Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pafnucy napisał:

Szron na trawie i dachach ale całkiem ładnie. Śpiew ptaków słychać. 

musiałeś być ostro wyposzczony jak takie rzeczy ptakiem zrobiłeś. 😀

A, I to nie szron tylko ziemia na trawie. 😉

• Haha 1
Opublikowano

Takie widoki na łąkach zastałem. Sporo łąk porytych. Jeszcze nigdy w historii tak dużo.  A podobno wystrzelano i od ASF padają. 

Opublikowano
8 godzin temu, Piotrek1975 napisał:

jutro jade z npk na łąki i co najlepsze wszędzie wejdę, to coś znaczy.🧐

Moje zdanie jest takie ze z potasem i fosforem powinno wchodzić się jak najwcześniej,teraz już późno,on się powoli rozkłada i ci go nie wypuka ani nie ulotni się z powietrzem, i zostaje w glebie, co niektórzy youtubery myślą ze jak nasypali w tamtym roku azotu i była susza to on nadal tam jest,ze rośliny go nie pobrali.Według mnie nie.

8 godzin temu, drobny napisał:

U mnie w okolicy to chyba zapadli w sen zimowy tylko nie liczni rozwożą obornik pod owies,mi sie udało rozsiać N1 na ozime jeszcze w lutym bez jakikolwiek kolein.region WLS

U nas ludzie nie kładą obornika pod owies chyba ze na jesieni, bo na wiosnę tylko zaszkodzi, przeoranie wysuszenie ziemi, skąd jesteś niedaleko mam wls.

pafnuncy masz robaki w ziemi i temu ryją,przeorz zasiej i już ryć nie będą.

Opublikowano (edytowane)

Fakt że wiosenna orka przesusza , ale owies całkiem ładny rośnie na wiosennym oborniku. 

Zryte u sąsiada. U mnie tylko trochę. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

odległość miedzy wami to będzie wynosić gdzieś ze 190 km

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pafnucy napisał:

@marulekk doczytałeś moje priv? Jedziesz?

Jak będę u tego pana to powiem że od Pafnucego jestem, ciekawe czy wyśmieje mnie czy po kaftan pobiegnie

Qrła bym Ci swój specjał dał ale w sobotę wypiliśmy wszystko

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
marulekk napisał:

7 minut temu, Pafnucy napisał:

@marulekk doczytałeś moje priv? Jedziesz?

Jak będę u tego pana to powiem że od Pafnucego jestem, ciekawe czy wyśmieje mnie czy po kaftan pobiegnie

to zajedź do mnie weźmiesz dla Pafnucego ze dwa koty😃

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał:

On o mojm Pafnucowaniu raczej nie wie. 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v