Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje zakup  ciagnika około 130 km na 50 ha. Ciagnik będzie pracował z siewnikiem punktowym , agregatem talerzowym  z siewnikiem,  kultywator trzybelkowy. Panowie macie jakieś propozycje ,cenowo chciałbym się zmieścić 270 netto.

Opublikowano

Ta cena nie jest dobra dla kupującego. JD negocjowane z 2 dilerami, podobną odległość mam do nich. Jd M (nowy) - to jest delikatny lifting: kokpit na słupku, prawa konsola z przyciskami (w 6030P/7430 była dostępna 12 lat temu) , nowe lampy Led, możliwość skrzyni automatycznej do 140 koni, elektrozawory. Kabina nadal ciasna.

ralf3635 napisał:

Uważasz że cena jest dobra ?  Jeśli tak , to nie zawsze najbliższy czy też największy da najlepszą cenę .Obecnie jestem w trakcie negocjacji, wiec lokalizacji dealera nie podam ,chce za 500 tys netto mieć prawie full opcję z  anteną GPS, kabiną ex, łącznik hydrauliczny. itp. Obecnie bliżej jest mi nawet do JD 6175m nowa wersja 2020 rok  chyba nie jest taka zła i całkiem  w rozsądnych pieniądzach można mieć ciekawe wyposażenie , tylko nie wiem jaką skrzynie do niego brać- w MF jest przewaga  tylko tą skrzynią   Dyna VT  chyba nic innego za nim nie przemawia , no i udzwig tylnego podnośnika.

Opublikowano

Mówisz o cenie MF czy  JD ? To co zostaje JD seria 6175 r ale tutaj cena jest na wielki minus a np. NH T7 .195, jaka opinia i cena choć tutaj to bliżej mi do MF. Jakieś opinie na plusy i minusy do w/w modeli.

Opublikowano

Pisałem o cenie za JD 175m i Claas Arion 650+ Hexa. Testowałem oba modele w krótkiej pracy, rożnice które zauważyłem : Arion : większa kabina, 6 półbiegów i zmiana zakresów (od ubogiej wersji), system na uwrociach obsługuje hydraulikę ( Jd nie), większy zbiornik paliwa 370l ( Jd 325), podłokietnik (od ubogiej wersji a w JD za dopłatą), na postoju włącza się tryb niższych obrotów silnika. JD : prowadzenie GPS po prostej AB nie wymaga zakupu Wyświetlacza, automatyczna zmiana zakresów za dopłatą - CommandQuad (4 półbiegi), Pozostałe elementy są porównywalne.

Opublikowano

Dzwoniłem,  masz rację odnośnie tej hydrauliki ,nawet nie wspomnieli podczas wyceny. Teraz to juz nie wiem w co iść może  i r ale cena. Wyceniałes  może   6175r na direct drive lub znasz cenę, nie wypada go brac na autoquad ecoshift 

Opublikowano (edytowane)

Wiem że  sprawdzona ale czy do takiego traktora nie wypada wziąść direct drive 

Tylko chyba ze 30tys dopłaty będzie i jeszcze doplata do comandarm z 10 tys a może wiecej,  

Edytowane przez ralf3635
Opublikowano

6175r cena 570 tyś wyposażenie podobne jak 175M: z Direct drive, przygotowanie pod prowadzenie bez anteny. W 6R jest iTEC który obsługuje hydraulikę – system zarządzania pracą na uwrociach Z funkcją AutoLearn

Opublikowano
1 godzinę temu, ralf3635 napisał:

Wiem że  sprawdzona ale czy do takiego traktora nie wypada wziąść direct drive 

Tylko chyba ze 30tys dopłaty będzie i jeszcze doplata do comandarm z 10 tys a może wiecej,  

Pytanie do czego bedzie głównie służył? Dd fajna zabawka ale nie jestem zwolennikiem kazdej nowości. W polu ile razy bedziesz zmieniał biegi? 6-8 podbiegów potrzebuje w polu? Czy góra 1-2?

Opublikowano
1 godzinę temu, Dodi napisał:

Ma ktoś realną wycenę na JD 6120M lub model niżej? 

6100M nie mam ale Jd6090M wycena AgroEfekt Syców z czerwca

Skrzynia autoquad plus eco shift 24/24, TLS, 3 pary hydrauliki, automatyczny zaczep z szyną 9pozycyjną, przedni tuz, 4 halogeny przód, 4 tył, wszystkie schowki, opony 420 przód, 520 tyl Trelleborg, stabilizatory automatyczne, hamulce dwuobwodowe, kogut, obciażnik 900kg

308tys netto 

Opublikowano
4 godziny temu, Slavo napisał:

6175r cena 570 tyś wyposażenie podobne jak 175M: z Direct drive, przygotowanie pod prowadzenie bez anteny. W 6R jest iTEC który obsługuje hydraulikę – system zarządzania pracą na uwrociach Z funkcją AutoLearn

Co za ceny,  jesli mogę wiedzieć w co celujesz

Opublikowano
2 godziny temu, piotermikal napisał:

6100M nie mam ale Jd6090M wycena AgroEfekt Syców z czerwca

Skrzynia autoquad plus eco shift 24/24, TLS, 3 pary hydrauliki, automatyczny zaczep z szyną 9pozycyjną, przedni tuz, 4 halogeny przód, 4 tył, wszystkie schowki, opony 420 przód, 520 tyl Trelleborg, stabilizatory automatyczne, hamulce dwuobwodowe, kogut, obciażnik 900kg

308tys netto 

Ile kuzwa????? 5 lat temu kuzyn Rc110  tyle ze na power quad i szersze opony dał 220😂

Opublikowano

u kumpla był mf7718 demo dyna 6 monitor podłokietnik z joyem wielofunkcyjnym takim cos jak w wersji skrzyni vt  ogólnie piekna maszyna do wziecia za 420 netto

Opublikowano

JD 6110M. AutoQuad bez Eco, tls, amor kabiny, 3 pary wyjść, oświetlenie led, pneumatyka dwuobwodowa, zaczep automatyczny i listwa dolna, lampa ostrzegawcza, opony 520/70 R 38 i 420/x R24, oświetlenie led + ładowacz serii M = 333tys netto do negocjacji. Powodzenia życzę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v