Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, danielursus3p napisał:

No to Sławek do salonu po nówkę😁

Eee, najpierw po nowe aku, trochę taniej😁

13 minut temu, kontenovy napisał:

dokładnie , jem śniadanie, piję kawę i od razu na kibel bo przy stole już czuję parcie

A chociaż durszlak podkładasz? Marnujesz wszystko, tak choć psa lub świnię byś nakarmił😁😆🤭

Opublikowano

Pytanko. Chce kupić dziadkowi talerzówke bo tam ma jeszcze kawałek pola a chce sam uprawiać bez pomocy bo to lubi... ale nie ważne. Ma wladymirca t25 22.5 kw fabrycznie. Tył opuszczony i opony od c330.  Jaką wybrać talerzówkę? Myślałem o 1.4m z wałem bo ciezkie ziemie u nas a też nie chce zeby Władka katować. Tak żeby to w miare szło i jakoś wyglądało... chyba że 1.6 da rade? poleci coś ktoś? W miare ok cenie do jakości. Są te jakieś ka rol Strumyk za 3200 chyba 1.6 albo Żuk 1.4 za 5 tys. Nie chce kupić dziadostwa. Myślę że max ze by to ważyło 400 kg a najlepiej z 300 bo wiadomo to t25 nie fendt

Opublikowano
34 minuty temu, Strongman napisał:

stempos jak ta czujka działa,w miarę dokładny wynik, bo ona ma plus minus1,5c i jak jedna badzie to się nie poznasz a jak kilka w stacji pogody to każda będzie miała inny wynik.

Czyli jak bedzie -2 prawidłowa to jedna może pokazać -3,5 a inna -0,5c.

Tu była jedna czujka więc nie będę miał porównania 

21 minut temu, danielursus3p napisał:

A co Ty taki delikatny Adam?😂

Mi to nie przeszkadza ale może inni są delikatniejsi 😁

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Nie, powiedz że chcesz mieć lepiej😀

Przecież mówię że chce mieć troszkę lepiej😊, a nie takie fanaberie 🤷‍♂️

Opublikowano

Panowie ile auto ciężarowe ma szerokości?

Drogę dojazdowacrobic na 3m czy i 2,7 styknie? Jaka będzie bezpieczna szerokość asfaltu żeby nie załamywać brzegów?

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

@Ursus932 nie ma to jak przewietrzyć starego wyjucha. 

Nie ma się tego co się lubi, to się lubi co się ma. 

IMG_20201116_133812.jpg

Nawet nie zły wyjuch 👍

Ciekawe czy w tych 362 było troche ciszej w kabinie, bo zamontowan nad skrzynią 🤔

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Drogę dojazdowacrobic na 3m czy i 2,7 styknie? Jaka będzie bezpieczna szerokość asfaltu żeby nie załamywać brzegów?

2.7 powinno teoretycznie wystarczyc, ale lepiej byś zrobił robiąć 3m. Ciężarówki mają do 2.5m szerokości 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
13 minut temu, Samsung123321 napisał:

Pytanko. Chce kupić dziadkowi talerzówke bo tam ma jeszcze kawałek pola a chce sam uprawiać bez pomocy bo to lubi... ale nie ważne. Ma wladymirca t25 22.5 kw fabrycznie. Tył opuszczony i opony od c330.  Jaką wybrać talerzówkę? Myślałem o 1.4m z wałem bo ciezkie ziemie u nas a też nie chce zeby Władka katować. Tak żeby to w miare szło i jakoś wyglądało... chyba że 1.6 da rade? poleci coś ktoś? W miare ok cenie do jakości. Są te jakieś ka rol Strumyk za 3200 chyba 1.6 albo Żuk 1.4 za 5 tys. Nie chce kupić dziadostwa. Myślę że max ze by to ważyło 400 kg a najlepiej z 300 bo wiadomo to t25 nie fendt

1, 6 bierz

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Nawet nie zły wyjuch 👍

Ciekawe czy w tych 362 było troche ciszej w kabinie, bo zamontowan nad skrzynią 🤔

Jedyne bolączki to brak ręcznego i słabe opony,  reszta ok. 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Tak Ci szkoda tej ziemi 🙆‍♂️ szkłem d*py nie utrzesz 🙃

@6465 sprzedajesz, zmieniasz, zostawiasz ?? 

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

3m bedzie ok

Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

Widzę że krety mają raj u ciebie 

Tzn? 🤔 Można jaśniej 

10 minut temu, Samsung123321 napisał:

Da se rade? Nie chce zeby zioną ogniem ale żeby robiło się tym w miare ok i zeby pole wyglądało po tym. Na yt widze i po 1.8 zakładają takze chyba masz racje 

Nie miałem wkładka , ale 30 jeździła u nas 1,6 

Opublikowano
Samsung123321 napisał:

pytanie brzmi: czy starszego gospodarza zamówisz na uprawę talerzówką? pług, pług i jeszcze raz pług.

Opublikowano
2 godziny temu, Samsung123321 napisał:

Da se rade? Nie chce zeby zioną ogniem ale żeby robiło się tym w miare ok i zeby pole wyglądało po tym. Na yt widze i po 1.8 zakładają takze chyba masz racje 

Cudów panie kolego to i tak się nie ma co spodziewać po takiej leciutkiej talerzówce, chociaż we władku docisk to może..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v