Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Nom

Rysiek , siać czy nie siać jutro ? 🤔

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Po 15 śnieg nadają

Rzuć monetą ja tak zrobił.

1 godzinę temu, Roki212 napisał:

Oni nie wiedzą jaka pogoda jutro będzie czy dwa dni do przodu a co dopiero po 15 ;)

Ja to rozumiem w ten sposób, że jutro po 15-ej śnieg nadają. Trzeba by od rana ostro pracować aby się do 15-ej wyrobić a potem niech sypie, byle by mrozu nie było.

Opublikowano
58 minut temu, Bananek napisał:

nie jedyny. nerki też nie bolą.

55 minut temu, Bananek napisał:

same nerki nie

MIałeś kiedyś stłuczone nerki??

Ja tak i uwierz,ze srałem z bólu

Opublikowano
Agrest napisał:

No ale nie bez przyczyny jest powiedzenie - achu, achu  i do piachu. Niby lekkie przeziębienia a św. Piotr bramę otwiera.

Nie achu tylko kachu kachu😃😁

Bananek napisał:

same nerki nie

same napewno 😜

Opublikowano

U was dziwny dialekt, pewnie sąsiad z somsiadem przez to dogadać się nie mogą😁

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

U nas też kachu kachu się mówi.

To każdy ma Kaśkę za żonę? Nie lepiej Kasiu,  Kasieńko?

9 minut temu, bratrolnika napisał:

@Agrest idziem stąd, tu są członkowie plemienia uga-buga...

Spokojnie, da się ich ucywilizować😁

Opublikowano

To kura u Was robi ku ku?

U nas ko ko ...

Psy u nas szczekają chau chau , u Was pewnie hał hał😂

Opublikowano

pierwsi wyrywni wystartowali- na razie z orka nieuzytkow a tak chyba na piachu po niedzieli bedzie sie dalo, na ciezkiej glebie to jeszcze pare dni musi podeschnac a co chwile dolewa...

sniegu pelno- dzisiaj widzialem cale gory zasypane, nawet nie trzeba bylo jechac na chwlie sie przejasnilo i widac bylo babia gore-to ponad 60 km

Opublikowano
1 godzinę temu, Roki212 napisał:

No to właśnie mógł bardziej sprecyzować czy po 15-tym czy po 15-tej bo w tym też masz rację że tak może być :) 

No fakt nie zrozumiale

Podaję prawidłowo po

15.03.2020r

Opublikowano
Agrest napisał:

To kura u Was robi ku ku?

U nas ko ko ...

Psy u nas szczekają chau chau , u Was pewnie hał hał😂

dziwne psy macie. pewnie dupami tak robią. 😀 jeśli chodzi o to jak u nas robią kury, to potem zrobię zdjęcie i ci wyślę jak Ci tak zależy.😉 akurat jem śniadanie więc to chyba nie temat na teraz.

A teraz O pogodzie: popadalo w nocy, teraz 3+ i pochmurno. dziś trzeba z obornikiem skończyć i plug ustawić na poniedziałek.

Opublikowano

Wie cie co ze ten korona virus nie bierze dzieci,żadne dziecko na niego nie umarło i nie chorują.

Ten virus tylko na stare dziady,ile emerytur mniej do wypłacenia rozmaitych 13 emerytur ile mniej.

Pochmurno,lekki wiatr.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v