Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic dziwnego jeśli transport wyjdzie minimum 150 zł/t xD

Ale dochodzi jeszcze do tego fakt, że GA sama realizuje dostawy i jest praktycznie jedna cena z dostawą na całą Polskę.

Opublikowano

na północy i wschodzie nawozy macie tanie ,ostatnio u mnie w Małopolsce na składzie krzyknięto mi za polidap ,fosforan amonu 2180 brt zatonę w bigach .Jest gdzieś wyższa cena w Polsce? ,bo ja nie słyszałem

Opublikowano
40 minut temu, ASZv3 napisał:

Nic dziwnego jeśli transport wyjdzie minimum 150 zł/t xD

Ale dochodzi jeszcze do tego fakt, że GA sama realizuje dostawy i jest praktycznie jedna cena z dostawą na całą Polskę.

Skoro grupa azoty sama realizuje dostawy to czemu anwil lub pulan w Agrii 2-3 tyg a u ciebie 2-3 dni? Nie odbieraj bron Boże tego jak atak , pytam z ciekawoscip

Opublikowano

Jasne, normalne pytanie, więc luz :)

Anwil nie jest z Grupy Azoty i odbieramy zwykle sami. Jak proponowałem Ci to mieliśmy wahadło w Bartoszycach z tego co pamiętam.

Natomiast towar Grupy Azoty BEZPOŚREDNIO z fabryk dowożą sami tj sami ogarniają transport wg kolejności, zwykle jest planowany na dany tydzień roku LUB zlecają realizację oddziałom ich Spółki tj z magazynów tych oddziałów gdzie towar jedzie koleją. Ja odbieram często z tych oddziałów stąd mogę w określonych rejonach kraju zaoferować szybką dostawę, gdy ten towar jest tam dostępny :)

11 minut temu, witejus napisał:

na północy i wschodzie nawozy macie tanie ,ostatnio u mnie w Małopolsce na składzie krzyknięto mi za polidap ,fosforan amonu 2180 brt zatonę w bigach .Jest gdzieś wyższa cena w Polsce? ,bo ja nie słyszałem

Mamy taniej tematy ze wschodu (terminale na wschodniej granicy czy Braniewo / porty. Natomiast jeśli mówisz o Polidapie to też jest jedna cena na całą Polskę. Aktualnie okolice 1600 netto całe auto, więc ktoś przywalił ładną marżę po prostu.

Opublikowano
12 godzin temu, ASZv3 napisał:

Przy dużych zakupach nie ma aż takich różnic od jesieni. Chyba, że ktoś przez ten czas miał gdzie zalokować tą kasę ;) no ewentualnie biorąc jesienią w termin pożniwny to wychodzi gorzej...

Co do dostępności to towar jest ale są znaczne problemy z transportem i to jeszcze przed koronawirusem ;)

to prawda z transportem to nie wiem co sie dzieje ..... zamówiłem nawozy koło 10 stycznia to dopiero na koniec lutego saletra przyjechala a o korn kali, polidapie i moczniku ani widu ani slychu........ a trawa zaczyna rosnąć chyba na samej saletrze bd rosla:)

Opublikowano

Polidap jeździł najgorzej aczkolwiek dużo go stosunkowo nie idzie, więc nie wiem dlaczego tak. Mocznik importowany w miarę sprawnie jeździ. Polski tak średnio.

Opublikowano
1 minutę temu, bop23 napisał:

to prawda z transportem to nie wiem co sie dzieje

brakuje kierowców,ostatnio przypadkowo dowiedziałem się od handlowca z firmy gdzie zamówiłem dostawę nawozów że kierowcy idą na L-4 a dziś na CB słyszałem że w jakiejś firmie kierowcy w wieku 50+ od wczoraj siedzą w domach

Opublikowano
3 minuty temu, ASZv3 napisał:

Nie no tak to jeszcze nie jest. To już byłaby zupełna szajba ;)

Lepiej żeby tak nie bylo bo kukurydza to już na samej saletrze to napewno nie urośnie...............:)

Opublikowano (edytowane)

łódzkie pow. brzeziny nawozu na składach sporo- dalej stoi czesc pod chmurka , wiadomo nie pełne składy - bo już prawie po sezonie , została w zasadzie druga dawka na pszenice/jare i kukurydza .

Edytowane przez strzechu
Opublikowano
9 godzin temu, ASZv3 napisał:

No to dawaj śmiało, bo później może być słabo z opadami. Aczkolwiek poza lekkimi dzisiejszej nocy to teraz do wtorku raczej nic się nie zapowiada już.

A bie przeszkadza ze przymrozki beda w nocy pare dni, nie pojdzie wszystko w gore?

Opublikowano

Ja czekałem na dostawę ponad dwa tygodnie i to po telefonach brak transportu brak dostaw na składy takie info ciągle słyszałem

Opublikowano

Ważne pytanie

Czy kupować już nawozy na przyszły sezon, czy czekać do jesieni?

Jakie prognozy cen na przyszłość?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v