Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak jest z tą naturą, w moich stronach siano czy siano kiszonka w cenie, ale tez dużo ludzi wy orywuje łąki bo suche lata i gdzie kiedyś się topili i sieli łąki to teraz wy orywują i orzą, mało tego i nawet takie stare łąki przedwojenne albo jeszcze starsze wyorują i sieją no bo suszej jest i qq sieją.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Nie interesuje mnie podatek

Mamy 3ha od takich dziewczyn to. Moja opłaciła podatek a te jej oddały 😎 ze 300od domu hektar siewne łąki i ornego, no i z 700m od domu hektar starej łąki ale po miedzy

Opublikowano (edytowane)

U nas tej stówy się się nie płaci tylko podatek ale to samo wychodzi,no chyba ze słabe klasy to właściciel zarabia,

Bierz spróbujesz,nic nie tracisz,pomyśl ze niektórzy muszą zapłacić kupić i będą mieli ten sam zysk co ty i 30tyś za ha {to zależy od stron} mniej w kieszeni, a zawsze możesz rzucić.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

100 za ha i dopłaty właściciel bierze 

to jeszcze w miare. 

u nas co najwyzej za dopłatę. a często dopłata na pół

Opublikowano

Ja tez byłem nie raz w takiej sytuacji i nie raz nad tym namysłem i nic się nie ryzykuje, a jak by mi przyszyło kupić tę samo ziemię to bym tylko wydał hajs i to samo zarabiał co ci co dzierżawią.

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Ja tez byłem nie raz w takiej sytuacji i nie raz nad tym namysłem i nic się nie ryzykuje, a jak by mi przyszyło kupić tę samo ziemię to bym tylko wydał hajs i to samo zarabiał co ci co dzierżawią.

Jak Ty to obliczyłeś? Jak własnościowa ziemia może przynosić taki sam hajs jak dzierżawiona? Po drugie łąki TUZ wcale nie są drogie , jak kiepska lokalizacja to i za 10 tys kupisz 

Opublikowano
Dariowola napisał:

Przed chwilą, Piotrek1975 napisał:

Jak blisko bez dopłat wezmę do 30 ha ornego w dobrej kultórze rolniczej😎

Może być zasiane przenicą.😄

Pszenica nie, zainteresowany jestem QQ na ziarno Masz coś😎😆

Opublikowano
2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Czyli w szkole nawet nauczyciele mnie w ch*ja robili 😭 

Bo mówili "ty głupi nie jestes tylko leniwy" 😱

miałem to samo tylko z angielskim a po latach nauki na różnych szczeblach jedyną najsłuszniejszą a jednocześnie najtrafniejszą odpowiedzią na pytania anglojęzycznych obcokrajowców jest : I don't speak english

Opublikowano
kontenovy napisał:

2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Czyli w szkole nawet nauczyciele mnie w ch*ja robili 😭 

Bo mówili "ty głupi nie jestes tylko leniwy" 😱

miałem to samo tylko z angielskim a po latach nauki na różnych szczeblach jedyną najsłuszniejszą a jednocześnie najtrafniejszą odpowiedzią na pytania anglojęzycznych obcokrajowców jest : I don't speak english

To dobrze że nie fuck off🤔😎

- 8 i nadal wieje

Opublikowano
10 minut temu, marulekk napisał:

Patrzcie co od Mikołaja dostałem zco prawda sam załaciłem i sam wybrałem ale intencja Mikołaja się liczy 😁

&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

IMG_20201209_070952_9.jpg

migomatem się chwalisz czy ulepfonem? ;) 

Opublikowano

To wielosezonowe 😁 

7 minut temu, PawelS napisał:

Jakiej mocy bo też mam w planach owy magnum o mocy ponad 300. Jak od Mikołaja to ceny nie znasz 

200a, ponad 1800pln za wszystko

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, pawel885 napisał:

Jak Ty to obliczyłeś? Jak własnościowa ziemia może przynosić taki sam hajs jak dzierżawiona? Po drugie łąki TUZ wcale nie są drogie , jak kiepska lokalizacja to i za 10 tys kupisz 

Za ziemię u mnie 25tyś w zwyższ,kupić się nie da bo niechcącą sprzedawać a owies urośnie nawet na najgorszych glebach którego potem juz u siebie nie sieje bo mam lepsze,po prostu na dzierżawach sieje naj mniej wymagające rośliny żeby w tę ziemię najmniej inwestować bo sprzedać mogą komu innemu.

Jakbym kupił ha ziemi to bym był 30tyś do tyłu a tak mam to samo i kasę powiedzmy na maszyny.

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v