Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja wiem że trochę to nie odpowiednie miejsce na takie pytanie ale mnie interesuje T144 ale ja będę dopiero na Młodego rolnika brał w 2022 i tak mniej więcej musze się określić ile ziemi na sb wziąć . według https://www.arimr.gov.pl/fileadmin/pliki/wnioski/PROW_2014_2020/MGR/2015/Zasady_doboru_maszyn_PROW_2014-2020.pdf

wystarczy niby 25 ha ( Sprzęty wszystkie starsze jak 20 lat ) nic się nie wlicza . działka odległość jedna 5 km ponad i z tym mam 23 ha jezeli mi braknie to mogę mieć do dobrania ale "46 km dalej" przeszłoby ? na ile Ha składaliście na jaką moc bo mało się ludzi wypowiada , a mi zależy np. na duzej mocy bo właśnie te 50 km dalej bedzie ziemia do obrabiania ale brak kwitu na to wszystko ;/ . 

Opublikowano

Jest to cena wyjściowa telefonicznie na email pewnie że dużo 320000 musi być poniżej 300000 

1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Bieda edyszyn ta puma to i cena taka a lzejsza od maxxuma 😂

Weź maxxuma na skrzyni 6 bez Eco, mechaniczne zawory hydrauliczne to będzie za 260.

A co masz na myśli lżejsza od maxxuma?

Opublikowano
mqrcin1991 napisał:

Panowie czy 146netto za Kubote M4073 podstawa w skrzyni z połówka to dobra cena?

M4063 wyposażenie standard + fotel pasażera + wymiana kół na wąskie 130 netto NH T4.55 powerstar skrzynia 20x20 (z pełzakami), fotel pneumatyczny, wzmocniony podnośnik, wąskie koła, klima, fotelik pasażera, rewers hydrauliczny, dodatkowe oświetlenie, obciążniki przód 125 netto dobra cena czy idzie z tego jeszcze urwać?

Opublikowano
17 minut temu, radzioRS napisał:

Jest to cena wyjściowa telefonicznie na email pewnie że dużo 320000 musi być poniżej 300000 

A co masz na myśli lżejsza od maxxuma?

Mój maxxum na rezerwie totalnej z ładowaczem 7500 prawie

A puma z twego opisu 6500-6800. 

Opublikowano

Bardziej z opisu dealera i niżej masa maxxuma chyba nie ma co porównywać

MAXXUM 115

SPECIFIKACJE PRODUKTOWSILNIK

Liczba cylindrów: 4

Typ: Silnik wysokoprężny z szyną Common Rail, 16-zaworowy, z turbosprężarką i chłodnicą międzystopniową

Poziom emisji: Stage IV

Pojemność (cm³): 4485

CHARAKTERYSTYKA SILNIKA

Znamionowa moc silnika 116KM / 85kW @ 2200rpm - Maksymalny moment obrotowy 528 przy @ 1500 obr./min

Pojemność zbiornika paliwa standard / opcja: 210 / 250 l

UKŁAD HYDRAULICZNY

Udźwig maks. (kg): 7864

Udźwig OECD w całym zakresie przy 610 mm (kg): 5284

MASY I WYMIARY

Przybliżona masa transportowa (kg): 5190

Dopuszczalna masa całkowita (kg): 9500

Wysokość całkowita (mm): 3005

Długość całkowita (mm): 5189

Rozstaw osi (mm): 2684

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Kolego z wagi 7500kg, tak jest ze te pumy lekkie są. Ładowacz 600kg z hakiem. 

59 minut temu, Tomek90 napisał:

Może i nie dlatego ciekawe żeby właściciel podał wagę, ale znowu mój arion 600  jest lżejszy od maxxuma i to sporo. 

Arion 500 około 8t to jeszcze cięższy bez ładowacza z obciążnikiem na rezerwie. 

To ile  ariony  ważą bez obciązników

Opublikowano

Z wagą ciągników to dane w katalogu są mocno rozbieżne. Kiedyś się nasłuchałem jaki to new holland lekki itd, tylko john deere, ciężki i dobry uciąg, a po wjeździe na wagę t6 z pełnym zbiornikiem niecałe 7ton, bez balastu na tuz. Więc tylko waga pokazuje rzeczywistość. Osobna kwestia jest rozłożenie masy przód/tył, gdzie chyba najlepszy rozkład masy na rynku ma Claas i jest też ciężki. 

Opublikowano
adam1984 napisał:

mqrcin1991 napisał: Panowie czy 146netto za Kubote M4073 podstawa w skrzyni z połówka to dobra cena? M4063 wyposażenie standard + fotel pasażera + wymiana kół na wąskie 130 netto NH T4.55 powerstar skrzynia 20x20 (z pełzakami), fotel pneumatyczny, wzmocniony podnośnik, wąskie koła, klima, fotelik pasażera, rewers hydrauliczny, dodatkowe oświetlenie, obciążniki przód 125 netto dobra cena czy idzie z tego jeszcze urwać? Wolał bym Kubote T4 są słabe w środku też myślałem nad T4. 75 ale nie spodobały mi się wykonanie itp.

Opublikowano

Oferta na telefon 

Massey Ferguson 5711M 

4.4l 4 cylindry 115km, Dyna 4 rewers hydrauliczny z  funkcja sprzęgła w hamulcu, 98l min 3 pary wyjść hydraulicznych, wom 540/540 E,opony 380 i 420 R, obrotowy pneumatyczny fotel z podłokietnikiem,klimatyzacja ,panel analogowo cyfrowy, kogut wycieraczka tylnia itd... 

Cena 200 tys netto 

Ładowacz sonarol dodatkowo 18 tys netto 

Dobra cena ? 

Opublikowano
Dnia 20.12.2020 o 18:07, adam1984 napisał:

M4063 wyposażenie standard + fotel pasażera + wymiana kół na wąskie 130 netto NH T4.55 powerstar skrzynia 20x20 (z pełzakami), fotel pneumatyczny, wzmocniony podnośnik, wąskie koła, klima, fotelik pasażera, rewers hydrauliczny, dodatkowe oświetlenie, obciążniki przód 125 netto dobra cena czy idzie z tego jeszcze urwać?

Witam gdzie robiłeś wycenę NH T4.55 a ile może kosztować tylko z pełzakami i na wąskich kołach reszta najtańsza.

Opublikowano

1 godzinę temu, AgroSzwarc napisał:

Oferta na telefon 

Massey Ferguson 5711M 

4.4l 4 cylindry 115km, Dyna 4 rewers hydrauliczny z  funkcja sprzęgła w hamulcu, 98l min 3 pary wyjść hydraulicznych, wom 540/540 E,opony 380 i 420 R, obrotowy pneumatyczny fotel z podłokietnikiem,klimatyzacja ,panel analogowo cyfrowy, kogut wycieraczka tylnia itd... 

Cena 200 tys netto 

Ładowacz sonarol dodatkowo 18 tys netto 

Dobra cena ? 

Skad? ale ogolnie cene masz w miare niezla jak juz na telefon

Ja mam za 5709M

4,4, 95 km, dyna 4, 3 pary wyjsc hydraulicznych, przedni tuz 2,5 tony, pelzaki, autodrive, wom 540/540e, pompa 98l, opony 540, obrotowy fotel pneumatycznycny, klima, skretne przednie blotniki, mechaniczna amortyzacja kabiny,komplet zaczepow, fotel pasazera, dodatkowe lampy na poreczy

za 200 netto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v