Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A Farmtrac 9120dt na bogatej opcji dalej się mieści w 200brutto. Znajomy też ma case 95km i szału nie ma

Opublikowano
radzioRS napisał:

A w case jaki odpowiednik tej skrzyni PC?

18x6 dostępne tylko w pumach

sumek666 napisał:

Co nie znaczy, że jest cicha. Prawdę mówiąc to w mojej opinii wszytskie skrzynie poza Dynamic Command wyją ;)

case puma 160 na skrzyni 18x6 odpowiednik PC NH w ogóle nie wydaje dżwięku dużo pracowałem tym ciągnikiem i twierdzę że jest w nim za cicho bo ma scr cały czas jeżdziłem z otwartym oknem w dachu

Opublikowano

Guzik nie specjalista. To się powinny wypowiedzieć osoby posiadające te ciągniki. Na moje potrzeby T6 by była milion razy lepsza ;)

Na pewno T144 będzie cięższa i dłuższa więc ma lepszy uciąg. Jeżeli szukasz ciągnika od rozsiewacza przez opryskiwacz, siewnik do pługa to T6. Jak tylko ciezkie prace polowe to Valtre. 

Co do kręcenia to T6 można zrobić na jakieś 165 KM, a Valtre 185 KM

Opublikowano

No właśnie ogólnie potrzebuje ciągnika żeby zastąpił forterre 105 w cięższych pracach typu pług ,głębosz, zestaw do siewu, rozrzutnik. Czyli T6 spokojnie da rade tym bardziej ogólnie zgrabny ciągnik.Ale wybiegając w przyszłość może coś bezorkowo czy jakiś plug dlutowy to valtra by sobie radziła lepiej patrząc na jej gabaryt. W okolicy chłopak kupił ma dopiero 300godzin narazie jak najbardziej na plus.Komfort też fajny. W grę wchodził Zetor 150hd ale po jeździe próbnej porażka totalna jakby 200tys kosztował to wszystkie pieniądze za niego

Opublikowano

Panowie. Liczył ktoś ostatnio ciągnik około 110KM. Przedni TUZ z WOM, ładowacz czołowy (może być krajowy), amortyzowana przednia oś, amortyzowana kabina, ehr, fotel pneumatyczny, rewers elektrohydrauliczny? Mogą być ciągniki różnej maści, wszystko jest do przeanalizowania.

Opublikowano
Dnia 18.10.2020 o 09:52, tomek904 napisał:

w t7 dostępny jest EC?

W t7 165S jest skrzynia RC i nic nie wyje, wyje ale EC w t6. Wiem co mówię bo posiadam t7 165s 

Dnia 18.10.2020 o 19:35, Marcin133 napisał:

Sumek Ty specjalista w branży powiedz warto barć DC 180 w dobrej opcji za 300netto czy lepiej t 144? I przy okazji czy a jeśli tak to ile taka valtre można podkręcić bezpiecznie na mocy?

Ja się wachalem pomiędzy maxumem , Pumą, t6 a t7 wybór padł na t7 165s. I cieszę się że nie wziąłem mniejszej t6, powiem więcej gdybym mógł cofnąć czas to bym się mocno zastanowił nad t7 195S. Jeśli ma ciężko pracować to bierz jak największy, tym bardziej jeśli myślisz się rozwijac. U mnie to orka , siew , roziewacz nawozu i wapna oraz uprawa pożniwna i transport. Bierz valtrę

Opublikowano (edytowane)

Z tego co wiem to wpisują max z boost , następnie od dalera można pobrać zaświadczenie odnośnie mocy znamionowej i przedstawić w agencji.

Edytowane przez ralf3635
Opublikowano

Dopytaj w agencji i u dalera , nie chciałbym w błąd wprowadzić, ale znam osobę która tak robiła i w agencji przechodziło gdyż ta moc jest chwilowa i nie jest dostepna cały czas. Sam zamierzam tak zrobić .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v