Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, ThePerkins napisał:

Polskiej mentalności nie zmienisz, każdego wszystko ciekawi i najchętniej wszedłby Ci do talerza i kasę z konta zabrał :D. Taki naród Januszków 

Ja ogólnie mam wyje..ne kto z kim i jak i dlaczego. Żona nawet się śmieje że nie wiem co w rodzinie się dzieje, ja mam swoje życie swoje problemy i żyje na swój rachunek. Tylko śmieszy mnie to jak ktoś robi na pokaz, nie to że kupuję buduje nad wyrost jego sprawa, tylko później ten płacz że się nie opłaci że brakuje. A o takich nie trzeba szukać wieści prędzej czy później i tak ktoś coś powie. 

• Like 2
Opublikowano
22 minuty temu, zkordalski napisał:

Trzeba się z raz czaić na łajze koledze przecieli pryzmę kukurydzy na górze po długości i rozlali olej przepalony dziady jeba....

A nuż nie ma w pobliżu  pobudowanych miastowych? Bo u nas w okolicy jeśli coś bodobnego się dzieje to przeważnie nie zadowolony z zapachu czy hałasu wielki k**wa Pan z miasta 🙆‍♂️, dupe przywlukł na wieś a teraz jeszcze problem z takimi 

Opublikowano
21 minut temu, dejmian90 napisał:

Zamontuj ze 2 kamery i sytuacja się wyjaśni. Koledze 2 razy paliwo ukradli i za 3 razem wpadli przez zamontowaną 2 dni wcześniej kamerę.

Jak jaki psychiczny to kamery nic nie dadzą. 

Wujo kiedyś zwrócił uwagę gosciowi bo mu łąkę autam zrył, krzyczał że go spali, policja nic nie zrobiła. 

Opublikowano

Ej z tym olejem w pryzmie to takiego to za jaja powiesić...nie dość że mamy życie i tak już zjebane to jeszcze takie cuda...ale to tak jak w kawale...Idzie Bóg droga i widzi placze  Niemiec,Rusek i Polak. pyta się pierwszego czemu płaczesz? Ten mówi Bo sąsiad ma ziemię a on nie ma... Bóg dał mu ziemię zadowolony. O to samo pyta się drugiego ,Rusek na to że sąsiad ma ziemię i krowy... Bóg obdarowuje go tym.Rusek zadowolony...Pyta się Polaka czemu płaczesz? Ten na to że sąsiad ma krowy.Bóg chce go obdarować w krowy a on na to że nie chce....Chce żeby sąsiadowi  wyzdychaly

Opublikowano

Zawistny i zazdrosny jestem to się rozpisałem😁

Daniel pewnie urlop da bo nie na temat. 

Opublikowano

Ostatnio mało było cen mleka z różnych mleczarni,  piszą tylko cenę mlekowity i mlekpolu. 

Opublikowano

Mlekpol za listopad 23tyś  l.

Tł 4.6 . Bi.3.4.

Cena 1.77 zł brutto i z tego 2 gr na udział.

Mój imiennik pisze że piękne obory się budują na Podlasiu mleka będzie w brut. Aż miło będzie ceny upier...lać 😂 

Opublikowano

Inne mleczarnie też mleka będą potrzebowały, także nie będzie monopolu molochów na Podlasiu. 

Opublikowano (edytowane)

A ja powiem wam tak mnie totalnie nie obchodzi sąsiad co ma co robi... plotami się nie interesuje bo już nie jeden mi się pytał czy to prawda że bankrutuje bo pod kościołem aż chuczy... nigdzie nie chodzę na żadne zebrania sołeckie bo mnie to nie obchodzi co się dzieje na wsi jedyne co wiem to jak się ziemię na asfalt wyciągnie to po zakończonej pracy trzeba posprzątać... A ludzie i tak przychodzą żeby wziąć ziemię w dzierżawę. A po drugie mało jest problemów przy krowach żeby się sąsiadami interesować...

Edytowane przez Adamqq3
Opublikowano
Dnia 16.12.2020 o 19:28, grzesiu napisał:

Patrząc jak dostawcy Mlekpolu rozwijają swój potencjał produkcyjny to coś czuje że moce przerobowe nowej proszkowni zostaną w szybkim tempie zaspokojone a nawet staną się nie wystarczające.  Budują się nowe duże budynki, budowa kolejnych nowych obór,  modernizacja obecnych. Wygląda to naprawdę imponująco. BRAWO WY!!!

Grzesiu czekaj na dostawców z Łap, ludzie chcą się rozwijać a cena lipa, też chętnie przejdę do mlekpolu tylko jeszcze rok trzeba się przemęczyć :( 

Opublikowano
20 godzin temu, grzesiu napisał:

Dokładnie tak jak Sławek piszesz.

Zanim ci kierowcy dożyją emerytury to nie będzie komu na nie pracować. 

Ten syetem niedługo upadnie. Musi niedługo wyjść władca polski żeby podnieść wiek emerytalny np do 70 lat. Ten system jeszcze trwa bo informatycy czy inne korpoludki zarabiaja pieciocyfrowe kwoty i jest z czego utrzymać obecnych emerytów. Wystarczy spojrzeć na piramidę wieku teraz w wiek emrytalny wchodzi 800tys czyli wyż demograficzny powojenny.

Opublikowano

I co taki dziadek i babcia  70 lat będzie robić 🙆‍♂️

krowy doić 🤔 w Podlaskich oborach

Opublikowano

Wydaje mi się że nawet do śmierci bo wszystko na to wskazuje za rentę w przyszłości to będzie można raz zakupy zrobić w Biedronce. Dlatego warto budować wygodne obory 😁👍

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

I co taki dziadek i babcia  70 lat będzie robić 🙆‍♂️

krowy doić 🤔 w Podlaskich oborach

A co nie doją? W Podlaskich czy Małopolski lub Swietokrzyskich wszędzie tak jest ze niby seniorzy przechodzą na emeryture a swoim dzieciom czy wnukom i tak pomagają nawet na kolanach ale póki całkiem nieupadna to pomagają. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, MariuszDe napisał:

A co nie doją? W Podlaskich czy Małopolski lub Swietokrzyskich wszędzie tak jest ze niby seniorzy przechodzą na emeryture a swoim dzieciom czy wnukom i tak pomagają nawet na kolanach ale póki całkiem nieupadna to pomagają. 

Smutne to ale prawdziwe 

W wielu przypadkach to dzięki emerytom niektórzy gospodarze na chleb  mają 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Smutne to ale prawdziwe 

Dokładnie powiem nawet więcej gdyby nie oni to wiele z tych gospodarstw by nie było bo młody  ma to gdzies ale senior synku/wnusiu damy radę Twój ojciec się tym zajmował Twój dziadek też to i Ty musisz o i tak to czasem wygląda... 

Opublikowano (edytowane)

Emeryt lepszy niż  krowa nie kopie nie r8yczy a wydoic można 

A tak  poważnie pomoc tych ludzi w gospodarstwie jest NieocenionA

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v