Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Ursus932 napisał:

To ja sprzedam za połowę tego co u góry  ze cztery simy 🙃, ale mam jeszcze mniejszą wydajność 

Oczywiście żartuje, nie sprzedam😉

na sima to nawet patrzeć nie chcę 😁

• Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, ThePerkins napisał:

No jak Ty byś miał z 60 gr więcej niż masz to też byś się cieszył :D 

A po co, żeby się stać typowym krowiarzem, któremu wiecznie malo a zwierzęta traktuje jak maszyny do produkcji mleka 🙆‍♂️

Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

A po co, żeby się stać typowym krowiarzem, któremu wiecznie malo a zwierzęta traktuje jak maszyny do produkcji mleka 🙆‍♂️

Oj nie pisz tak bo Cię minister Puda na doradce weźmie 

• Haha 3
Opublikowano
26 minut temu, slawek74 napisał:

na sima to nawet patrzeć nie chcę 😁

Tak widzę 😊sim to pierwej sort👍 już miałem dwa zapytania na pw 😉aż musiałem dopisać że żartuję , fajkę mleka daje z dobrymi parametrami, za***iste cielaki do opasu, nie wybredna, zdrowa i potężna krowa. A nie to co te wasze szkieletory hfy strach na pastwisko wygnać żeby Jastrząb nie porwał 🙆‍♂️

@Łolek a mogę iść, jak tylko dobrze zapłaci 😊

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, slawek74 napisał:

a wiesz jakie mam parametry z ostatniej próby 🤔 4.13bi i 5.14 tł dziś sms przyszedł

a po co na pastwisko jak takowego brak🤔

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

Po tyle to Ty weźmiesz na mięso 😛

Liczę że wezmę, choć przy tej cenie bydła zaczynam wątpić. 

7 minut temu, soltys48 napisał:

a gdzie mieszkasz?

Podlaskie, okolice Zambrowa.

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

dusić to się mogą u Ciebie ja mam wysoką oborę z wentylatorem a te odwdzięczają mi się wysoką produkcjią

czytaj ze zrozumieniem pastwisk brak

Mimo wszystko hf i Jersey to nie krowy 

Opublikowano

@damianzetor9540 co Ci tam znowu nie pasi CO 🤔,A  co hodowca, ja ekstensywnie żywie

Kiedyś dostawały wszystko i nawet dawały najlepsze sztuki  pełniutki bańki na jeden udoj, ale koszty za duże 

Opublikowano
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Mimo wszystko hf i Jersey to nie krowy 

Jakie masz doświadczenie w hodowli? Zarządzałeś dużym stadem krów? Widzę tylko ciągle narzekanie z twojej strony. Nie oceniam innych jeśli ich nie znasz.

Koło za październik 1,44 netto 15tys+ 3,4% 4,1%

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

@damianzetor9540 co Ci tam znowu nie pasi CO 🤔,A  co hodowca, ja ekstensywnie żywie

Kiedyś dostawały wszystko i nawet dawały najlepsze sztuki  pełniutki bańki na jeden udoj, ale koszty za duże 

Nie porównuj HF do sima, HF musi być w dobrej kondycji. A te Twoje głupie pisanie o szkieletorach to jak posłuchać tych pseudo ekologów. 

A tak poza tym, czysty wyrośnięty HF wcale by się na wadze nie powstydził przed Twoimi simami

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Mateusz1q napisał:

Jakie masz doświadczenie w hodowli? Zarządzałeś dużym stadem krów? Widzę tylko ciągle narzekanie z twojej strony. Nie oceniam innych jeśli ich nie znasz.

Koło za październik 1,44 netto 15tys+ 3,4% 4,1%

A kogo oceniam,nie wiem czy wiesz panie hodowco ale afera leżakowa była właśnie dzięki krowiarzom, kuźwa bambry a szkoda było krowę do utylizacji dać

@slawek74  przecież ja sobie jaja robiłem 😉 niech Ci doją i hfy 

@damianzetor9540 wiem że hf wielkie, od dobrej krowy byki hf ponad 900 kg mi łapią bez problemu. Co do większej produkcji to w moim przypadku to nie opłacalne, po 1,10 a jak przekrocze 6000 to będę miał 2 gr więcej, to kpina jakaś 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, dejmian90 napisał:

Liczę że wezmę, choć przy tej cenie bydła zaczynam wątpić. 

Podlaskie, okolice Zambrowa.

Gdzieś  z stamtąd jałówki mialem miejscowość Pyrki 

Kolego Ursus 932 nie wiem czy zauważyłeś ale to forum dla krowiarzy i Ty też  tu jesteś i srasz we własne gniazdo tymi docinkami ...nie ładnie 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
11 godzin temu, slawek74 napisał:

a wiesz jakie mam parametry z ostatniej próby 🤔 4.13bi i 5.14 tł dziś sms przyszedł

a po co na pastwisko jak takowego brak🤔

I tu parametry kosmos🙆‍♂️,mniemam że do Mlekpolu nie oddajesz,bo by cię z tego skutecznie wyleczył😐.  Masz płacone za parametry ?

Opublikowano

@slawek74 to szkoda że taki limit na parametry, u nas cena d*pa ale jeden ma jorseye i płacą nawet za 6% tł 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v