Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Gwarantuje Ci że jak pójdziesz do przykładowej obory gdzie jest 10 sztuk to się bardziej nawachasz przez godzinę niż u mnie przez te 7 godzin 😉 fakt leżę a krowy w tym czasie produkują. Nikt nikomu się nie zabrania właśnie rozwijać a niektórzy bardziej się naharuja produkując 10 tys miesięcznie niż 100 które jest u mnie 

Opublikowano

A jaki to temat?

4 minuty temu, Farmer6820 napisał:

Gwarantuje Ci że jak pójdziesz do przykładowej obory gdzie jest 10 sztuk to się bardziej nawachasz przez godzinę niż u mnie przez te 7 godzin 😉 fakt leżę a krowy w tym czasie produkują. Nikt nikomu się nie zabrania właśnie rozwijać a niektórzy bardziej się naharuja produkując 10 tys miesięcznie niż 100 które jest u mnie 

100 to mam złe wieści, ty już jesteś farma przemysłowa do odstrzału w pierwszym rzędzie 😔

Opublikowano
58 minut temu, ogarek napisał:

A jak tam giełda... Rozumiem że te krocie spływają 😂

W tym roku każdy na giełdzie zarobił krocie. Najlepsi z 50000 tys zrobili 6000000 w pół roku.  

Opublikowano
15 minut temu, ogarek napisał:

Widzę że choroba robi postępy... 😂

Ales ty głupi zobacz co się działo na new-connect i mercator w tym roku. A jak żeś głupi to dalej dój i stawiaj obory. Gosciu z okolicy lokalny przedsiębiorca zainwestował w mercator 200000 wyciągnął prawie 20000000 zł pojawi się w najnowszym zestawieniu milionerów z województwa 

Opublikowano
Farmer6820 napisał:

brat twój poszedł gdzieś na studia?

Opublikowano
Farmer6820 napisał:

My ogarniamy bez pracowników 120 krów i tyle młodzieży i dajemy radę. A pole to już inna sprawa 2 lata tenu uprawialiśmy 60 ha pojawiła się wizja nowej obory i zaczęliśmy szukać dzierżaw i dokupować. Jak zaczęliśmy budować to Już sami ludzie przychodzili i namawiali bo nam się przyda . Dziś jest 110 ha i już z tego areału idzie to wyżywić i można spać spokojnie. Mleka w roku 2019 sprzedaliśmy 470 tys a. W tym. Roku zakręci się koło miliona litrów. Trzeba tylko mieć. Plan i go sukcesywnie realizować 

Jak wygląda u Ciebie cena dzierżaw teraz?

Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał:

Ales ty głupi zobacz co się działo na new-connect i mercator w tym roku. A jak żeś głupi to dalej dój i stawiaj obory. Gosciu z okolicy lokalny przedsiębiorca zainwestował w mercator 200000 wyciągnął prawie 20000000 zł pojawi się w najnowszym zestawieniu milionerów z województwa 

A to nie przypadkiem Pan prezes B hm albo przewodniczący Z 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

A Ty wątpię że masz coś zmechanizowane. Pewnie gnój taczka idzie, kiszonka noszona wiadrami i się taplasz w błocie pod pryzma bo na silosy nie masz, choć w sumie jak pieszo nosisz od pryzmy to i może błota nie masz. Na studiach tylu ludzi poznałem że jak tylko mają głowę i mądrze robią to oni mają więcej czasu przy 200 sztukach niż drugi co ma 30 i wszystko łapami robi

Widzę prawda w oczy kole, a kto ma chujowe to już nie chce mi się dyskutować bo znam Radomsko i wiem co skupują i jak biorą próby.

Trochę nieładnie tak wytykać innym , że maja mniej :) . 

Mlekovita centrala, 1.49zł białko 3 , tł 4.1, <10000l ( Wrzesień )

Edytowane przez ThePerkins
  • Like 6
Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał:

I jak zadowolony ze zmiany mleczarni? 😛

Nawet bardzo. Za październik jak dojdzie 5 gr premii lojalnościowej i 5 gr kukurydzianej i parametry trochę wzrosły to powinno być około 1,47. 

Opublikowano

up

ta premia to 5 gr, masz 20 tys litrow miesiecznie to wychodzi ze masz do wykorzystania 1000 zl (20000litrow x5gr)i za tyle mozesz wziac z mleczarni produkow z jego sklepu(paliwo, nabial, folia) potraca Ci to z faktury ale na tej samej fakturze bedziesz miec dodoane :P mozesz kupic produktow i za 2tys zl ale zwrocą Ci rownowartosc 5groszy od litrow co oddales w danym miesiacu.
nic nie kupisz to to tych 5 gr nie bedziesz miec

mam nadzieje ze zrozumiales 😅

Opublikowano (edytowane)

Nic nie wiem o ograniczeniu  ale  u mnie na wsi to już pewno sam zostalem bo nagle ten ma awarię ten sraczke inny ból głowy i jak zwykle d*pa

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v