Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ile saletra w górę?

Dnia 10.01.2020 o 17:02, danielhaker napisał:

Grupa Azoty od 12.01 podnosi ceny azotowych

Dnia 10.01.2020 o 18:21, bizon1 napisał:

Powiem tak rolnik piniędzy niema i nie. będzie miał,dopóki   saletra nie będzie po 1000 zł brutto.

a gdyby wierzyć w podwyżki GA to saletra teraz  by kosztowała z 1400

Nie sprawdziło się?

Opublikowano

Z GA raczej 20-40 zł. Teraz somsiad miał przykładowo Pulan 998 a LIT z dostawą W-M i Podlaskie 958. Podejrzewam, że różnica się jeszcze zwiększy no ale cóż...

Opublikowano

Sranie w banie, mi przedstawicielka na początku roku też mówiła że azot do góry od 12 czy 13 i co? i guzik a słyszałem nawet że rsm potaniał coś troszkę.. pierwszy raz od kilku lat nie mam jeszcze nic z azotu kupionego, a jak się wkurzę to dam na wszystko rsms i też będzie

Opublikowano

I to, że od 13-stego poszedł w górę od krajowych producentów... RSM nigdzie nie potaniał. O co chodzi z tym, że musisz się wkurzyć żeby użyć RSM S? ;)

2 godziny temu, Agrest napisał:

@ASZv3 i co z moim tematem?

Postaram się wieczorem odpisać, przepraszam za opóźnienie.

Opublikowano

To dużo wniosło do tematu ;) proporcjonalnie do efektu na rynku ;)

7 godzin temu, Mecha napisał:

Wszystkie ceny rosną, to i ceny nawozów też 🤷‍♂️. Tzn z wyjątkiem cen płodów rolnych 🤔

Trzeba rozróżnić wzrosty ogólne a te w skali każdego roku ;) Aczkolwiek niestety biorąc pod uwagę wszelkie środki do produkcji jak i koszty nazwijmy to życia... to rolnicy są w porównaniu do wielu zawodów w totalnej du*** a jakieś dodatkowe pseudo dotacje np do "dobrostanu" jeszcze te miejsce pogłębią...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, ASZv3 napisał:

I to, że od 13-stego poszedł w górę od krajowych producentów... RSM nigdzie nie potaniał. O co chodzi z tym, że musisz się wkurzyć żeby użyć RSM S? ;)

Postaram się wieczorem odpisać, przepraszam za opóźnienie.

Haha, a no że zamiast się pierdzielic z saletrosanem i saletrzakiem pod buraki to na wszystkio rsms bo i taniej trochę wyjdzie skoro rsms około 800 a reszta 1000-1100

A że potaniało to coś inspektor z cukrowni mi mówił że z 10zł

Edytowane przez skywalker89
Opublikowano

Chciałbym zapytać czy rsm 32 który przetrzymywany na zewnątrz w cysternie w warunkach do -5st w nocy a w dzień na plusie może się skrystalizować i osiąść? Mam do kupienia w podejrzanie niskiej cenie i nie wiem czy coś z nim nie tak i czy jak mi naleją do beczki to będzie tyle azotu co trzeba. Jak to sprawdzić? Wystarczy zważyć?

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Minkes napisał:

Chciałbym zapytać czy rsm 32 który przetrzymywany na zewnątrz w cysternie w warunkach do -5st w nocy a w dzień na plusie może się skrystalizować i osiąść? Mam do kupienia w podejrzanie niskiej cenie i nie wiem czy coś z nim nie tak i czy jak mi naleją do beczki to będzie tyle azotu co trzeba. Jak to sprawdzić? Wystarczy zważyć?

z tego co wiem to ten skrystalizowany ma tyle samo azotu co nie skrystalizowany nie ma tak że azot się skrystalizuje a zostanie woda ale najlepiej zważyć 1 litr ma mieć 1,32 kg.

Edytowane przez Mario5
Opublikowano
Dnia 26.01.2020 o 13:49, AndrzejWosztyl napisał:

Potrzebuję salmag 24 tony morze ktoś coś podpowie 

Na tą chwilę słyszałem cenę lekko ponad 900/t

6 godzin temu, Mecha napisał:

Witam chce zastosować dalmag w rzepaku mg s zn. Można na zamarznięta ziemię? Bo na mokre rośliny się nie odważe. 

Można. Na mokre nie.

Opublikowano
4 godziny temu, Minkes napisał:

Dzięki za info. Niby z GA ale wiesz jak nie wiesz?! 920 brutto za 32 a na okolicy 80-100 zł więcej. Okolice Wrocławia.

A co podejrzanego w tej cenie ? Kupił cysterne po obniżkach po ~840 brutto i sprzedaje z marżą 10% . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v