Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Traf na dobrą, to do pracy pójdzie, po pracy obiad zrobi, chałupę ogarnie, i jeszcze przed spaniem z krzyża ci spusci

Absolutnie do pracy nie pozwolę iść, jak chcę to jej krowę kupię i będzie mogła handlować ale nie do zawodowej pracy, kobita ma w domu być. Dlatego też nie szukam bo żadna tak nie chce. I na nic w domu nie będzie mieć czasu jak do pracy ruszy. Akurat co do tego ostatniego to nie jestem zainteresowany... Do tego to się nie nadaję...

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Absolutnie do pracy nie pozwolę iść, jak chcę to jej krowę kupię i będzie mogła handlować ale nie do zawodowej pracy, kobita ma w domu być. Dlatego też nie szukam bo żadna tak nie chce. I na nic w domu nie będzie mieć czasu jak do pracy ruszy. Akurat co do tego ostatniego to nie jestem zainteresowany... Do tego to się nie nadaję...

Ale ty chyba chcesz woła do roboty koło domu, a nie towarzyszkę życia.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

jakby nie można było dziś wywieźć. U nas jeden niepodległy cały dzień gnój woził. jakoś z godzinę temu pojechał orać.

a jutto co bym robił? B|

Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

a kto szuka traktora jakby miał z nim spać i się żenić 😁

Co Ty nie powiesz 🙆‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Rocznik 99 😀

Jak ty skakałeś z jajka na jajko u ojca to ja już miałem za sobą setki rozrzutników za sobą naładowanych widłami więc jak by przyszło co do czego to chyba byś wymiękl dziecino przy widłach.

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Ale ty chyba chcesz woła do roboty koło domu, a nie towarzyszkę życia.

No tak jak ja... Żeby robiła razem ze mną, o nic innego mi nie chodzi... Dlatego też nie mam i miał nie będę- o 60 lat za późno się urodziłem, 50 czy 60 lat temu to taka bez kłopotu by się znalazła.

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Parę wieków za późno się urodziłeś. Ewentualnie nie na tym kontynencie co trzeba😆😉

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

A jesteś w stanie zarobić na dom i rodzine?  Gdzie teraz pracujesz 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Jak ty skakałeś z jajka na jajko u ojca to ja już miałem za sobą setki rozrzutników za sobą naładowanych widłami więc jak by przyszło co do czego to chyba byś wymiękl dziecino przy widłach.

Dla tego mówię ... Ty do wideł ja do ciągnika 😀

• Haha 2
Opublikowano

Pracuję zdalnie, jestem spedytorem. Już kiedyś pytałeś- jeśli kobita będzie prowadziła taki jak ja styl życia to bezproblemowo byśmy se dali radę. Bo o dzieciach nawet nie ma co myśleć ani ze względów finansowych ani moich zdrowotnych.

Opublikowano

Nie te czasy ze kobita będzie w domu siedzieć prać sprzątać i z motyką w pole lecieć .

Nie współczesne kobitki na rolę się nie nadają i za tym jest coraz mniej następców bo nikt nie będzie rył za parę groszy z 1 ha i do tego raz w roku .

Opublikowano
18 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Pracuję zdalnie, jestem spedytorem. Już kiedyś pytałeś- jeśli kobita będzie prowadziła taki jak ja styl życia to bezproblemowo byśmy se dali radę. Bo o dzieciach nawet nie ma co myśleć ani ze względów finansowych ani moich zdrowotnych.

No też szukaj takiej jak Ty, na pewno jakieś dziwadło chodzi po świecie 

A czemu o dzieciach nie myślisz, 

Nie staje Ci, czy co 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

No też szukaj takiej jak Ty, na pewno jakieś dziwadło chodzi po świecie 

A czemu o dzieciach nie myślisz, 

Nie staje Ci, czy co 🤭

Jesteś bardzo blisko choć akurat to nie to o czym napisałeś...

Opublikowano

Serce jeszcze nie, ale podkreślam jeszcze. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem wyżej i domyśl się o co chodzi... Ursus był blisko a nawet bardzo.

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

@Agrest ja tak zapytam porzeczkę czarną całkiem likwidujesz czy będziesz coś uprawiał jak widzisz przyszłość dla czarnej na kilka lat ?. 

Ja nie zlikwiduję bo z tego żyję. Już się nie przebranżowię bo na co?

Przyszłość widzę tak jak po bumie z 2011r. Czyli dno przez 7-8lat. Różnica taka że wówczas inne gatunki od czasu do czasu płaciły - agrest, porzeczka kolorowa . Teraz jest wszystkiego.

W tym roku ludzie sadzą bez opamiętania porzeczkę, jabłoń śliwy.

A do tego robią szkółki po kilkanaście tysięcy sztuk . Za rok sadzonkę będzie po 40gr.

Myślę że za 2-3 lata agrest wróci na krótko do łaski, duźo myślę na jego temat, ale zdecydowałem się nie wracać do niego.

Opublikowano

A idź z taką robotą ... Zimno, zimno, za zimno żeby na dworzu grzebać 🙈

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

ehhh cudaki

+6 a zimnooo.... instalacja w garażu skończona, kolejna ściana wytynkowana, noże w paszowozie pozmieniane ale śrub zbrakło, reszta noży naostrzona, oprzątniete. Dzień zaliczony

Opublikowano

A widzisz, była by kobita to byś między nogami pogrzebał. A jakbyś termometr w takim termosie zamoczył. Ach to przyjemne ciepełko😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v