Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie opłaca się 0.33zł szt przy zakupie 12szt.

Ale będzie żarcia, prawie 100szt kupione 😁

Nie pisz do mnie po hitlerosku bo ja ni kapuje🤔

Za to że wspierasz zachodne markety to będę szprechau do ciebie po germańsku .

Rysiek für diese Zlotys in Armut verbracht, sollten Sie Durchfall bekommen.
Opublikowano (edytowane)

A ja wiem🤔

Też jakaś z promocji z lewiatana coś chyba 2..19 zł za 2 l 

No trzeba się najeść by dostać obrzydzenia na cały rok i nie ciągło w sklepie kupić po 1.4 szt przy okazji kupowania chleba.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano (edytowane)

Patrz Ryśku, tak domowe pączki wyglądają :)

opie*doliłem 6 i już rzygać się chce, jest przesyt

87362261_286092795701411_6068304828038119424_n.jpg

zaczęło sie przejaśniać w pogodzie 😉 

Edytowane przez marulekk
  • Like 2
Opublikowano

O to to . Właśnie takie same zjadłem . 5 i mam dość . Pyszne były . Sklepowe się nie umywają nawet . Ale były dobre 🥰

Opublikowano

A ja świętuję szał pączków. I to nie tylko w tłusty czwartek :D

Wczoraj było pięknie, słonecznie, ciepło i tylko chwilami jakieś podmuchy wiatru. W nocy deszcze i jeszcze rano trochę. Teraz też jest całkiem pogodnie i ciepło. Ale gdzieś w oddali jakieś chmury chwilami widać.

Opublikowano

Łazanki też są na co dzień, pierogi z kapustą, barszcz z uszkami. A jednak w Wigilię smakuje inaczej. Taka nasza tradycja. A o nią powinno się dbać i przekazywać ją dalej. 

• Like 2
Opublikowano

też jestem tego zdania. choć już kilka sam zjadlem. Ale nie kupnych. W każde "święto" takie głupoty. pączki dziś jak wariaci ludzie rwą. W Walentynki kwiaty tak nosili faceci. gumki kupowali w sklepie (autentycznie). jeszcze do tego głupie teksty w radio typu: to jedyny taki czwartek w roku, albo (w sylwestra): to jedyna taka noc w roku. noż z kur... każdy dzień i noc jest jedyny w roku. ludzie!!!

Opublikowano

Zależy jak ludzie te święta i tradycje świętują. Nie widzę nic tradycyjnego i miłego w narzarciu się pączków ze sklepu kupionych w hurtowych ilościach i aby tańszych. Ale miło jest zrobić pączki w domu. Tak samo i z walentynkami, sylwestrem, Bożym Narodzeniem itp. Wszystko stało się komercyjne. Chociaż walentynki chyba odkąd są, to takie były. Potrzebne było jakieś święto pomiędzy Bożym Narodzeniem a Wielkanocą. Jak nie wydasz kasy, to znaczy że nie świętujesz... Ale to nie wina tradycji. Tylko presji otoczenia, reklam itp.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

Patrz Ryśku, tak domowe pączki wyglądają :)

opie*doliłem 6 i już rzygać się chce, jest przesyt

87362261_286092795701411_6068304828038119424_n.jpg

zaczęło sie przejaśniać w pogodzie 😉 

A co one takie murzynki i😋 na przepalonym oleju z 60siuntki żeś smażył?

• Haha 2
Opublikowano

A ja jeszcze żadnego pączka dziś nie zjadł... I chyba jadł nie będę, trzeba mechanikowi co pomagał przy traktorze pół litrowego flakona postawić i opróżnić...

W nocy spadło sporo deszczu, ale deszczomierza nie mam to trudno powiedzieć ile dokładnie, na podwórku mokro. Aktualnie +4 i zachmurzone, wiatr jak zawsze prawie wieje.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

Nie będę, ją tego "szału" pączków nie "świętuje"

Przybij piątkę, ja również nie świętuje pączkowego szału. Faworków bym podjadł, tylko zrobić nikt nie chce. Jestem dziś w domowym "konflikcie" z tego tytułu 🤣

Opublikowano

Ja kupił w germanskim sklepie po 37 groszy ale przeczytał skład i niewim czy otwierać. Same witaminy, O dziwo nawet łubin jest ciekawe słodki czy gorzki bo ten drugi chyba niezdrowy. I pewno glifosatem dosuszany. Miało padać i nie pada 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v