Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, ThePerkins napisał:

Z ceną raczej w takim wyposażeniu się nie zmieścisz. Podstawa tak pi razy drzwi 195 netto ( dyna4, 2 pary wyjść, 540/540e, felgi r34). Minus też taki , że w Mkach do Adblue jest dodany jeszcze DOC i będzie też co jakiś tam czas wypalał ( nie tak jak przy DPF ale jednak będzie ) 

No ja dostalem oferte wlasnie za 195 przy takim wypozazeniu jakie napisalem.

Opublikowano
55 minut temu, ThePerkins napisał:

Z ceną raczej w takim wyposażeniu się nie zmieścisz. Podstawa tak pi razy drzwi 195 netto ( dyna4, 2 pary wyjść, 540/540e, felgi r34). Minus też taki , że w Mkach do Adblue jest dodany jeszcze DOC i będzie też co jakiś tam czas wypalał ( nie tak jak przy DPF ale jednak będzie ) 

Doc to jest suchy katalizator i on się NIE wypala 

Opublikowano
Dnia 4.11.2020 o 20:41, przemek28_28 napisał:

To nie duzo. 6100rc z turem mx wazy 6200 i pełen bak. Żadnych obciążników 

Mf 5712s z ładowaczem  waży 6350

Opublikowano

5712s dyna 6 efficient, amortyzowana przednia os i mechanicznie kabina, regulacja przeplywu oleju, skretne błotniki, tuz, pompa 110l, 4 pary wyjsc hydraulicznych - 290 netto, stoi na placu, cena bez negocjowania wyceniony koncem wrzesnia

Opublikowano (edytowane)

oferta z początku roku, 

mf 5711s 2019r wersja prawie full bez przedniego tuza, amortyzowana os i kabina, 2 duze dzojstiki(to podobno jest bardzo drogi dodatek, na dzojstiku od tura byly przyciski do zmiany kierunku jazdy- wszystko sie obsluguje jedna reka- super sprawa), okno w dachu, elktroniczny gas, speedmaching, opony 540 tyl 440 przod , dyna 4, 4 pary hydrauliki (2 na elektrozaworach) , ciągnik miał fabrycznie zamontowany ładowacz, 300 netto 2 miesiące negocjowałem ale i tak go nie kupiłem.  Za ładowacz osobno chcieli 37tys

Edytowane przez kibix
Opublikowano
7 godzin temu, Profesor napisał:

5712s dyna 6 efficient, amortyzowana przednia os i mechanicznie kabina, regulacja przeplywu oleju, skretne błotniki, tuz, pompa 110l, 4 pary wyjsc hydraulicznych - 290 netto, stoi na placu, cena bez negocjowania wyceniony koncem wrzesnia

Pompa ls? czy zębata? Bo na zwykłej jest 100l Ale ładowacz śmiga wzorowo🤠

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Pierwsze pytanie, ciągnik 150KM, pod uwagę biorę Valtrę T144 i Case PUMA MC 150. Na Full wyposażeniu bez CVX, nie jestem zainteresowany utratą mocy w tego rodzaju skrzynii(wyceny valtry nie posiadam) przedstawiciel kazał mi zarezerwować 360 tyś netto. Co polecacie porównując te dwa ciagniki?  Zwracam też uwagę na możliwość podniesienia mocy. W Case przemawia za mną brak zmiennej geometrii turbiny I DPFa, na korzyść Valtry serwis 8km od domu, niezależny układ hydrauliczny, fajna masa własna i uciag. Będę wdzięczny za wycenę takiej Valtry jeśli ktoś już posiada.

Druga kwestia to drugi ciągnik, również wpisany w PROW. Ciągnik ma pracować głównie z opryskiwaczem, chciałbym też nim siać gdyby ten większy ciągnik był zajęty. Posiadam zestaw uprawowo siewny kongskillde z klasycznym siewnikiem 3m, czy te dwa ciagniki 100 lub 110 KM dadzą radę? Zastanawiam się tutaj nad Maxxumem 110 lub Valtrą G105/G115. Tutaj chciałbym zmieścić się w 250/260 netto.

