Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Sean napisał:

Słuchaj, żeby była leniwa i brudas, ale Cię kochała, to i tak lepiej niż samemu, jedynie co, to będziecie jedli z brudnych garów i leżeli na osranej pościeli.   :P   xD

To najwyżej sam upierze 🙃

Opublikowano

Z siostrą rozmawiałem to jak była akcja wywożenia gówna pod biura poselskie to pod biurem Kamińskiego i Gosiewskiej na Ursusie całą dobę dwóch krawężników w radiowozie koczowało.

Mży od czasu do czasu. Idealna pogoda na oprysk truskawek. Zrobione i chyba fajrant. Może by na grzyby pojechać.

Opublikowano
29 minut temu, Bananek napisał:

A miałem się szykować do wożenia obornika.

A to gajer i pantofle chcesz założyć?

21 minut temu, Andpol napisał:

A u mnie nic nie pada i nie zanosi się a mogło by popadać na ostatnie zasiane kawałki pszenicy.

Poważnie? Dopiero jęczałeś że błoto i nie masz jak 2ha pszenicy posiać.

Opublikowano
11 godzin temu, Strongman napisał:

U was też ten sanepid nie działa, powinienem być na kwarantannie i nic, nikogo nie widać,wkoło sąsiedzi na cowid chorzy i nic, tak sobie myślę ze rzad chce żeby wszyscy to przesili jak najszybciej i nie pilnują wo gule.A mnie nie wzięło ale jaja.

W koło ludzie tylko smaku i węchu nie mają,trochę wymiotują i też biegunkę mają,po za tym pierwszy objaw to jak ktoś ma coś słabego w organizmie to pierwsze to się udziela,jak ktoś ma słabe nogi to bolą na początku i tak o wszystkim mowa, dużo osób boli głowa na początku, normalnie meksyk i nikt nie robi żadnych testów i przechodzą to w domach, niektórzy robią i wychodzi pozytywny.Po za tym czasem mają napady duszności,i ten brak smaku i węchu i to taki objaw który tak najbardziej się zdarza i kto to ma od razu to czuje ze niema smaku w ten sposób można  to odróżnić od grypy..

Jeżeli miałeś (tu słowo klucz) BEZPOŚREDNI kontakt z osobą zakażoną i ta osoba poda Cię sanepidowi, że miałeś z nią kontakt w ostatnim czasie, dopiero wtedy lądujesz na kwarantannie w innym wypadku nie. 

Testy zlecają lekarze poz/ rodzinni, do nich trzeba najpierw uderzać, jeśli rodzinny uzna, że występują tu znowu słowo klucz, WSZYSTKIE objawy covid (tam jest ich 3 albo 4 już nie pamiętam) wtedy dopiero rodzinny zleca test. Jest jeszcze możliwość skontaktować się ze stacją sanitarno- epidemiologiczną, ale nie wiem jak to tam jest. No i test na własną rękę, ale to kosztuje... 

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Poważnie? Dopiero jęczałeś że błoto i nie masz jak 2ha pszenicy posiać.

Tak było i choć zasiałem to dużo ziarna na wierzchu bo mokra ziemia i nie zakryło.

Opublikowano
39 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ja tam jeszcze czekam żeby łąki skosić i zebrać

Ja dziś będe kosić 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Jest wilgoć odpowiednia ziarna co są na wierzchu powschodzą .

Ale jakby popadało to szybciej by wzeszło a tak to wrony i gołębie zbierać będą ale co będzie to będzie. Zachmurzyło się ciemna chmura idzie w moją stronę

4 minuty temu, galan99 napisał:

Opublikowano
Agrest napisał:

A to gajer i pantofle chcesz założyć?

A co myślałeś? trochę szacunku dla gnoja 😀

kolejna aktualizacja: słońce pełną gębą. 23°C. można zgłupieć od tej pogody. rano do 8:30 ciemno jak w nocy, deszcz padał, a teraz duszno jak w lato.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Muszę kupić jakiś tani telefon, bez żadnych zbędnych fajerwerek, który polecacie?

https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartfony/smartfon-samsung-sm-m215-galaxy-m21-black

https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartfony/smartfon-xiaomi-redmi-note-9-4-128gb-midnight-grey

samsung niby ma ekran amoled - może będzie się lepiej sprawdzał na słońcu?

Edytowane przez vat
Opublikowano
20 minut temu, vat napisał:

Muszę kupić jakiś tani telefon, bez żadnych zbędnych fajerwerek, który polecacie?

https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartfony/smartfon-samsung-sm-m215-galaxy-m21-black

https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartfony/smartfon-xiaomi-redmi-note-9-4-128gb-midnight-grey

samsung niby ma ekran amoled - może będzie się lepiej sprawdzał na słońcu?

Mam m21 z pół roku i jestem zadwolony, bateria długo trzyma, to na plus.

Opublikowano
1 godzinę temu, pop129 napisał:

Jeżeli miałeś (tu słowo klucz) BEZPOŚREDNI kontakt z osobą zakażoną i ta osoba poda Cię sanepidowi, że miałeś z nią kontakt w ostatnim czasie, dopiero wtedy lądujesz na kwarantannie w innym wypadku nie. 

Testy zlecają lekarze poz/ rodzinni, do nich trzeba najpierw uderzać, jeśli rodzinny uzna, że występują tu znowu słowo klucz, WSZYSTKIE objawy covid (tam jest ich 3 albo 4 już nie pamiętam) wtedy dopiero rodzinny zleca test. Jest jeszcze możliwość skontaktować się ze stacją sanitarno- epidemiologiczną, ale nie wiem jak to tam jest. No i test na własną rękę, ale to kosztuje... 

U mnie to z przedszkola nauczycielki pochorowali  i zrobili testy covid i wyszło ze pozytywne a dzieci bez maseczek z nimi po 6godzin i myślałem ze sanepid wszystkim rodzicom zrobi kwarantanne z dziećmi a tu nic przedszkole dalej działa jak nigdy nic.Niektórzy rodzice pochorowali, dzieci ich zarazili.

Opublikowano

A jak z widocznością na słońcu - nie cierpię tych odblaskowych /lusterek ekranów w których ciężko coś zobaczyc na słońcu.

3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Mam m21 z pół roku i jestem zadwolony, bateria długo trzyma, to na plus.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v