Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

A film co gustlik 60 ciągnął Jelcza ogórka na wesele? 🤔

Gustlik??

Opublikowano

no gustaw jelen dzielny zolnierz wermahtu..93 krzyzyki zdaje sie na karku dobrze sie trzyma,

teraz 8 stopni zamglone ale gwiazdy sie przebijaja.  z oddali slychac kombajn.

Opublikowano (edytowane)

zapomniałem nazwisko ale to nie ten aktor z autobusem

Edytowane przez Gość
Opublikowano

I Ryszarda Hanin, która nie mogła karpia ubić😁

+7, słonecznie do wieczora, kombajny huczą, traktory kursują z kukurydzą.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bananek napisał:

fajnie choinkę na święta uszykował ten z tego filmu. 😀

W tym roku to już po sklepach widać święta Bożego Narodzenia. 

Apropo strojenia choinki, pokupowali już ozdupki? Dziwne to, bombki to zawsze raczej okrągłe byli 🤔

FB_IMG_1605457987772.jpg

Edytowane przez gregor1284
  • Haha 2
Opublikowano

Ozdóbki są te same od lat, to się kupuje na całe życie. Jak dziadkowie kupili tak dalej większość ta sama, część bombek robili dziadkowi koledzy w ZCHO, część kupili.

Opublikowano (edytowane)

zetorki komu chciales takie bombki kupic pod choinke ????  sa takie strony gdzie da sie kupic podobne choc nie szklane ale to chyba lepiej 🤣

zcho to dwory ?? brat babki tam ponad 40 lat pracowal.

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

jacus nie wiem o co pytasz. chyba nie złapałeś. Kolega ozdupki napisał. 🧐

Edytowane przez Gość
Opublikowano

U mnie staroci wszelakich dostatek ale co najstarsze to bym musiał dobrze pomyśleć, na pewno prawie 100- letni sprawny, kieszonkowy Longines po pradziadku jest a czy coś starsze to nie wiem🤔 Masa radzieckich zegarków, trochę niemieckich "artefaktów" z II wojny, kupę szpargałów i książek, chyba pieniądze carskie jakieś mam, to one najstarsze pewnie będą. Swego czasu miałem fobię takiego chomikowania staroci.

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

czemu?

@Rolnik200598 u mamy są około 100letnie bombki, ale teraz to raczej ich nie wiesza. Obrazy na strychu jakieś około 120letnie, ale to też pochronione a powiesić nie ma gdzie tego

Opublikowano
56 minut temu, gregor1284 napisał:

Wódeczko wódeczko co żeś ty za pani, że przez ciebie wszyscy chłopcy nafiufiu 🤣

Albo zaciągam się petem, gaz w podłogę gniete, wrzucam pierwszy bieg dzięki Bogu wszedł 

🤔 Ewentualnie jeszcze ty królowa jesteś dzielni, każdy na blokach to potwierdzi 🤣

A film co gustlik 60 ciągnął Jelcza ogórka na wesele? 🤔

,,,sprawa się rypła'',z Pieczką też lux.                Ja ze staroci mam ciotkę z zeszłego wieku.tzn,wiem gdzie leży,jak by kto zbierał ?😐

Opublikowano

Oj "Sprawa się rypła" fajny film, ale "Żeniac" też niezły. Takiego starocia to nie chcę...

Opublikowano
18 minut temu, Rolnik200598 napisał:

U mnie staroci wszelakich dostatek ale co najstarsze to bym musiał dobrze pomyśleć, na pewno prawie 100- letni sprawny, kieszonkowy Longines po pradziadku jest a czy coś starsze to nie wiem🤔 Masa radzieckich zegarków, trochę niemieckich "artefaktów" z II wojny, kupę szpargałów i książek, chyba pieniądze carskie jakieś mam, to one najstarsze pewnie będą. Swego czasu miałem fobię takiego chomikowania staroci.

Przygarnął   bym wszystkie te starocie-  a najbardziej  tę Twoją  ,,trójkę  emerytów''  którymi   się  chwaliłeś na AF.   😜

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

ta scena jak szedł z d*pą i jej coś tłumaczył, ogląda się a ta już w pksie

Ja to tak jak ten Staszek tylko o 50 lat od niego młodszy. 

@Szymi40 Cóż zrobić jak się było późnym dzieckiem, jak ja miałem 18 to już ojciec na emeryturę przeszedł, mama niewiele później, babcia w maju 90 będzie mieć także, cóż zrobić, że najmłodszym w domu się jest...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Szymi40 napisał:

Przygarnął   bym wszystkie te starocie-  a najbardziej  tę Twoją  ,,trójkę  emerytów''  którymi   się  chwaliłeś na AF.   😜

i tą ciotkę jeszcze weź co tu któryś wspominał :D

Rolnik albo ten gościu co go zaczepił żeby mu esa złożył :D córki nie chciałeś dać, to i traktora nie będzie :D

Edytowane przez gregor1284
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v