Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, soltys48 napisał:

Teraz na takie coś jest zgłoszenie 

Po zmianie nie będzie nic 

Tyle razy było pisane ze nie trzeba zgłoszenia, mało tego wyjaśniłem to na podstawie konkretnych przepisów z ustawy..... Wiec może dość tej dezinformacji? 

Opublikowano

Zazdroszczę wam tych opadów.

Chyba że nie mierzycie ilości i wyolbrzymiacie.

U mnie na tą chwilę 5mm , kałuże stoją, ale co to za ilość? Tylko dobrze że na raty spada to spływu nie będzie

Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

Tyle razy było pisane ze nie trzeba zgłoszenia, mało tego wyjaśniłem to na podstawie konkretnych przepisów z ustawy..... Wiec może dość tej dezinformacji? 

Czyli wiatę do 50 m można stawiać bez zgłoszenia nawet ?

Opublikowano

Ja to bym kawałek dachu jednospadowego przytulił do istniejącego budynku. Tylko to nie łapie się w tych przepisach.  Ściana 24m i chciałbym krokiew 7-8m. A tu tylko 4,8m. No i nie może być połączone z innym budynkiem.

Od czasu do czasu przechodzi szaruga.

Opublikowano

Ja też chcę przytulić i te niecałe 5m akurat mi wychodzi... Konstrukcyjnie nie może być połączone, ale obróbkę można dotknąć z tego co wiem. Tym samym z wiaty powstaje garaż bo ściany od budynku nie będzie, a wiata z trzech stron może być zaślepiona 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez limonka
      Pogoda rolnicza ma duży wpływ na rolnictwo. Niedobór opadów i związana z nim susza wpływają na obniżenie produkcji rolniczej. Z kolei ulewne deszcze z towarzyszącymi im nawałnicami i gradobiciem powodują olbrzymie straty w plonach. Oby nadchodzący rok był łaskawszy pod tym względem- opady równomiernie rozłożyły się w czasie a słoneczko zawsze świeciło, czego Państwu i sobie życzę. 

Kontynuacja tematu. Zapraszam!

• Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
  • Dodaj nową pozycję...
v