Dodatkowo mam osobno zarezerwowane 50 tyś na GPS dla tych maszyn, nie ma potrzeby żeby był używany jednocześnie w obu. Coś w tej kwestii podpowiecie bo tutaj jestem kompletnie zielony. 

PS myślałem o JD aleawaryjność nowej serii to jedno, cena to drugie. 6155M 360 netto, Rka +100, za 460 miałem wycenę na Full PUMĘ 200 bez cvx więc duża rozbieżność. Zainteresowała mnie Valtra Ale nie miałem z nią styczności. Raitech NH olał mnie i nie zrobił wyceny więc padł wybór na CASE, posiadam JX i 3 z jednej stajni też łatwiej serwisować. 

W każdym bądź razie jak zdecyduję się na markę to chce dwa ciagnik I kupić u jednego dilera, zawsze łatwiej będzie negocjować. 

Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedzi.

Wyceny od dilerów jakie zebrałem 

JD6155m 360 tyś

JD5090m 200 tyś 

JD5075e 150 tyś 

Case Farmall 105 Hilo- 190 tyś 

Case Luxxum 120 -240 tyś 

Case Maxxum 125MC - 310 tyś

Case Vestrum 100CVX- 280 tyś 

Case PUMA 150MC- 360 tyś 

Case PUMA 200MC - 460 tyś

***ceny netto, raczej wyjściowe 

Edytowane przez ktnwisniewski
Opublikowano

Dzisiaj byłem w Valtrze 

T174 Versu 400 tyś netto z przygotowaniem pod GPS + 50 urządzenie 

G105 Versu z przygotowaniem pod GPS 335 netto. 

Serię T rozumiem natomiast seria G to cenowo to dramat. Lepiej sobie kupić dwa t174 golasy i to samo zrobią 😬

Opublikowano
2 minuty temu, ktnwisniewski napisał:

Dzisiaj byłem w Valtrze 

T174 Versu 400 tyś netto z przygotowaniem pod GPS + 50 urządzenie 

G105 Versu z przygotowaniem pod GPS 335 netto. 

Serię T rozumiem natomiast seria G to cenowo to dramat. Lepiej sobie kupić dwa t174 golasy i to samo zrobią 😬

Myśle ze dwie t174 więcej zrobią niż t174 plus g105😂😂😂😂😂😂😂

Opublikowano

Panowie Valtra t144 w broszurze ma wpisane 155 koni maksymalnych. Diler tłumaczy mi ze wprowadzono nowe normy i teraz w dowodzie jest 168 km i to jest ta moc na która zwraca uwagę agencja. Jak to jest? Ktoś kupował teraz valtre i wie jak to wyglada? 

Opublikowano

Agencja ma jakiś % widełek nocy względem tego co jest napisane we wniosku ale zastrzel mnie bo nie pamiętam ile to było. Napisane miałem max od 100-110 a przeszło 115. Proponuję zadzwonić do agencji i się dopytać jak to widzą.

Opublikowano
Dnia 6.11.2020 o 08:08, ThePerkins napisał:

xD
wersja M jest od 2021 z normą Stage V czyli SCR (adblue) + DOC (katalizator) + filtr sadzy czyli DPF mają podniesioną moc o 5km aby motor mógł przepchnąć wszystkie spaliny przez te ustrojstwa. Ma inaczej wytłoczony grill w masce.

wersja bez M czyli 2020 jest bez DPFa czyli Stage IV

Gwarancje zawsze można przedłużyć, ale obowiązują wówczas odpłatne serwisy.
A jak sie sprawuje to zobaczymy jak serwis sobie poradzi bo mnie czasami ten traktor irytuje :( 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v