Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gregor1284 napisał:

@mraukot porusz temat milicji i pałowania, to już będzie komplet

A przydałoby się pisiorom, oj przydało...

Roman176 napisał:

@mraukot  u ciebie też tyle deszczu ?  

W .uj i spowrotem ! z herbicydami w pszenice nie da rady wjechać na cięższej ziemii, o siewie reszty pszenicy nawet nie ma co myśleć. Zostaje chyba tylko jara...

Opublikowano

O 5 było -2, pierwszy przymrozek tej jesieni.

Niebo czyste, gwiazdy i księżyc świecą.

Opublikowano
7 godzin temu, Uziu92 napisał:

widzę że jesteś widzem telewizji publicznej 😁

Nie jestem żadnym fanem tv publicznej, wystarczy w necie poczytać różnych źródeł , czy nawet tv komercyjna i publiczna nikt tam nie mówi takich rewelacji jak wy tutaj, można się nie zgodzić na działanie rządu i obostrzenia, niektórzy uważają że nie są wcale potrzebne , bo są może i nie udolne 

Ale nie że cały świat nauki, medycyny itd jest w zamowie bo ktoś sobie coś wymyślił swirusa 🤦‍♂️

Kopernikowi też nie wierzono 🙆‍♂️

7 godzin temu, danielursus3p napisał:

Hah :D :D często gęsto parę puszczają A później każdy się wypiera ale Ty dalej swoje xD

To kto taki, dawaj linki, chętnie zobaczę 

Ja mam w rodzinie przypadki, więc na takie rewelacje jak wasze biorę z przymrużeniem oka 

Opublikowano
7 godzin temu, Ursus932 napisał:

To Ty żyj w pszekonaniu 🤣 spis światowy i nikt pary z gęby nie puści 😁 , Boże widzisz i nie grzmisz 

Wirus istnieje ale jest przykrywką do zmian. I spisek jest światowy.

Poczytaj o NWO - nowym porządku świata.

Były ACTA 1 i 2. Ludzie się sprzeciwili chwilę ucichło, a i tak wprowadzają co chcą. 

Pytacie co z sezonową grypą? No faktycznie mniej. 

A chemitrails? Po wiosennym lockdałnie ile razy mieliście wirusów i,  grypy przeziębienia? Wiele osób pisze że przestały latać samoloty , skończyły się ciągłe problemy z tymi przypadłościami.

Można się śmiać z teorii spiskowych ale warto poddać je choć trochę analizie.

Ursus poszukaj jeszcze kto rządzi światem i skupia większość majątku, jaki mają wpływ na rządy krajowe.

Lekko mgliście.

Opublikowano

@Agrest wszystko rozumiem co piszesz i to wiem, kilku ma tyle kasy  co reszta świata razem wzięta, depopulacja, itd już nie będę się rozpisywał

Chodzi tylko i wyłącznie o istnienie wirusa, moja dyskusja z tymi dwoma chlopami nauk medycznych z  AF, moja dyskusja tylko tego dotyczyła, a nie po co i na co ktoś to wypuścił 

Opublikowano (edytowane)

Pogoda ładna .

Od Marca wszystko drożeje Śmieci , Prąd i Paliwo a zarazem wszystko .

Rodzina czteroosobowa w warszawskich blokach od marca 2020 płaciła za wywóz śmieci 65 zł. Wtedy był to wzrost z 37 zł, czyli o 76 proc. Ale w grudniu stawka znowu ma iść w górę. Będzie uzależniona od zużycia wody. Warszawianie zapłacą 12,73 zł za m sześc., co przy średnim zużyciu wody około 3 m sześc. na osobę oznacza około 38 zł za osobę miesięcznie. W przypadku naszej przykładowej rodziny opłata wzrośnie z 65 zł do 152 zł miesięcznie, czyli o… aż 135 proc. Pod warunkiem, że zużywa tylko 3 m sześc. na głowę.

Potem na jesieni następna podwyżka .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Kolejny statystyk????

2 minuty temu, galan99 napisał:

Rodzina czteroosobowa w warszawskich blokach od marca 2020 płaciła za wywóz śmieci 65 zł. Wtedy był to wzrost z 37 zł, czyli o 76

W zeszłym roku za 4osobową rodzinę placilem za śmieci 110zł na kwartał, w tym 300 na kwartał

W dodatku przetarg był tylko na rok, więc pewnie od nowego roku znów w górę....

Opublikowano

Licznik na studnię ci założą i zmienisz śpiewkę. Wszystkie studnie nowo powstałe na dotacje już mają liczniki i woda kosztuje. O prywatnych starych odwiertach też już myślą

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Warszawiak8m to i 1000 m3 może kosztować mi tam ich nie szkoda.

Ja za śmieci za 4 osoby 84 za kwartał.

U nas od wody nie zrobią bo nie ma wodociągu.

7° ,☁

Punkt widzenia zależy od punktu myślenia. Mam siostrę w Warszawie. Skończyła farmację na AM. zarabia około 3300 netto. 1400 to wszelakie opłaty. Sielanka prawda? 

Opublikowano
37 minut temu, Ursus932 napisał:

@Agrest wszystko rozumiem co piszesz i to wiem, kilku ma tyle kasy  co reszta świata razem wzięta, depopulacja, itd już nie będę się rozpisywał

Chodzi tylko i wyłącznie o istnienie wirusa, moja dyskusja z tymi dwoma chlopami nauk medycznych z  AF, moja dyskusja tylko tego dotyczyła, a nie po co i na co ktoś to wypuścił 

Wieczorem Ci odpowiem chłopaku, teraz praca  :)

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

1900 zł zostaje jeszcze można żyć i NA WCZASY POJECHAĆ .

Już ch*j wie ile by każdy chciał

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Wieczorem Ci odpowiem chłopaku, teraz praca  :)

Nie musisz, szczerze gówno mnie to interesuje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v