Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

No i ostatni kurs na dziś 

IMG_20201228_170606.jpg

Co to jest ten zardzewniołek 🤔?? 

Opublikowano
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A czy Jezus budował kościoły ?? Nauczał na łąkach , polanach czy nad rzeką, nie potrzebował do tego budynku. A jak chciał jeść to wypływał łowić ryby a nie prosił o jedzenie. Każą nam żyć zgodnie z Ewangelią to proszę bardzo ;)

jedz do francji i zobacz co tam zostalo z kosciolow przez takich jak ty. smieszna i glupia postawa

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, to księża swoją postawą zniechęcają ludzi do kościoła, każą nam żyć w zgodzie z Bogiem, z ewangelią, a sami co ??

Sam chodziłem do kościoła, do ślubu, kiedy okazało się, że żeby żyć w zgodzie z wiarą z kobietą to trzeba zapłacić jaśnie wielmożnemu 1500zł, wtedy przestałem chodzić do kościoła, wierzyć w Boga mogę w domu, za darmo ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale szkoda, to tylko budynek, wiara to nie budynek, nie klecha, tylko to co ma się w głowie ;) A że francuzi nasprowadzali Arabów, Murzynów i innego towarzystwa to ich sprawa.

gdybys chociaz raz tam byl to bys takich glupot nie pisal. murzyni i araby sa w miastach na wsiach sami biali.a ze tam kazdy ma wyjebane to dzwi sa z 1900r na drut uwiazane i kamienie sie sypia z ogrodzen. bardzo podobne podejscie do twojego maja i efekty widac.

madry widzi jak cos jest robione i kosztuje zeby to utrzymac i bylo piekne na dlugie lata.glupi pyskuje ze nic nie da.ot cala prawda

Opublikowano (edytowane)

Tylko dlaczego mają wyjebane na Kościoły i czarną mafię ? Skoro im kościoły nie potrzebne to na nie nie płacą, chyba logiczne ? Jak mi obora nie potrzebna to ją wyburzam a nie utrzymuję na siłę. Chyba, że jakaś ładna, zabytkowa, podtrzymująca lokalną kulturę ;)

I powtarzam, ja nie jestem przeciwko wierze w Boga, tylko przeciwko księciuniom co tylko kasę w swoich barankach widzą, to przez taką roszczeniową postawę ludzie odchodzą od kościoła.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko dlaczego mają wyjebane na Kościoły i czarną mafię ? Skoro im kościoły nie potrzebne to na nie nie płacą, chyba logiczne ? Jak mi obora nie potrzebna to ją wyburzam a nie utrzymuję na siłę. Chyba, że jakaś ładna, zabytkowa, podtrzymująca lokalną kulturę ;)

nie martw się. powstaną nowe budynki. meczety i inne minarety.

Opublikowano

Tylko dlaczego mają wyjebane na Kościoły i czarną mafię ? Skoro im kościoły nie potrzebne to na nie nie płacą, chyba logiczne ?

Kościoł to często zabytek i własność ludzi a nie księdza, dziwne macie podejście, przecież ksiądz wam tego nie zabierze a zostanie coś dla potomnych 

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Koleba

I co tym wozisz? 

Opublikowano (edytowane)

wiem ze tego nie zrozumiesz ale jednak napisze. znieczulica i ogolne wyjebanie na wszystko polaczone z lewicowa nagonka zbiera zniwo.ludzie myslac widze ze takie zmiany nie zachodza w jeden dzien i do czego one prowadza.wystarczy byc dobrym z historji i pewne rzeczy staja sie jasne. w historji narodow zaden dlugo nie mial sie dobrze kiedy olewal religie i kosciol. we francji juz ponosza tego kare. u nas to nastapi za 2-3 dekady jak takich jak ty bedzie wiecej. polecam wiecej myslec i patrzec szezej na swiat a nie jak zahukany czlowiek co zazdrosci ksiedzu auta bo gdyby nie byl glupi to mialby 5 razy lepsze

ps.dajac usmieszek do postu pafnucego utwierdziles mnie ze poziomem myslenia jestes rowno z cielakiem aha i drugi primo ale o nim to juz dawno wiedzialem ze to nic nie mysli

Edytowane przez szmergiel
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Czesi tam mają wyrąbane na religię od Jana Husa, i jakoś ten naród dobrze się ma, jedzą knedliczki, piją piwo i dobrze żyją. I nie ma tam meczetów czy minaretów ;)

Opublikowano

kościoły są potrzebne, ale to co księża odpier... to się w głowie nie mieści. Z wiarą ma to coraz mniej wspólnego. Jak ktoś jest dobrym człowiekiem to co za różnica czy chodzi do kościoła czy nie ? Tutaj bardziej jest potrzebne dobre wychowanie które się wynosi z domu. Obecnie lepiej dać pieniądze na dom dziecka lub schronisko dla psów. Chociaż nie, pieniądze to nie najlepszy pomysł. Lepiej jedzenie, ubrania, zabawki , może komputery. Dla schronisk oczywiście karma

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Kościoł to często zabytek i własność ludzi a nie księdza, dziwne macie podejście, przecież ksiądz wam tego nie zabierze a zostanie coś dla potomnych 

I co tym wozisz? 

Makaron i psioch, toć widac popę na zdjęciu 

Opublikowano

Wniosek nasuwa się taki że potrzebna w PL święta inkwizycja żeby ratować polskie kościoły. 🧐

Opublikowano
39 minut temu, Agrest napisał:

Psieżyto też za 720 bym chyba już sprzedał . Jest 50t

Coś mi się popierdoliło w telefonie. Każdy SMS wyłącza telefon. Każde otwarcie też zamyka wszystkie aplikacje i blokuje telefon.
Ki ch*j? Jaka aktualizacja czy wirus?

Jaki telefon? Używasz aplikacji do wysyłania sms? Może masz dużo działających w tle aplikacji i telefon sam się wyłącza pod wpływem kolejnego działania. Wyłącza się celem schłodzenia.

Opublikowano
1 minutę temu, FarmerDyzio napisał:

kościoły są potrzebne, ale to co księża odpier... to się w głowie nie mieści. Z wiarą ma to coraz mniej wspólnego. Jak ktoś jest dobrym człowiekiem to co za różnica czy chodzi do kościoła czy nie ? Tutaj bardziej jest potrzebne dobre wychowanie które się wynosi z domu. Obecnie lepiej dać pieniądze na dom dziecka lub schronisko dla psów. Chociaż nie, pieniądze to nie najlepszy pomysł. Lepiej jedzenie, ubrania, zabawki , może komputery. Dla schronisk oczywiście karma

I o tym właśnie mówię, to księża niszczą kościół. Wierzyć w Boga można bez księdza.

• Like 1
Opublikowano

Czesi tam mają wyrąbane na religię od Jana Husa, i jakoś ten naród dobrze się ma, jedzą knedliczki, piją piwo i dobrze żyją. I nie ma tam meczetów czy minaretów ;)

wiesz juz czemu niczym nie roznisz sie od cielaka? czlowiek ma rozum ,

Opublikowano (edytowane)

Oooo , widzę argumenty się kończą to trzeba obrażać i wyzywać od cielaków. Postawa prawdziwego polskiego Janusza Katolika ;) Tak właśnie wychowuje i naucza wasz księciunio ;) To nie wiara czyni człowieka dobrym czy złym, a jego postępowanie, ale na zrozumienie tego w Polsce potrzeba jeszcze kilka dekad.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v