Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, situ14 napisał:

Ma ktoś świeże wyceny na ciągnik ok 150km? aczkolwiek 140 i 170 też w gre wchodzą. 6 cyl podłokietnik przedni tuz wom i amortyzacja osi ( najlepiej aby to uwzględniała oferta). Mile widziane jakieś informacje w sprawie korzystnego kredytu fabrycznego.

Tak mam CASE PUMA Multicontroler z monitorem - 150 KM praktycznie na full wyposażeniu na 360 netto.(powershift)
JD 6155M - 360 netto / 6155R 460 netto
Valtra t174e wyszła 400 netto w wersji Versu z przygotowaniem pod GPS, przedni tuz bez wałka, z mocniejszą pompą, amortyzacją osi itd. 

Nie interesują mnie skrzynie bezstopniowe przez utratę procentową mocy więc gdybyś to chciał jak np w Case CVX coś musisz dorzucić.

Opublikowano
Przed chwilą, radzioRS napisał:

To ile wyszedł ci w konfiguratorze case puma jestem ciekaw ile % urwali 

Kolego nie interesują mnie te konfiguratory, dzwonię do doradcy i gramy w otwarte karty. Interesują mnie dwa ciągniki w zakupie więc mają o co się bić, po drugie bez testów już każdemu dilerowi oświadczyłem że nie podchodzę do tematu. Mogę Ci podesłać pumę, wbijesz sobie to wyposażenie w konfigurator i zobaczysz co wyszło. Mam jeszcze na PUMĘ MC 200 za 460 netto. Jak coś to priv

Opublikowano
10 godzin temu, ktnwisniewski napisał:

Kolego nie interesują mnie te konfiguratory, dzwonię do doradcy i gramy w otwarte karty. Interesują mnie dwa ciągniki w zakupie więc mają o co się bić, po drugie bez testów już każdemu dilerowi oświadczyłem że nie podchodzę do tematu. Mogę Ci podesłać pumę, wbijesz sobie to wyposażenie w konfigurator i zobaczysz co wyszło. Mam jeszcze na PUMĘ MC 200 za 460 netto. Jak coś to priv

Ta puma w konfiguratorze wychodzi ok 632500 czyli ok 43% rabatu mało czy to są ceny wyjściowe?

Opublikowano
1 godzinę temu, kuba24051 napisał:

zna ktoś cenę Ariona 610 w wersji CIS?

Cena Fergusona 7715 jest podobna a masa całkowita maszyny 12.5 tony. A claasa 10.5 . Jest różnica jeśli patrzy się na ten parametr

Opublikowano

Nie pocieszasz. Ciekawe jak będzie z tą Valtrą, bo w sumie dealer mówił, że N114 będzie już ciężko dorwać ze względu na serie G, która nawiasem mówiąc jakoś niespecjalnie mnie do siebie przekonuje...

Opublikowano (edytowane)

Valtra 130 km mocy znamionowej nie znam dokladnie modelu od 350 tys w górę . A 510 claasa cały czas robią także spokojnie. Mf 6713 za 329 tys zl już można dostać jak patrzyłem na jego parametry chodzi głównie o dmc jest najlepszy ze wszystkich .

Edytowane przez Emilio
Opublikowano (edytowane)

Niech Pan uwierzy że te 1.5 tony to jest bardzo duża różnica. Patrząc na valtre wszystko z folderów to 11dmc - 6500 ciągnik wychodzi 4.5. Odejmijmy jeszcze na przedni balast jakiś tone. Czyli będzie 3.5 odejmijmy 2.5 tony zestaw uprwowo siewny  czyli wychodzi 1 t zapasu. A w mf są 2.5 tony.  Czyli samo się nasuwa że cała konstrukcja musi być mocniejsza. Przynajmniej mi się też wydaje

Edytowane przez Emilio
  • Like 1
Opublikowano

Arion 430, amor osi i kabiny, skrzynia Hexa z auto, panoramic, opony 600 i 480, ładowacz FL 100C, fotel premium, gwarancja na dodatkowe 3 lata za 290tyś miałem ofertę. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

@ThePerkins ile ci wycenili tego Ariona? Wczoraj oglądałem na YT film... Było coś tam o 210tys, to zladowaczem? 

Bez ładowacza, ładowacz to zapewne koszt około 40-50 netto ( w sumie nawet o niego nie pytałem). Za 223 był CIS, pompa setka , felgi r38, 3 pary wyjść, te światełka robocze w masce i tak reszta to już raczej standard. Cena za 420 , za model wyżej dopłaty około 8-9 tyś. 420 wersja trend " bida edyszyn" ( 2 pary, pompa 60l, felgi r34 ) za 210. Do tego wszystkiego dopłata za obciążnik 500kg 4tyś netto  Myślę , że jeszcze jakby dłużej potargować zbił by ze 2 tyś ale dla mnie to trochę i tak za duża cena .. Wycena z października 

Edytowane przez ThePerkins
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v