Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możliwe że wczoraj widziałem 5 bocianów w locie? Czy to żurawie jednak były??

Opublikowano
7 minut temu, damianzbr napisał:

A skąd nam wiedzieć ile razy i gdzie ty kija moczył?😁

Opublikowano
9 minut temu, damianzbr napisał:

A ile wypiłeś ?

Opublikowano
19 minut temu, damianzbr napisał:

A ja dziś tez słyszałem w oddddali żurawie, myślałem że się przesłyszałem ale wychodzi na to że nie 🤔

Opublikowano
5 minut temu, marulekk napisał:

A ja dziś tez słyszałem w oddddali żurawie, myślałem że się przesłyszałem ale wychodzi na to że nie 🤔

Skąd wiesz że to nie wrony ? 🤔

Opublikowano
10 minut temu, marulekk napisał:

One siedzą u nas całą zimę, tylko zimą mało latają. Gdzieś się bunkrują po szuwarach.

27 minut temu, soltys48 napisał:

raczej żurawie

Raczej tak, niby daleko były ale takie jak by całe szare, nic białego.

Chociaż bociany z dalej to też ciężko wypatrzeć biel i czerń.

Opublikowano
20 minut temu, marulekk napisał:

u nas żurawie już od początku stycznia  koło zbiornika się drą 

Opublikowano

One muszą mieć teren wyludniony. U nas taki jest małe bagna, zbyt małe aby ciągle zamieszkiwały je dziki i łosie (więc myśliwych brak) ale zbyt daleko od drogi oraz zabudowań i zbyt mokro aby się opłaciło uprawiać co spowodowało by że ludzie się tam często  pojawiają. Żurawią się spodobało i siedzą tam cały rok

Opublikowano
24 minuty temu, zetorki12 napisał:

Skąd wiesz że to nie wrony ? 🤔

Bo chyba wrona inaczej ryja drą ? 🤔

10 minut temu, XTRO napisał:

u nas żurawie już od początku stycznia  koło zbiornika się drą 

Na zbiornik w sobote  w nocy to my darliśmy ryje na ognisku 🤣

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, damianzbr napisał:

One muszą mieć teren wyludniony. U nas taki jest małe bagna, zbyt małe aby ciągle zamieszkiwały je dziki i łosie (więc myśliwych brak) ale zbyt daleko od drogi oraz zabudowań i zbyt mokro aby się opłaciło uprawiać co spowodowało by że ludzie się tam często  pojawiają. Żurawią się spodobało i siedzą tam cały rok

Ta wyludniony.........300m od zabudowań żrą mi pszenżyto

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

Bo chyba wrona inaczej ryja drą ? 🤔

od bocianów ? 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Szymi40 napisał:

Koniec   świata-   styczeń   a tak przygrzało  że   pszczoły   robią  pierwszy  oblot.   Nie  jest  dobra  taka zima   ale   cóż  można  zrobić.....

U nas ostatnie obloty 20 grudnia. Od tego czasu siedzą w ulach. Wczoraj nieśmiało jakieś pojedyncze wylatywały ale to po kilka sztuk.

Aktualnie +1, niebo lekko zachmurzone, wiatru nie ma

Opublikowano

Co to są breloki ? Ostatnio pojezdzilem trochę po sąsiednich powiatach DZA, DST, DDZ, DWR, DSW i z tego  co widzę to jest mega dramat z wilgocią. Większość pól wyglada tak że można wjeżdżać agregatem i siać. Ja mam gospodarstwo w gorzystym terenie 450- 500 m.n.p.m to jeszcze wilgoci trochę jest w ziemi, w każdym bądź razie w pole nie da rady wjechać bo bagno. Co ciekawe wiekszych opadow nie zapowiadają w najbliższym czasie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v