Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie nie chciałem kontynuować bo miała 4-5 razy większy obwód od mojej kruszynki😁

Opublikowano

Miałeś rację  że tak postąpiłeś😁 A to podstępna jaka no, chciała se za bogola wyjść i letkim chlebkiem żyć.. eh 

Opublikowano
35 minut temu, danielursus3p napisał:

Idź gdzieś po ciuchy do galerii czy gdzies, to taka ekspedientka taka 35-40  mało pierdolca nie dostanie na widok młodego bolca.  Chłopie tu Ci coś pierdyknie podtekstem tu powzdycha oj młody młody. 

Nie które 40 jędrniejsze jak młode 20 tki. 

Ototo

Opublikowano
40 minut temu, danielursus3p napisał:

Idź gdzieś po ciuchy do galerii czy gdzies, to taka ekspedientka taka 35-40  mało pierdolca nie dostanie na widok młodego bolca.

Panie ale to, że po ciuchy idziesz to nie znaczy, że od razu z fajfusem na wierzchu wypada. Weź no się ogarnij i nago nie łaź po galeriach :D

Opublikowano
28 minut temu, Agrest napisał:

Ostatnio odbierałem protokół mrozowy,  dziewczyna spojrzała na cyferki i pyta czy ja żonaty, bo jakby co to ona się pisze😁.

A to wszystko dlatego że róże owocową zaliczyli mi jako kwiaty ozdobne. No i dochód 1360000zł😆😆😆🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️.  Przez ten błąd ma 2% strat w gospodarstwie

Myślałem że cyferki w dacie urodzenia 🤦‍♂️  , na antyka to potrzeba konesera 🤭

A to dopiero na dole wyjaśnienie że to o kase chodzi 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

A co im będzie ? Zimniej było i chodziły 

Kurła i uj po oraniu ... Ziemia zmarzła 

W stajni zimno bo drzwi uchylone a mam tam króliki i niebawem planowany termin wykotu u jednej samicy jest, więc lepiej jak jest cieplej niż zimno. 

Opublikowano

U nas nie funkcjonuje słowo obora/ chlewnia. Jest stajnia i tyle. I jest tam wszystko- drób, świnie, krowy. Teraz wiadomo, pozmieniało się, świń nie ma. Niektórzy mają osobne kurniki, ja nie mam.

Opublikowano (edytowane)

świnie to w chlewni😉 w plutyczach tam bydło mają

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)

A no chyba ,że ;) . U nas to od zawsze była obora na bydło , chlewnia na świnie i kurnik na drób. Koń też czasem miał osobną stajnię.

Edytowane przez Sylwekx25
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, bratrolnika napisał:

taka to samym jedzeniem by ci budżet na ziemię zrujnowała

O tym nie pomyślałem. Agrestowi to i może się okrągła pani podobała, ale zaraz sobie kutwa szybko przeliczył ile by kosztowałby go rozwód, alimenty i jedzenie dla nowej damy, i szybko za ofertę podziękował. Zakupy ziemskie szybko by się skończyły. :D W pracach gospodarskich też by mu nie pomogła, bo ciężko byłoby się jej schylić. :P On to się chyba w Radomiu urodził, a Chytra Baba to jego chrzestna. :D 

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Haha 3
Opublikowano

jak myslicie czy jako pierwszy w pwiecie przasnyskim zakladac sady np wisnie winogrona i plantacje pomidorow i marchwi tak po trochu kazdego na poczatek

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Miałeś rację  że tak postąpiłeś😁 A to podstępna jaka no, chciała se za bogola wyjść i letkim chlebkiem żyć.. eh 

Samym Lekkim chlebkiem to by taka okrągła nie była 🤣

@gregor1284 frezem teraz ładujesz czy władkiem ?

Opublikowano
2 minuty temu, sabuliga napisał:

jak myslicie czy jako pierwszy w pwiecie przasnyskim zakladac sady np wisnie winogrona i plantacje pomidorow i marchwi tak po trochu kazdego na poczatek

Z Twoim zapałem i nowymi pomysłami co 5 minut to powinieneś jednak pomyśleć o etacie, a ziemie obrabiać po godzinach i zająć się uprawami mniej czasochłonnymi byś zdążył wszystkiego dopilnować.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, JanKrzysztof napisał:

Z Twoim zapałem i nowymi pomysłami co 5 minut to powinieneś jednak pomyśleć o etacie, a ziemie obrabiać po godzinach i zająć się uprawami mniej czasochłonnymi byś zdążył wszystkiego dopilnować.

planuje pracowac ale chciałbym z hektara zarabiac z 12tys a nie 3tys. zreszta do wisni wystaczy kombajn opryskiwacz i kosiarka gorzej ze zbytem bedzie

Opublikowano
16 minut temu, sabuliga napisał:

planuje pracowac ale chciałbym z hektara zarabiac z 12tys a nie 3tys. zreszta do wisni wystaczy kombajn opryskiwacz i kosiarka gorzej ze zbytem bedzie

Jak nie będzie to zalejesz spirytusem to na to napewno zbyt znajdziesz 😂😂

Opublikowano
23 minuty temu, lamboEVO100 napisał:

Samym Lekkim chlebkiem to by taka okrągła nie była 🤣

@gregor1284 frezem teraz ładujesz czy władkiem ?

Władkiem, nie ma kiedy po frez jechac

26 minut temu, sabuliga napisał:

Warzywka w detalu ładnie schodziły w tym roku. Gdyby udało nam się kupić działkę obok podwórka to bym spróbował trochę grubiej się w to bawić 

Opublikowano
20 minut temu, sabuliga napisał:

Teoretycznie masz rację

Praktycznie-zapytaj @Agresta ile na opryski w ciągu roku wydaje

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v