Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po ile? czysty? tak się zastanawiam czy na nową dzierżawę by nie posiać na wiosnę.

Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Ja jestem niezrzeszony to po zawodach nie pojezdze bo tylko dla członków koła robią. Może by tak wejść w szeregi koła i zobaczyć com wart

Szkoda kasy

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Jaka gleba?

Na świeżą dzierżawę to gorzki

Ja po swoich doświadczeniach powiem że gorzki ani słodki niebieski nigdy mi się nie udał. Tylko żółty mister

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Jaka gleba?

Na świeżą dzierżawę to gorzki

raczej 4 klasa. raczej uboga we wszystko.

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Tylko żółty mister

polecasz?

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Do sklepu po flaszkę przez pole i las to nie sztafeta przełajowa😋

Nieee 15 lat temu to ja byłem fitt

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

I chyba trochę nie mój klimat. Ja na rybach to najlepiej samotnie w spokoju.

Mój tej nie..... Wolę spokojnie i to teraz tylko drapieżne

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Tak, na najgorszym kawałku jaki miałem się udał, na dobrych stanowiskach też. @pafnucy

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

@donweter1989 jedz jak będą jakieś zawody i się rozejrzyj co się dzieje najpierw 😎 limit zanęty na zawodnika 25kg bodajże był. Wędka max 14m bodajże 

Nie łowie na bata. Głównie spining pod każdą postacią, potem spławik na kiju match bądź bolonka i feeder głównie drgająca szczytowka. No i mój ukochany lód o który co roku coraz ciężej

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Samotnie bo kolegę masz 10 czy 12m od siebie 🤣

1m na łódce 😁

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ja po swoich doświadczeniach powiem że gorzki ani słodki niebieski nigdy mi się nie udał. Tylko żółty mister

Gorzej u nas bo zwierzyną nie zeźre

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Tak, na najgorszym kawałku jaki miałem się udał, na dobrych stanowiskach też. @pafnucy

jakie opryski?

Opublikowano (edytowane)

Miałem gorzki i też sarny wpierdoliły, reszta wymokła i tyle z lubinu miałem. Z 2.8 ha 450 kg było, na nasienie się wróciło. 

1 minutę temu, pafnucy napisał:

jakie opryski?

Na chwasty tylko. 

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

A na miętusa któryś z was polował? podobno najlepiej bierze w nocy i to przy zimnej paskudnej pogodzie

Ryba nieosiągalna w moich stronach. Na całym okręgu 1 sztukę facet zlowil. Tobie się udało czy się przymierzasz dopiero?

Opublikowano

To jak zeszło na uprawę to też zapytam, zwłaszcza @danielursus3p bo On chyba miał doświadczenie. Mam w przyszłym roku takiego pomysła- na ściernisko ze ściętą słomą posiać poplon i wjechać w to kultywatorem z wałkiem. Da to radę i poplon jakiś tam wylezie? Bo tam gdzie obornik to podorywka ale jakby tak spróbować na reszcie🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

A na miętusa któryś z was polował? podobno najlepiej bierze w nocy i to przy zimnej paskudnej pogodzie

Nooooooo

Jeno jednego w w życiu złapałem i to dosłownie

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Zwierzyna to i gorzki zeźre 

Nigdy się nie zdarzyło

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v