Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Uziu92 napisał:

ja nawet nie chowałem, wschód polski a z mrozem nocy to było że by na palcach 2 rąk policzył i to max -6 chyba było, także nie miał okazji trzasnąć :D Robactwa to będzie w tym roku co nie miara, co 3 dni będzie pryskanie pól coś czuje.

Na Syberii jest mróz i robactwo przeżyje, jak będzie susza to robactwa nie będzie,robactwo lubi wilgoć,a zima niema nic do tego.

Padał śnieg i już się roztapia,wieje.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Dziwnie odczuwasz przyjemności.

19 l z dobę. Luty 49,5mm.

Wiało najmocniej około północy. Apogeum trwało około pół godziny.

Opublikowano

Teraz dwa tygodnie grubej warstwy śniegu i jare po 200zł/100kg

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Teraz dwa tygodnie grubej warstwy śniegu i jare po 200zł/100kg

Nie,już był taki rok że po sianiu N początkiem marca przyszło 5-6tygodni śniegu. Co więcej był to jeden z lepszych roków w gospodarstwie pod względem plonów

2013

Opublikowano

Można se gdybać

Tak jak jesienią trąbilu zima stu lecia, no jest ale w drugą stronę

Tak samo tera trąbią susza stulecia będzie.

Hvja będzie

Trzeba robić swoje i co Bóg da, tylko on wie co się będzie działi i co zaplanował światu.

Człowiek to tylko pionek w grze.

• Like 5
Opublikowano (edytowane)

A tam pierdzielisz .

Czyli co by nie zrobić to i tak d*pa , bo już wszystko z góry zaplanowane ? Guzik prawda . To gdzie wolna wola ?

Ale brzydka pogoda . Dziś wet weźmie krew od ostatnich dwóch sztuk świń . W sobotę dostną w łeb i po hodowli świń u mnie

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Toć 40 dni w zamrażalniku będą siedzieć? Daj im pożyć do Wielkiego Tygodnia. I słoninka będzie grubsza, no i obornika więcej😀

Wieje jakby słabiej 

Opublikowano

No  tak, a ta wolna wola to możesz do rzeki wskoczyc jak masz dosć, albo zjeść co chcesz, a pod chmurka nie wiele  zdziałasz po swojemu, chyba że nasikasz w deszczomierz i oszukasz siebie że tyle napadalo

Bo jak dużo pada to jeszcze do sąsiada możesz spuścić który bardziej w dole.

7 minut temu, Pafnucy napisał:

A tam pierdzielisz .

Czyli co by nie zrobić to i tak d*pa , bo już wszystko z góry zaplanowane ? Guzik prawda . To gdzie wolna wola ?

Opublikowano

Aż tak to nie poszczę .

4 minuty temu, Agrest napisał:

Toć 40 dni w zamrażalniku będą siedzieć?

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

do rzeki wskoczyc jak masz dosć,

No ale jak mam nie tak pisane , to i tak mnie uratują ?

Opublikowano
41 minut temu, Agrest napisał:

Dziwnie odczuwasz przyjemności.

19 l z dobę. Luty 49,5mm.

Wiało najmocniej około północy. Apogeum trwało około pół godziny.

Chodzi o obszar dokładnie z nawiasu😉

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy napisał:

Aż tak to nie poszczę .

No ale jak mam nie tak pisane , to i tak mnie uratują ?

No jak pójdziesz tam gdzie tłum to uratują

A jak pójdziesz w nocy tak żeby nikogo nie było to masz szansę że nie uratują

To ta wolna wola i wybór 😁

Opublikowano

Rysiek , w sobotę zrobię dla Ciebie zdjęcie moich ostatnich świń . I to po zabiciu ? Może być ?

Opublikowano

Rysiek to podchodzi pod nakłanianie do popełnienia samobójstwa. A kto podatki będzie płacił?😉

Opublikowano

Mi jakoś to przeznaczenie i inne takie nie podchodzi . Taki przykład . Ktoś jak ma pisane że będzie złodziejem , to musi nim być ? Za co go karać w takim razie ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v