Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, gosciu506 napisał:

nie wiem GDZIE te masło zdrożało chyba w wiejskim sklepie? w mleczarniach szczegolnie tych mniejszych ceny w dół Kosow wczoraj zjechał w dół z masłem o 1zl/kg a od poniedziałku sery 1zl w dół. Małe mleczarni mają problem z rynkami zbytu cala gastronomia stoi. A u dużych zacznie się zaraz problem z opakowaniami jak ktoś wyżej pisał nakrętki kartony itp większość produkowane za granicą

dziecko  miedzy jedna  a druga dostawa towaru do mnie do domu  maslo  zdrozalo z 4.00 zl  na 5.00 zlotych  mlekovita

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, DanielFarmer napisał:

się kur.... martwcie o zdrowie i żeby nikt w domu się nie przekręcił a nie tylko lament o cenę, przeżyjesz jeden z drugim jakoś

czasami mysle ze ludzie poza krowami swiata nie widza, a o siebie i swoje zdrowie to juz sie nie martwia 😅

Edytowane przez emattti
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, DanielFarmer napisał:

się kur.... martwcie o zdrowie i żeby nikt w domu się nie przekręcił a nie tylko lament o cenę, przeżyjesz jeden z drugim jakoś

A czy to nie jest temat o cenach mleka? Płakać o śmiertelności można w temacie o koronawirusie. A druga rzecz, że są tacy dla których ta złotówka za litr może być dużo bardziej śmiercionośna od covid19...

Edytowane przez komizmo
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
komizmo napisał:

55 minut temu, DanielFarmer napisał:

A czy to nie jest temat o cenach mleka? Płakać o śmiertelności można w temacie o koronawirusie. A druga rzecz, że są tacy dla których ta złotówka za litr może być dużo bardziej śmiercionośna od covid19...

taaaa? kurde to jak moi sąsiedzi żyją nie dojąc mleka?nie obędzie się pewnie bez strat bo najgorsze przed nami ale oby było tyle samo rąk do pracy i osób przy stole w domu to dacie radę, wielu już zamknęło firmy i muszą żyć

Opublikowano
33 minuty temu, DanielFarmer napisał:

taaaa? kurde to jak moi sąsiedzi żyją nie dojąc mleka?nie obędzie się pewnie bez strat bo najgorsze przed nami ale oby było tyle samo rąk do pracy i osób przy stole w domu to dacie radę, wielu już zamknęło firmy i muszą żyć

Nie wiem co mają do tematu cen mleka i możliwego kryzysu twoi sąsiedzi.

Opublikowano
aderus napisał:

1 godzinę temu, gosciu506 napisał:

nie wiem GDZIE te masło zdrożało chyba w wiejskim sklepie? w mleczarniach szczegolnie tych mniejszych ceny w dół Kosow wczoraj zjechał w dół z masłem o 1zl/kg a od poniedziałku sery 1zl w dół. Małe mleczarni mają problem z rynkami zbytu cala gastronomia stoi. A u dużych zacznie się zaraz problem z opakowaniami jak ktoś wyżej pisał nakrętki kartony itp większość produkowane za granicą

dziecko  miedzy jedna  a druga dostawa towaru do mnie do domu  maslo  zdrozalo z 4.00 zl  na 5.00 zlotych  mlekovita

nie wiem o kim mówisz "dziecko " ale ja mam już człowieku ponad 40lat. a to ze nie widzisz świata po za swoją obora i ogonami krów. A to ze cie własną mleczarnia (której jesteś udzialowcem) wali w rogi raz na cenie mleka drugi raz na cenach produktu to inna sprawa dziś masło extra kostek można kupić 13.5zl za kg (Sieradz) i 14.5zl (Kosow) w porównaniu z tamtym tygodniem zjazd ceny w hurcie o 1-2 zł na kg i ceny będą jechać w dół od poniedziałku a po świętach ogłasza stan wyjątkowy i wszystko stanie cala sprzedaz

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, arturwojtowicz napisał:

Na sąsiedniej wsi w gospodarstwie mlecznym kwarantanna, mleczarnia dała im informacje że mleko będzie odbierać co czwarty dzień. 

Czy wiadomo w jaki sposob doszlo do zarazenia?

Opublikowano

https://biznes.interia.pl/firma/news-puls-biznesu-chiny-moga-uratowac-polskie-firmy,nId,4415329 

Jakieś światełko w tunelu? Być może. Tym bardziej że w pierwszej kolejności wskazano artykuły mleczarskie. 

2 godziny temu, gosciu506 napisał:

nie wiem o kim mówisz "dziecko " ale ja mam już człowieku ponad 40lat. a to ze nie widzisz świata po za swoją obora i ogonami krów. A to ze cie własną mleczarnia (której jesteś udzialowcem) wali w rogi raz na cenie mleka drugi raz na cenach produktu to inna sprawa dziś masło extra kostek można kupić 13.5zl za kg (Sieradz) i 14.5zl (Kosow) w porównaniu z tamtym tygodniem zjazd ceny w hurcie o 1-2 zł na kg i ceny będą jechać w dół od poniedziałku a po świętach ogłasza stan wyjątkowy i wszystko stanie cala sprzedaz

I na podstawie tych cen możecie sobie koledzy wywnioskować skąd biorą się wysokie ceny na produkty mleczarskie. I nie jest to mleczarnia!!!!

Opublikowano
3 godziny temu, arturwojtowicz napisał:

Tak, domownicy mieli kontakt z bliską osobą która wróciła zza granicy, zaraził się dziadek i 5 letnia dziewczynka. 

U mnie w okolicy tez nie odbieraja mleka od gospodarza bo syn jest zarazony.

Opublikowano
artek27 napisał:

3 godziny temu, arturwojtowicz napisał:

Tak, domownicy mieli kontakt z bliską osobą która wróciła zza granicy, zaraził się dziadek i 5 letnia dziewczynka. 

U mnie w okolicy tez nie odbieraja mleka od gospodarza bo syn jest zarazony.

A na jakiej podstawie nie odbierają?Co w mleko nakichal,powinni brać jedynie poza kolejnością na koniec pod środkami ostrożności....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v