Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja to lubię takie awarie w germańcach oglądać.

Fajnie się ogląda jak mówi o cenach.

Też widziałem, i zawsze mnie śmieszą te ceny 😎

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Też taki jeden ładował i za pierwszym razem miał koszta 60 tyś przyprowadził do domu i w pole za dwa tygodnie druga awaria 50 tyś naładował jak walneło za 3 razem to już nie ładował chyba za dużo było .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A to nie Ty płakałeś, że szyba do twojego germańskiego kombajna droga 🤣

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No tyle nie, tak troche w kątek żeby nie zatłumiło ognia żeby piec nie kichnął 

dobrym rozwiązaniem było by na drewno wrzucić trociny co by przez .........[ ta kratka nad popielnikiem ]  do popielnika nie uciekło , ja na drewno wywalam wiórki z rebaka i na to żyto i jest git ,  samo żyto na drewno to mi do popielnika przez  .......... uciekało 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Syrena wyje

Pewno ktoś najechał na kogoś bo mgła że ziemię ledwo widać.

u mnie oprócz mgły i warstewka lodu na drodze. na bramie też. 

zaraz zobaczę jak się jeździ.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Partyzant85 napisał:

A to nie Ty płakałeś, że szyba do twojego germańskiego kombajna droga 🤣

No 250 zapłaciłem plus 80 uszczelka

Kurła 😡

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
33 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@Rolnik1973, patrz, jedno łożysko strzeliło i naprawa tyle co twój Ursus :)

patr 

26 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Oglądałem rano, nawet zapisałem film by potem takiemu @PRIMO @lukbold wytknąć jak będzie narzekał że do pompy dużo trzeba rozbierać.

15 minut temu, galan99 napisał:

a h*j z takim traktorem 70 tyś tylko łożysko padło a jak by tak kilka padło to ja wolę MTZ .

Wszyscy ubodzy jesteście nie tylko widzę finansowo jak i intelektualnie. 

Ktoś kto jeździ takim ciągnikiem on nie ma jak Wy 10-20 ha, tylko 200-300 a może i 500. 

Dla właściciela takiej maszyny te 70 tyś stanowi taki odpowiednik jak dla Was 3 tyś. Wielki ch*j 🤭😁

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

No 250 zapłaciłem plus 80 uszczelka

Nie chodzi ile zapłaciłeś tylko, że narzekałeś tu jak to drogo i sprzedający nie chce opuścić :D

Opublikowano
18 minut temu, pafnucy napisał:

wziąć ci zapiekanke jak bede wracał z Lubartowa? 

Wczoraj jechałem tam jednokierunkową to zamknięte było o 9:30 także pewnie i dziś zamknięte ale nie wiem. Nie chce zapiekanki - cebularza sobie zjem z keczapem, ale dzięki za troskę 👍

Opublikowano

To se kup bizona, mam na sprzedaż.  Lat 42, garażowany stan igła, roczne cepy i klepisko, nie zgniły, z sieczkarnią, 2 letnie sprzęgło, roczna pompa hydrauliczna, większość pasków nowe, łożyska w połowie też roczne, nowe opony z tyłu, kosa nowa. A i łańcuchy w gardzieli roczne. 

20 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo  41 letnia wyjdzie tyle co nowa do bizona😡

1 minutę temu, Partyzant85 napisał:

Wczoraj jechałem tam jednokierunkową to zamknięte było o 9:30 także pewnie i dziś zamknięte ale nie wiem. Nie chce zapiekanki - cebularza sobie zjem z keczapem, ale dzięki za troskę 👍

Te Partyznat w Polsce obowiązuje wymowa keczup 😜

Opublikowano
20 minut temu, danielursus3p napisał:

To se kup bizona, mam na sprzedaż.  Lat 42, garażowany stan igła, roczne cepy i klepisko, nie zgniły, z sieczkarnią, 2 letnie sprzęgło, roczna pompa hydrauliczna, większość pasków nowe, łożyska w połowie też roczne, nowe opony z tyłu, kosa nowa. A i łańcuchy w gardzieli roczne. 

O kurła to tyle w bizonie trzeba w tak krótkim czasie wymienić?

Nie szukam kombajnu, ale jakby co to chyba bym classa 86 szukał. Jak ja widział jak to chodzi, kombajnista w białej koszulce. W gardziel karpę z porzeczki złapie to lewe obroty załączy, ziarna nie gubi. Ech po prostu bajka. Słoma ścięta i rozrzucona równo...

Opublikowano
28 minut temu, danielursus3p napisał:

Skoro stan igła. po remoncie, to dlaczego sprzedajesz 🤔 ?

Opublikowano

U nas 8 lat bizon i w miarę dobrze się sprawuje, ale tyle co się w rok wsadzi to.... ogólnie za te pieniądze dobra maszyna. 

1 minutę temu, dsbh napisał:

Skoro stan igła. po remoncie, to dlaczego sprzedajesz 🤔 ?

Bo chce kupić większy kombajn żeby robić uslugi od rzepaku po kuku. A nie oszukujmy się bizonem to jak z motyką na słońce.

Opublikowano

Na 8 sezonów tylko jeden był awaryjny, 2019, A tak po 80-120 ha kladł bez awaryjnie. A tak jak złoto. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v